Savusaunan rakentaminen

Savusaunan rakentaminen hinta

Savusaunan rakentaminen

Paljonko maksaa savusaunan rakentaminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Mitä maksaa savusaunan rakentaminen?

Päivitetty: 26.01.2023 klo 12:01

Savusaunan rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 8.000 € – 15.000 € saunan koosta, varustelusta ja tarvittavista pohjatöistä riippuen. Esimerkiksi pienen pihasaunan rakentaminen voisi maksaa yhteensä 8.500 €.

Miten savusaunan rakentamisen hinta muodostuu?

Savusaunan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • saunan sijainnin suunnitteleminen
 • maapohjan muokkaus
 • perustusten rakentaminen
 • saunarakennuksen rakentaminen
 • saunan kiukaan, lauteiden sekä muiden kalusteiden asennus

Savusaunan rakentamisen perusidea ei paljon eroa tavallisen rakennuksen rakentamisesta. Rakennuksen huolelliset pohjatyöt sekä perustusten teko ovat avainasemassa rakennuksen lopputuloksen onnistumisessa. Savusaunaa rakennettaessa voidaan käyttää valmispaketteja tai rakentaa erilaisia savusaunapeinteitä kunnioittava uusi savusauna. Savusaunan rakentaminen vanhan pohjan päälle onnistuu usein huomattavasti helpommin, kuin täysin uudentyyppisen savusaunan suunnittelu ja rakentaminen.

Erityisesti savusaunassa kannattaa panostaa tasaiseen lämmönmuodostukseen sekä riittävään ilmanvaihtoon – näin savusaunan perusperiaatteet ovat lähtökohtaisesti kunnossa.

Yleisimpiä savusaunan rakentamiseen liittyviä työvaiheita:

 • saunan sijainnin suunnitteleminen
 • pohjan tasoittaminen tai muu muokkaus
 • valmissaunan kasaus tai vaihtoehtoisesti saunan suunnitteleminen sekä rakentaminen
 • kiukaan asennus
 • lauteiden asentaminen
 • muiden mahdollisten toiminnallisuuksien lisääminen sekä asennus
 • saunan pintakäsittely
 • testikäyttö

Savusaunan kokonaisvaltaisen onnistumisen kannalta kannatta ainakin kiinnittää huomiota kiukaan paikkaan, lauteiden muotoon, ikkunoiden paikkaan, saunomisveden lämmitystapaan sekä saunojien määrään.

Saako savusaunan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta savusaunan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa savusaunoista ja niiden rakentamisesta

Savusauna on nimensä mukaisesti sauna, joka lämmitysvaiheessa täyttyy savusta. Ennen lämmitystä saunasta avataan räppänä tai muu tuuletusluukku, josta savu hiljalleen poistuu. Kun saunassa on poltettu useampi pesällinen puuta, alkaa sauna olla tarpeeksi lämmin. Saunasta tulee savun poistua ennen saunomista sekä kiville tulee heittää vettä, jotta kiviin tarttunut noki sekä pienhiukkaset pääsevät irtoamaan.

Ennen savusaunan rakentamista kannattaa savusaunalle suunnitella sille sopiva paikka. Savusauna voidaan haluta sijoittaa kauemmaksi muista asuinrakennuksista, jolloin sen tuottama savu ei jää kiinni muihin rakennuksiin tai tekstiileihin.

Savusaunan kiuas

Savusaunan kiuas eroaa perinteisestä kiukaasta juuri sillä ominaisuudella, ettei siinä ole savupiippua. Savusaunat ovat kertalämmitteisiä eli niitä ei voida lämmittää kesken saunomisen enää lisää, ja tästä syystä savusaunan kiukaassa on myös enemmän lämpöä varaavia kiviä, jotta se pysyy paremmin sekä pitemmän aikaa lämpimänä. Kiuaskivien läpi tulevat palokaasut voivat noustessaan helposti syttyä palamaan, joten tulipalon vaara savusaunaa sytytettäessä on hyvinkin suuri. Tästä syystä savusaunan sytyttäminen kannattaa opetella jonkun jo siihen perehtyneen henkilön kanssa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Pihasaunan rakentaminen hinta Saunan rakentaminen hinta
Savusaunan rakentaminen hinta

Kilpailuta savusaunan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä