Listojen asennus

Tarvitsetko palvelua listojen asennus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta listojen asennus 

Listojen kiinnitys oikein

Listoitus tehdään tyypillisesti rakentamisen tai korjaamisen loppupuolella. Listojen asentaminen tehdään yleensä ylhäältä alaspäin. Mitä tahansa listoituspalvelua etsitkään, löydät listoittajan Kodinplazasta.

Vertaile listojen asentaminen helposti

Itse käytettävien listojen valintaan kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa. Useista eri materiaaleista tehtävillä listoilla kaikilla on omat vahvuutensa ja listoja kiinnitettäessä tulee huomioida esimerkiksi kiinnitettävän pinnan paksuus ja materiaali.

Mikäli listoja ei ole aiemmin käsitelty, kannattaa niiden tiivistys tai mahdollinen maalaus tehdä ennen tapetin kiinnitystä ja seinien maalausta.

Tarjouspyyntöjä

Jalkalistan asennus liimalla

Jalkalistan asennus liimalla juuri saneerattuun asuntoon, jalkalistoihin tulee sähköjohdot sisään uraan.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Listoitettava tila 20 - 30 m2
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin
Listan tyyppi Lattia- tai jalkalista

Lattialistojen asennus parkettiremontin jälkeen

Käytävämäinen eteinen, pieni vaatehuone, keittiö, lyhyt käytävä keittiöstä olohuoneeseen ja olohuone.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Listoitettava tila 40 - 50 m2
Kohteen rakennusvuosi 2000-luvulla
Listan tyyppi Lattia- tai jalkalista

Jalkalistojen asennus 3 huonetta

Jalkalistojen asennus 50m, asennus naulauspistoolilla massalevyyn. lista:32x62 valkoinen mäntylista jonka olemme jo tilanneet. Tarjoukset mahdollisimman pian.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Listoitettava tila 50 - 75 m2
Listan tyyppi Lattia- tai jalkalista

Peitelistan asennus tarkasti

Peitelistoilla voidaan helpottaa jiirittämistä eli listojen sahaamista oikeassa kulmassa. Peitelistojen asentaminen alkaa sopivan mittaisen listan sahaamisella ja kiinnittämisellä. Peitelistan ansioista listan päät voidaan sahata suoraan kulmaan toisiinsa nähden ja niitä voidaan käyttää apuna listoituksessa missä tahansa niitä tarvitaan. Peitelista kiinnitetään jokaiseen nurkkaan ja oikein mitoitetut listat asennetaan peitelistojen väliin.

Muuta listoittamisesta

Yleensä rakentamis- tai korjausprojektin lopulla listojen merkitys saattaa suuren työmäärän takia tuntua vähäpätöiseltä. Kodin lopullinen vaikutelma ja viimeistelty ilme syntyy kuitenkin suurelta osin erilaisten listojen avulla. Lattian, katon ja seinien väliin jääneitä mahdollisia asennusvirheitä voidaan ”piilottaa” ja muutenkin listat tuovat eloa eri pinnoilla aina lattiasta kattoon. Listojen naulaus käsin onnistuu kätevästi tuurnan avulla, mikäli viimeistelynaulainta ei ole juuri silloin saatavilla.

Mikäli halutaan kunnioittaa kiinteistön tai talon alkuperäistä ilmettä, on se mahdollista listojen laajan valikoiman ansiosta. Useista eri materiaaleista tehtävät listat soveltuvat jokainen omaan käyttötarkoitukseensa. Asumisessa käytettävät listat ovat usein puusta tehtyjä listoja tai sitten kestävämpiä MDF-listoja, joita voidaan käyttää vaikka lattian ja seinän rajassa.

Kilpailuta listojen asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä