Öljysäiliön poisto

Öljysäiliön poisto hinta

Öljysäiliön poisto

Paljonko maksaa öljysäiliön poisto?

öljysäiliön poiston hinta on keskimäärin 1 071 €

Hinnan vaihteluväli 290 € – 3 050 €

Vertaile alueesi öljysäiliöyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

öljysäiliön poiston hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Öljysäiliön poisto – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 26.01.2023 klo 20:01

Öljysäiliön poistaminen tai purku maksaa keskimäärin noin 600 € – 4.500 € säiliöstä ja sen sijainnista riippuen.

Miten öljysäiliön poiston hinta muodostuu?

Öljysäiliön poiston hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • öljysäiliön koko ja sijoituspaikka
 • mahdolliset maankaivuut
 • mahdollisten purkutöiden laajuus
 • säiliön käsittely- ja kierrätysmaksut

Öljysäiliölle on mahdollista tehdä monia eri toimenpiteitä poistoon liittyen ja monesti kustannuksia arvioitaessa ensimmäinen huomioitava aspekti onkin se, mihin säiliö on sijoitettu. Säiliö voidaan sijoittaa esimerkiksi ulkotiloihin maan päälle tai maan alle, mutta se voidaan sijoittaa myös sisätiloihin, kuten tekniseen tilaan, pannuhuoneeseen, kellariin tai huoltorakennukseen. Monesti suuren osan kustannuksista saattaa muodostaa mahdollinen kaivuutyö, joka tehdään usein säiliöiden maanalaisissa sijoituksissa. Mikäli säiliö päädytään myös purkamaan, vaikuttaa sen koko myös hintaan. Esimerkiksi 5 000:n litran säiliö on todennäköisesti työläämpi purkaa verrattuna 1 500:n litran säiliöön.

Toisaalta poiston yhteydessä voidaan tarvittaessa tehdä myös muita töitä, kuten tyhjennyksiä ja puhdistuksia. Monissa tapauksissa vanha öljysäiliö pitää tyhjentää, sillä se sisältää esimerkiksi satoja tai tuhansia litroja öljyä. Myös asiaankuuluvasta kierrättämisestä tai jätteen käsittelystä tulee yleensä lisäkustannuksia, jotka voidaan laskuttaa erikseen tai kokonaisurakan yhteydessä.

Saako öljysäiliön poistosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta öljysäiliön poisto saa kotitalousvähennystä. Öljysäiliön poisto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 öljysäiliön poiston kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Maanalaisen öljysäiliön käsittely

Mikäli öljysäiliö sijaitsee maan alla, voidaan käsitellä käytännössä kahdella eri tavalla. Kumpi toimintatapa lopulta valitaan, on riippuvainen tilaajan toiveiden lisäksi myös kuntien tai kaupunkien ympäristönsuojeluun liittyvistä määräyksistä ja asetuksista:

 • poisto maasta
  • mikäli kuntakohtaiset säädökset kieltävät öljysäiliön jättämisen maan alle, tulee se kaivaa ylös
  • ennen säiliön nostamista se tietenkin tyhjennetään ja tarvittaessa myös puhdistetaan sisäpuolelta
 • jättö maaperään
  • joissain tapauksissa vanhan säiliön voi jättää tyhjennyksen ja puhdistuksen jälkeen maaperään ja täyttää hiekalla
  • tapauskohtaiset toimintatavat voi tarkistaa urakoitsijalta tai ympäristöviranomaisilta

Poisto kellarista tai muista sisätiloista

Monesti säiliöt sijaitsevat talon tai muun kiinteistön ulkopuolella, mutta ei aina. Öljysäiliöitä löytyy myös esimerkiksi kellarista tai pannuhuoneesta. Sijoittaminen sisätiloihin on saatettu tehdä käytännöllisistä syistä tai mahdollista öljyvuotoa silmällä pitäen, ettei öljy valuisi maaperään. Säiliöt voidaan tapauskohtaisesti joko siirtää ulos kokonaisena tai tarvittaessa niitä voidaan purkaa osiin, mikäli logistisesti säiliö on helpompi näin siirtää.

Käytöstä poisto on monissa tapauksissa järkevää

Mikäli vanhaa öljysäiliötä ei enää tarvita tai sen heikko kunto ylittää tietyt riskitekijät, on monesti sen poistaminen käytöstä kiinteistön omistajan tai haltijan näkökulmasta järkevä ratkaisu. Mahdollinen öljyvuoto esimerkiksi maaperään tulee aina ottaa vakavasti ja pahimmassa tapauksissa voidaan puhua jopa satojen tuhansien eurojen kustannuksista. Monesti vakuutusyhtiöt kieltäytyvät korvauksista etenkin niissä tapauksissa, joissa säiliöihin liittyvät määräaikaistarkastukset tai huollot on laiminlyöty.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

Öljysäiliön poisto hinta

Kilpailuta öljysäiliön poisto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä