Savusaunan rakentaminen

Savusaunan rakentaminen

Savusaunan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua savusaunan rakentaminen?

Kilpailuta savusaunan rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Savusaunan rakentaminen – Mitä tarkoittaa savusaunan rakentaminen?

Päivitetty: 26.01.2023 klo 12:01

Tyypilliset savusaunat ovat puulämmitteisiä saunoja, joiden kiukaassa ei ole ollenkaan savupiippua. Savusaunan suunnittelu, perustus ja rakennus mukautuvat monesti sen mukaan, onko kyseessä esimerkiksi valmis-savusauna vai rakennetaanko savusauna kokonaan pitkästä tavarasta.

Mitä maksaa savusaunan rakentaminen?

Katso hintasivu: Savusaunan rakentaminen hinta

Saako savusaunan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta savusaunan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa savusaunoista ja niiden rakentamisesta

Savusauna on nimensä mukaisesti sauna, joka lämmitysvaiheessa täyttyy savusta. Ennen lämmitystä saunasta avataan räppänä tai muu tuuletusluukku, josta savu hiljalleen poistuu. Kun saunassa on poltettu useampi pesällinen puuta, alkaa sauna olla tarpeeksi lämmin. Saunasta tulee savun poistua ennen saunomista sekä kiville tulee heittää vettä, jotta kiviin tarttunut noki sekä pienhiukkaset pääsevät irtoamaan.

Ennen savusaunan rakentamista kannattaa savusaunalle suunnitella sille sopiva paikka. Savusauna voidaan haluta sijoittaa kauemmaksi muista asuinrakennuksista, jolloin sen tuottama savu ei jää kiinni muihin rakennuksiin tai tekstiileihin.

Savusaunan kiuas

Savusaunan kiuas eroaa perinteisestä kiukaasta juuri sillä ominaisuudella, ettei siinä ole savupiippua. Savusaunat ovat kertalämmitteisiä eli niitä ei voida lämmittää kesken saunomisen enää lisää, ja tästä syystä savusaunan kiukaassa on myös enemmän lämpöä varaavia kiviä, jotta se pysyy paremmin sekä pitemmän aikaa lämpimänä. Kiuaskivien läpi tulevat palokaasut voivat noustessaan helposti syttyä palamaan, joten tulipalon vaara savusaunaa sytytettäessä on hyvinkin suuri. Tästä syystä savusaunan sytyttäminen kannattaa opetella jonkun jo siihen perehtyneen henkilön kanssa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Pihasaunan rakentaminen Saunan rakentaminen
Savusaunan rakentaminen

Kilpailuta savusaunan rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä