Kylpyhuoneen laatoitus

Kylpyhuoneen laatoitus hinta

Kylpyhuoneen laatoitus

Paljonko maksaa kylpyhuoneen laatoitus?

Kylpyhuoneen laatoituksen hinta on keskimäärin 5 667 €

Hinnan vaihteluväli 75 € – 20 740 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kylpyhuoneen laatoituksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kylpyhuoneen laatoitus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 25.03.2023 klo 10:03

Kylpyhuoneen tai pesuhuoneen laatoitus maksaa keskimäärin noin 2.000 € – 25.000 € kylpyhuoneen koosta, muista toimenpiteistä sekä valitusta laatasta riippuen.

Miten kylpyhuoneen laatoituksen hinta muodostuu?

Kylpyhuoneen laatoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • kylpyhuoneen tyyppi: uudiskohde vai vanhan kunnostus
 • laatoitetaanko kylpyhuoneen lattiaa ja/vai seinää
 • laatoittevan alueen pinta-ala

Kun lähdetään kartoittamaan kylpyhuoneen laatoituksen kustannuksia, tulee ensin tarkentaa muutamia tietoja tehtävästä laatoituksesta. Pääsääntöisesti laatoitettavat kylpyhuoneet jakautuvat kahteen eri luokkaan. Ensimmäisessä luokassa kylpyhuoneen ilmettä uusitaan perusteellisesti, jolloin uusien laattojen tieltä vanhat laatat tulee purkaa. Purkutyöt lisäävät aina kylpyhuoneen laatoituksen kustannuksia. Toisessa luokassa purkutyöt on tehty valmiiksi jo jonkun muun toimesta tai kyseessä on täysin uusi kylpyhuone, johon laatoitus tehdään. Näiden lisäksi merkittävin hintoihin vaikuttava tekijä on kylpyhuoneessa tehtävän laatoituksen pinta-ala. Toisissa urakoissa laatoitetaan pelkästään kylpyhuoneen lattia ja toisissa lattian lisäksi myös seinät.

Saako kylpyhuoneen laatoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kylpyhuoneen laatoitus saa kotitalousvähennystä. Kylpyhuoneen laatoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kylpyhuoneen laatoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Märkätilan tai suihkun laatoittaminen vaiheittain

Kun kylpyhuoneessa, pesuhuoneessa tai märkätiloissa on huolehdittu asianmukaisen vedeneristeen asentamisesta, on vuorossa laatoitus. Laattojen kiinnitys tapahtuu saneerauslaattalaastia hyödyntäen. Laastin koneellisen sekoittamisen jälkeen on mietittävä laatoitustyylin valintaa. Vaikkakin on olemassa monia erilaisia laatoitustyylejä, on yleinen käytäntö aloittaa laatoitus ohjurin päältä, jonka suoruus millin tarkkuudella voidaan tarkistaa vatupassin avulla.

Laattajaon miettimisen jälkeen on hyvä perehtyä laattojen kokoon, sillä laattojen koko määrittää laastikammassa käytettävien hampaiden pituuden.

Pesuhuoneen lattian laatoitus

Pesuhuoneen tai kylpyhuoneen lattian laatoitus alkaa vesieristeeseen tehtävän reiän leikkaamiselle lattiakaivoa varten. Lattiajaon suunnittelussa voi käyttää apuna räppilankaa, joka jättää jäljen märkätilan lattiaan. Jälkien avulla laattajakoa on helpompi hahmotella ja lopulta asentaa laatat paikalleen. Huomioitavia asioita:

 • saneerauslaattalaastin avoin aika
  • noin 20 minuuttia
  • ei kannatta levittää laastia liian suurelle alueelle
  • muuten laatoituksen kanssa voi tulla kiire

Laatoitus vanhan laatan päälle ja muita kohteita

Onko kylpyhuoneen laatoitus vanhojen laattojen päälle mahdollista? Kyllä se on mahdollista, mutta ennen laatoituksen aloittamista on varmistuttava ainakin näistä asioista:

 • kuinka hyvin vanhat laatat ovat kiinnittyneet
  • jotta laatoitus vanhan päälle on mahdollista, tulee vanhojen laattojen olla hyvin kiinnitettyinä seinään ja lattiaan
  • mikäli kylpyhuoneessa on irtolaattoja, tulee ne irrottaa ja niiden kohdat täyttää laattasaneerauslaastilla
 • seinien suoruus
  • jos seinät ovat liian vinot, saattavat uudet laatat aiheuttaa liikaa painokuormaa vanhoille laatoille

Jos laatoitus halutaan tehdä muovimaton päälle, tulee silloin varmistua ainakin, että muovimatto on kunnolla ja tiukasti kiinni lattiakaivon ympärillä.

Laatoituksen kesto vaihtelee noin 2–3 päivän välillä

Aika kylpyhuoneen laatoitukselle on parista kolmeen päivään. Erityisen suuret kohteet saattavat viedä 3–5 päivää aikaa ja laatoituksen pituuteen vaikuttaa myös, minkälainen laatta kylpyhuoneeseen valitaan.

Aiheesta muualla:
Kylpyhuonelaatoittajan sertifioinnista, Eurofins Expert Services
Märkätilalaatoituksen työmenetelmistä, Rakennustieto

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Kylpyhuoneen laatoitus hinta

Kilpailuta kylpyhuoneen laatoitus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä