Savusaunan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua savusaunan rakentaminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi rakennusyritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta savusaunan rakentaminen

Savusaunan rakennus kannattaa kilpailuttaa

Savusaunalla tarkoitetaan puulämmitteistä saunaa, jonka kiukaassa ei ole lainkaan savupiippua. Näin kiukaasta tuleva savu täyttää koko saunatilan sekä lämmittää saunan.

Vertaile savusaunojen rakennustyöt helposti

Minkälaisesta savusaunan rakentamisesta onkaan kyse, löydät savusaunojen rakennustöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Savusaunojen rakentamiseen liittyy:

  • rakennettavan savusaunan koko
  • käytettävät materiaalit
  • rakennustyöt
Aiheeseen savusaunan rakentaminen liittyviä sivuja

Lisätietoa savusaunoista ja niiden rakentamisesta

Savusauna on nimensä mukaisesti sauna, joka lämmitysvaiheessa täyttyy savusta. Ennen lämmitystä saunasta avataan räppänä tai muu tuuletusluukku, josta savu hiljalleen poistuu. Kun saunassa on poltettu useampi pesällinen puuta, alkaa sauna olla tarpeeksi lämmin. Saunasta tulee savun poistua ennen saunomista sekä kiville tulee heittää vettä, jotta kiviin tarttunut noki sekä pienhiukkaset pääsevät irtoamaan.

Ennen savusaunan rakentamista kannattaa savusaunalle suunnitella sille sopiva paikka. Savusauna voidaan haluta sijoittaa kauemmaksi muista asuinrakennuksista, jolloin sen tuottama savu ei jää kiinni muihin rakennuksiin tai tekstiileihin.

Savusaunan kiuas

Savusaunan kiuas eroaa perinteisestä kiukaasta juuri sillä ominaisuudella, ettei siinä ole savupiippua. Savusaunat ovat kertalämmitteisiä eli niitä ei voida lämmittää kesken saunomisen enää lisää, ja tästä syystä savusaunan kiukaassa on myös enemmän lämpöä varaavia kiviä, jotta se pysyy paremmin sekä pitemmän aikaa lämpimänä. Kiuaskivien läpi tulevat palokaasut voivat noustessaan helposti syttyä palamaan, joten tulipalon vaara savusaunaa sytytettäessä on hyvinkin suuri. Tästä syystä savusaunan sytyttäminen kannattaa opetella jonkun jo siihen perehtyneen henkilön kanssa.

Kilpailuta savusaunan rakentaminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä