Rakennuspalvelu

Rakennuspalvelu hinta

Rakennuspalvelu

Paljonko maksaa rakennuspalvelu?

Rakennuspalvelun hinta on keskimäärin 3 219 €

Hinnan vaihteluväli 54 € – 14 640 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Rakennuspalvelun hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Rakennuspalvelu – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 24.01.2023 klo 12:01

Rakentamispalvelut maksavat keskimäärin noin 10.000 € - 60.000 € rakennuksen tyypistä, koosta ja palveluiden sisällöstä riippuen. Esimerkiksi hirsimökin pystytysurakka voisi maksaa 12.500 € ja omakotitalon rakennustyö 40.000 €. 

Miten rakennuspalvelun hinta muodostuu?

Rakennuspalvelun hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • palveluiden sisältö
 • kohteen ominaisuudet

Rakentamispalvelut maksavat keskimäärin noin 30 € – 50 € tunnilta ilman työkoneita. Työkoneiden kanssa tuntihinnat vaihtelevat noin 40 € – 85 € välillä. Myös urakkahinnoittelu on mahdollista.

Koska rakennuttamispalvelut ovat niin laaja kokonaisuus, tulisi kontekstin selvennyksen vuoksi huomio kiinnittää ensin kohteen ominaisuuksiin. Pääsääntöisesti erilaiset rakennustyöt voivat liittyä esimerkiksi perustamiseen, maanrakentamiseen, remontteihin tai rakentamiseen. Kohteen rakennuspinta-ala on aina hyvä indikaattori, sillä sen avulla voidaan arvioida ainakin suuntaa antavasti rakentamispalveluista muodostuvia hintoja.

Toinen elementti on tietenkin palveluiden sisältö eli mitä kohteessa tehdään. Joissakin projekteissa tarvitaan rakennusmiestä projektin alkumetreiltä projektin viimeistelyyn, kun taas osassa työmaista tarvitaan apua vain yhteen vaiheeseen, esimerkiksi sisätilojen pinnoitukseen. Mitä eksaktimpi kokonaisuus on kyseessä, sitä helpommin voidaan käyttää urakkahinnoittelua. Toisaalta jos töitä tehdään vähän siellä täällä ja kokonaisuuden määritteleminen on haastavaa, voidaan yhtä hyvin palvelut hinnoitella myös tuntiveloituksen perusteella.

Saako rakennuspalvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta rakennuspalvelu saa kotitalousvähennystä. Rakennuspalvelu on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 rakennuspalvelun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Rakennusmies on rakennusalan ammattilainen

Rakennusmies, rakennusapumies ovat henkilöitä, jotka ovat koulutuksensa ja työkokemuksensa perusteella erikoistuneet monipuolisesti erilaisiin rakennusalan tehtäviin. Muita käytettäviä nimityksiä saattaisi edellä mainittujen lisäksi olla esimerkiksi talonrakentaja tai rakennustyöläinen.

Yleensä tutkinto suoritetaan ammattikoulussa toisen asteen tutkintona, mutta rakennusmiehen tittelin voi saa myös esimerkiksi oppisopimuksen kautta.

Mihin saattaisit tarvita rakennusmiestä?

Kodinplazan kautta etsitään rakennusmiehiä jatkuvasti erilaisiin töihin, niin pieniin kuin suuriinkin. Seuraava listaus ei sisällä kaikkia mahdollisia rakentamispalveluita, mutta sen avulla voi hahmottaa erilaisia vaihtoehtoja. Mistä tahansa rakennustyöstä onkaan kyse, voit jättää siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan:

 • perustaminen
  • erilaisia rakennuksia tai rakennelmia perustetaan jatkuvasti
  • niihin saattaa liittyä esimerkiksi maanrakennusta, betonin valamista tai muita muuraustöitä
 • rakentaminen
  • talot, rakennelmat ja rakennukset
  • palvelu voi kohdistua rakentamisen yhteen vaiheeseen tai palvelu voidaan suorittaa myös kokonaisuutena, jossa työmaa hoidetaan alusta loppuun yhden urakoitsijan kanssa
 • maan rakentaminen
  • maata voidaan muokata, siirtää tai esimerkiksi tasoittaa erilaisten tarpeiden mukaan
  • muutokset voivat liittyä pihan ominaisuuksiin tai ne voivat liittyä esimerkiksi perustamiseen
 • saneeraukset
  • monia kohteita kunnostetaan tai remontoidaan vuosien saatossa
  • remontit voivat liittyä käytännössä mihin tahansa talotekniikan osa-alueeseen
  • tontit, rakennusten ulko- ja sisäpinnat jne.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

Rakennuspalvelu hinta

Kilpailuta rakennuspalvelu hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä