Kodinplaza lyhyesti

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Talopaketti: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 03.10.2021 klo 14:10

Erilaiset talopaketit, myös valmistalo tai pakettitalo, valmistuvat nopeasti ja helpottavat budjetointia. Talopaketin rakentaminen tehdään tyypillisesti tehtaalla, kun taas asennus ja pystytys tehdään paikan päällä.

Talopakettien hinnasto vaihtelee pitkälti toimituslaajuuden perusteella. Uusi talopaketti voi olla esimerkiksi edullinen materiaalipaketti, pieni elementtipaketti, runkovalmis mummonmökki, vesikattovalmis moderni hirsitalo, avaimet käteen paritalopaketti tai vaikkapa täysin muuttovalmis valmistalopaketti.

Aidosti ekologinen, energiatehokas sekä halvin valmistalo (todellinen hinta alle 80.000 €) on todennäköisesti sellainen, jossa ei ole hukkaneliöitä (riittävän pieni), ravinteet kiertävät (kuivakäymälä) ja suihkussa käydään suihkukaapissa (ei varsinaisia märkätiloja).

Minkälaisesta talopaketista unelmoitkaan, saat itsellesi parhaat ja muille suosituimmat ratkaisut helposti selville tekemällä vertailun yhdellä tarjouspyynnöllä.

Talopaketin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • talopaketin valmiusaste: vesikattovalmis, muuttovalmis, avaimet käteen jne.
  • pakettitalon pinta-ala ja kerrosten lukumäärä
  • talopakettille tehtävät toimenpiteet: perustukset, rakentaminen, pystytys jne.
  • talopaketin toimitussisällön ulkopuoliset työt ja suunnitelmat

Talopaketin hankkiminen maksaa keskimäärin noin 80.000 € – 400.000 € riippuen esimerkiksi pakettitalon koosta, valmiusasteesta ja toimitussisällöstä. Hinta kattaa yleensä noin 25-90% kaikista rakennuskustannuksista.

Talopakettien hinnat alkavat noin 600 eurosta per neliömetri, mutta keskimääräinen neliöhinta talolle liikkuu noin 3 000 euron luokassa. Keskimäärin mitä suuremmat talon valitsee, sitä pienempi neliöhinta sekä suuremmat kokonaiskustannukset. Talopakotin valmiusaste vaikuttaa myös kokonaiskustannuksiin. Kuten lähes kaikessa rakentamisessa, myös talopaketin rakennuksessa kokonaiskustannuksissa säästäminen onnistuu parhaiten tekemällä itse sellaisia asioita, joita haluaa ja pystyy itse tekemään. Materiaalit ovat myös yksi suurimpia menoeriä talopaketin rakentamisessa, oikein valitsemalla tai kilpailuttamalla erilaiset materiaalitoimittajat, voit säästää huomattavia summia.

Jos päätät vertailla eri vaihtoehtoja, kannattaa kiinnittää huomiota talopaketin toimitussisältöön. On erittäin mahdollista, että talopaketteja valmistavien toimittajien välillä on isoja eroja esimerkiksi maatöiden, perustusten, ovien, ikkunoiden, seinien, eristysten, maalausten ja pihatöiden osalta.

Keskimääräisesti talopakettiin sisältyy runkorakenteet sekä niiden asennus, vesikaton rakenteet, aluskatteet, ulkoverhous, ikkunat sekä muuta erilaista irtotavaraa.

Mikäli toimittaja ei tarjoa sinulle kaikkia vaiheita sisältävällä – aidolla – avaimet käteen periaatteella, voit kilpailuttaa loput tarvitsemistasi töistä ja työvaiheista Kodinplazan kautta.

Katso kuinka Kodinplaza toimii

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Turvaa talopaketin hankinta Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö palvelusta talopaketti