Lattian rakentaminen

Lattian rakentaminen hinta

Lattian rakentaminen

Paljonko maksaa lattian rakentaminen?

Lattian rakentamisen hinta on keskimäärin 4 670 €

Hinnan vaihteluväli 792 € 26 840 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 32 %

lattian rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa lattian rakentaminen?

Päivitetty: 23.05.2024 klo 19:05

Lattian rakentamisessa erilaisia hintaan vaikuttavia tekijöitä on todella paljon, joten yleistä hintatasoa on vaikea määrittää. Neliöhinnassa voi olla moninkertainen ero riippuen tilataanko rakentajalta asennustöiden lisäksi myös pohjatyöt, materiaalit ja viimeistelytyöt. Keskimäärin lattian rakentamisen hinta on noin 1.500 € – 10.000 € pinta-alasta ja käytetystä materiaalista riippuen. Esimerkiksi noin 46m2 kerrostaloasunnon lattian teko betonin päälle voisi maksaa 2.200 €.

Miten lattian rakentamisen hinta muodostuu?

Lattian rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • purku- tai pohjatyöt
  • pintamateriaalit
  • oikeat tarvikkeet ja menetelmät
  • rakennustyö ja viimeistely

Lattian tekemisen hinta määrittyy monien eri työvaiheiden, materiaalien ja tarvittavien ominaisuuksien kautta. Helpoin tapa saada hinta-arvio yritykseltä on muistaa kertoa, minkälaisen lattian haluat, mihin tilaan ja käyttötarkoitukseen lattia tulee sekä mitkä ovat haluamasi pintamateriaalit. Minkälaisesta lattian rakentamisesta onkaan kyse, saat hintatarjoukset vaivattomasti Kodinplazan kautta.

Saako lattian rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lattian rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Lattian rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 lattian rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lattian tekeminen asuntoon ja materiaalien valinta

Lattiaksi kutsuaan asunnon pohjan ylintä pintarakennetta, jonka päällä kävellään. Entisajan lattioiksi kutsuttiin luolien kivipohjia ja asumistarkoitukseen tehtyjen rakennelmien polkemalla tiivistettyä maanpintaa. Viimeisen 100 vuoden aikana lattiat ja niiden rakentaminen on kehittynyt huimasti. Lattioihin voidaan rakentaa lämmitys, lattian osat voidaan suojata kosteudelta ja pintamateriaalivaihtoehtoja useita. Tässä yleisimmät lattiamateriaali vaihtoehdot: 

  • Kivi
  • Betoni
  • Puu
  • Muovi
  • Kumi
  • Tekstiilit

Lattian teko on työläs projekti ja huomioitavia asioita on paljon . Oikein tehtynä lattiat kestävät yleensä vuosikymmeniä, joten työntekoon kannattaa panostaa ja ammattilainen ottaa projektiin mukaan hyvissä ajoin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Lattiavalu hinta Autokatoksen lattiavalu hinta Autotallin lattiavalu hinta Hevostallin lattian valu hinta Hirsisaunan lattian valu hinta Kesämökin lattian rakentaminen hinta Kipsivalulattia hinta Kuivabetoni-lattiavalu hinta Lattiavalun hiertäminen hinta Maakostea lattiavalu hinta Ohut lattiavalu hinta Omakotitalon lattiavalu hinta Pesuhuoneen lattiavalu hinta Saunan lattian rakentaminen hinta
Lattian rakentaminen hinta

Kilpailuta lattian rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä