Paaluperustus

Paaluperustus – Mitä tarkoittaa paaluperustus?

Paaluperustus

Tarvitsetko palvelua paaluperustus?

Kilpailuta paaluperustus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Paaluperustus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.09.2023 klo 16:09

Erilaiset paaluperustukset, myös porapaalutus, soveltuvat erinomaisesti pehmeämmille alustoille, jossa kantava maakerros on normaalia syvemmällä. Mitoitus tehdään kuormamäärien, paalutyyppien sekä maaperän ominaisuuksien perusteella.

Mitä maksaa paaluperustus?

Katso hintasivu: Paaluperustus hinta

Saako paaluperustuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta paaluperustus saa kotitalousvähennystä. Paaluperustus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 paaluperustusten kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Porapaalutus vaativiin kohteisiin

Porapaalutuksen avulla minkä tahansa talon, kiinteistön tai muun perustettavan kohteen aiheuttama painokuorma voidaan siirtää ketjussa eteenpäin aina kantavaan maaperään saakka. Porapaalut asennetaan maaperään niiden nimensä mukaisesti poraamalla. Poraus eroaa hieman menetelmänä normaalista lyöntipaalutuksesta, mutta lopputulos ja ideologia on molemmissa sama.

Teräsperustus kevyemmille kohteille

Teräspaaluperustus yhdistetään yleensä tuulettuvan alapohjan kanssa, jolloin perustettavaa rakennusta saadaan nostettua kohteesta riippuen tarvittava määrä maanpinnan yläpuolelle. Hyvän tontin löytäminen on nykypäivänä jatkuvasti hankalampaa etenkin tiheämpään asutuilla seuduilla ja monen tontin maaperäominaisuudet ovat hyvin vaihtelevat – tarvittavat maansiirtotyöt ja maanmuokkaustyöt voivat viedä useita päiviä tai jopa viikkoja.

Teräsperustus on ympäristöystävällinen, taloudellinen, nopea ja tehokas tapa tehdä pienempien ja kevyempien rakennusten tai talojen perustukset. Esimerkkejä ovat enintään kaksikerroksiset pienrakennukset, kuten omakotitalot ja paritalot, vapaa-ajan asunnot, toimistotilat, varastot sekä autotallit.

Mitä tarkoittaa tukipaalu tai kitkapaalu?

Paaluja voidaan käyttää monissa eri kohteissa ja parhaat vinkit oman kohteesi perustustavasta saat Kodinplazan urakoitsijoilta. Yleisen käytännön mukaan erilaiset paalut jaetaan niiden ominaisuuksien mukaan kahteen eri kategoriaan, joista tarkempaa tietoa alapuolella:

  • tukipaalu
    • tälle paalutyypille tuki löytyy kantavasta maapinnasta tai kallion pinnasta
  • kitkapaalu
    • nimensä mukaisesti paalun ja maan välinen kitka pitää paalun paikallaan ja pystyy kannattelemaan rakennuksesta tai rakennelmasta syntyvää kuormaa

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Paaluperustus

Kilpailuta paaluperustus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä