Oven listoitus

Tarvitsetko palvelua oven listoitus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta oven listoitus 

Ovilistojen asennus ammattilaiselta

Oviaukon listoitus tapahtuu usein ovien paikoilleen laittamisen jälkeen, mutta se voidaan tehdä myös remontin yhteydessä. Ovilistojen asentaminen käy vaivatta Kodinplazan ammattilaisten avulla.

Ovilistoilla viimeistellään oven ympärys

Kun uudet ovet tai ovielementit on saatu paikoilleen, on jäljellä vielä ovilistojen kiinnitys. Ovenkarmien listoitus aloitetaan tarkkojen mittojen ottamisella. Jos karmi on seinää ohuempi, voidaan tarvittavat täytelistat tehdä esimerkiksi MDF-ovilistaa käyttäen.

Täytelistan leveys valitaan puuttuvan välimatkan mukaan seinän tasaan nähden. Ovenkarmin ja seinän välinen ulkomitta kannattaa ottaa mahdollisimman useasta eri kohdasta. Näin varmistutaan siitä, että oven täytelista on yhtä paksu jokaisesta kohdasta.

Lisätietoja aiheesta ovilistojen asentaminen

Ovilistojen laitto alkaa työn valmistelulla, johon kannattaa käyttää reilusti aikaa. Sirkkelin tai sahan molemmat päät kannatta alustaa vaikka puunpätkillä niin, että puukalikoiden pinta on samalla korkeudella sirkkelin leikkuupinnan kanssa. Jos ovilistat ovat pitkiä, saadaan niitä tuettua helpommin puukalikoiden avulla ja näin leikkausjäljestä saadaan tasaisempi.

Oven listoittamisessa suurin osa leikkauksista tehdään 45 asteen jiirikulmassa. Työssä kannattaa käyttää apuna pieniä nauloja, joilla voidaan tukea ovilistaa ennen sen kiinnittämistä paikoilleen. Ovilistan kiinnittäminen voidaan tehdä pelkillä nauloilla, mutta monet käyttävät myös puulimaa ovilistan takapuolella.

Ulko-oven listoitus

Ulkoisen oviaukon ja karmin välinen alue voidaan listoittaa kunkin haluamalla tavalla. Työn yhteydessä on kuitenkin syytä varmistaa, että saranoiden ja listan väliin jäävä käyntiväli on riittävän suuri.

Kilpailuta oven listoitus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä