Pihasaunan rakentaminen

Pihasaunan rakentaminen hinta

Pihasaunan rakentaminen

Paljonko maksaa pihasaunan rakentaminen?

Pihasaunan rakentamisen hinta on keskimäärin 10 910 €

Hinnan vaihteluväli 1 760 € – 30 500 €

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Pihasaunan rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Pihasaunan rakentaminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 10.02.2023 klo 16:02

Pihasaunan rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 8.000 € – 30.000 € saunan koosta ja varustelusta sekä tarvittavista pohjatöistä riippuen.

Miten pihasaunan rakentamisen hinta muodostuu?

Pihasaunan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • saunan koko ja varustelu
 • millaiset pohjatyöt pihasauna tarvitsee
 • onko pihasauna valmispaketti vai rakennetaanko mittatilattu saunarakennus
 • millaisia lisäominaisuuksia saunarakennukselta halutaan

Pihasauna on viihtyisä sekä mukava paikka saunoa. Erityisesti puupolttoinen kiuas tekee pihasaunasta tavallista sähkösaunaa mukavamman.

Pihasaunasta voidaan aina tehdä uniikki sekä juuri sinulle sopiva; näin saunojen kokonaishinnat voivat vaihdella suurestikin. Pienestä yksittäisestä saunasta on suuri matka erillisiin saunarakennuksiin, joissa on saunan lisäksi myös muita huoneita.

Kodinplazan avulla löydät sinun tarpeitasi vastaavan saunan sekä sen rakentajan projektin alkuvaiheista aina sen loppuun asti.

Yleisimpiä saunanrakennukseen liittyviä työvaiheita:

 • saunan sijainnin suunnittelu
 • maapohjan tasoittaminen sekä valmistelu
 • perustusten tekeminen
 • saunan kasaaminen tai rakentaminen
 • kiukaan sekä muiden sisäkalusteiden asentaminen
 • muut mahdolliset asennukset kuten sähkö tai vesi
 • pintakäsittely rakennukseen

Ennen pihasaunan rakentamista kannattaa koko projektia pohtia kokonaisuutena, johon kuuluu useampi menoerä, kuten pohjatyöt, itse saunarakennuksen tekeminen sekä viimeistelytyöt. Näin pystytään välttymään ylimääräisiltä tai huomaamattomilta kustannuksilta.

Saako pihasaunan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta pihasaunan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa pihasaunojen rakentamisesta

Tavallisesti kohteessa johon pihasaunaa ollaan rakentamassa, ei saunaa syystä tai toisesta haluta tai sitä ei voida rakentaa päärakennukseen. Pihasaunan etuina ovat varsinkin se, että pihasaunaan voidaan sijoittaa puukiuas pelkän sähkökiukaan sijaan. 

Pihasaunan koosta sekä ominaisuuksista riippuen, voidaan sitä käyttää pelkän saunomisen kanssa myös esimerkiksi vierasmajoitukseen. Tarpeen tullen sekä sijainnin ominaisuuksien mukaan pihasaunaan voidaan myös asentaa juokseva vesi, viemäröinti sekä sähköt.

Pihasaunan yhteyteen voi asentaa esimerkiksi:

 • paljun
 • terassin
 • pukuhuoneen
 • makuupaikat

Minne pihasaunan voi sijoittaa?

Pihasauna voidaan rakentaa niin omakotitalon kuin mökinkin pihamaalle. Erilaisia saunoja on saatavilla niin valmispakettiratkaisuina sekä kokonaan mittatilaustyönä. Mikäli pihasaunan rakentamista on harkinnut, kannattaa koko projekti aloittaa sijainnin miettimisellä.

Tarvitseeko pihasauna rakennusluvan?

Lähes aina pihasaunaan käsitellään rakennuksena, eikä pelkkänä kevyenä rakennelmana, jolloin sen rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa sekä sitä koskee erilaiset rakennusmääräykset. Joissakin kunnissa voi olla käytössä erillinen poikkeuskäytäntö, joka kannattaa tosin varmistaa oman kuntasi rakennusviranomaisilta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Pihasaunan rakentaminen hinta

Kilpailuta pihasaunan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä