Harkkoseinän tasoitus

Harkkoseinän tasoitus hinta

Harkkoseinän tasoitus

Paljonko maksaa harkkoseinän tasoitus?

Harkkoseinän tasoituksen hinta on keskimäärin 3 520 €

Hinnan vaihteluväli 2 112 € – 6 014 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Harkkoseinän tasoituksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Harkkoseinän tasoitus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 27.12.2021 klo 11:12

Harkkoseinän tasoittaminen maksaa keskimäärin noin 200 € – 6.000 € seinien tyypistä, lukumäärästä ja pinta-alasta sekä mahdollisista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi keskikokoisen kuivan huoneen harkkoseinän tasoituttaminen voisi maksaa 400 €.

Miten harkkoseinän tasoituksen hinta muodostuu?

Harkkoseinän tasoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • tasoitettavien harkkoseinien lukumäärä sekä pinta-ala
  • harkkoseinän kunto ennen tasoitusta 
  • onko kyseessä kuivatila vai märkätila
  • käsitelläänkö harkkopintoja myös muilla tavoin

Harkkoseinäpintoja esiintyy rakennuksen tai talon lukuisissa eri paikoissa. Esimerkkejä tällaisista ovat kuivat tilat esimerkiksi kellarissa sekä märkätilat kylpyhuoneessa tai pesuhuoneessa. Arvioitaessa syntyviä meno- tai kulueriä erilaisille harkkopintojen tasoitustöille, tulisi ensimmäiseksi kartoittaa tasoitettavien harkkoseinien pinta-ala sekä lukumäärä. Pinta-alalla sekä seinien lukumäärällä on sinänsä väliä, että yleensä tasoitetyöt saatetaan hinnoitella niiden mukaan, esimerkiksi 20 € jokaista neliömetriä kohden. Nyrkkisääntö on, että tasoitettavien harkkopinta-alojen kasvaessa myös kustannukset kasvavat.

Toisaalta hintoihin voi vaikuttaa myös harkkoseinän kunto, mutta ei kuitenkaan erittäin vahvasti. Esimerkiksi kallistuneet harkkoseinät tulee ensin oikaista. Esivalmistelutöitä saattaa lisätä myös jos muurari on jättänyt paljon laastipurseita hiottavaksi ja poistettavaksi ennen tasoittamista. Vahvempia hintaindikaattoreita ovat yleensä tilan tyypin lisäksi myös muut mahdollisesti samalla tehtävät työt. Menetelmät vaihtelevat hieman sen mukaan, tasoitetaanko harkkoja esimerkiksi märkätilassa tai kuivassa tilassa sekä millainen rasitus harkkoihin kohdistuu. Mikäli sama urakoitsija toteuttaa samalla kertaa muita pinnankäsittelytöitä, on tasoituksen hintaa mahdollisesti hieman helpompi neuvotella alaspäin.

Saako harkkoseinän tasoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta harkkoseinän tasoitus saa kotitalousvähennystä. Harkkoseinän tasoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 harkkoseinän tasoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Harkkopinnat kuivissa sisätiloissa

Erilaiset harkkoseinät, kuten Leca- tai kevytsoraharkkoseinät voidaan erilaisten tasoitusmenetelmien avulla oikaista tai tasoittaa. Ennen tasoittamisen aloittamista, kannattaa mahdolliset muurauksen yhteydessä syntyneet laastiylijäämät hioa pois. Hiomisesta syntyy totta kai pölyä, jonka voi esimerkiksi harjan tai imurin avulla ottaa pois harkkojen pinnoilta.

Riippuen kohteesta, voidaan tarvittaessa harkkopintojen tasoitusta tukea erilaisten lasikuituverkkojen avulla, jotka asennetaan esimerkiksi ikkuna- tai oviaukkojen kulmiin. Verkkojen avulla voidaan vähentää myöhempää halkeilua, joka saattaa esiintyä talon tai rakennuksen rakenteiden elämisen seurauksena.

Harkkopinnat märkätiloissa

Yleensä etenkin uudiskohteiden märkätiloissa käytettävät Kahi –harkkoseinät ovat ominaisuuksiltaan jo valmiiksi hyvinkin suoria. Tästä huolimatta niiden tasoittaminen on järkevää, sillä vedeneristys saadaan tarttumaan tasoituksen avulla huomattavasti paremmin.

Kun harkkoseinään tarkoitettu tasoite on saatu sekoitettua, voidaan se nostaa teräslastan avulla levittää seinälle. Yleensä tasoite levitetään pystysuunnassa alhaalta ylöspäin, kun taas oikaisut ja niihin liittyvät toimenpiteet tehdään vaakasuunnassa. Osatasoitusten paksuudet vaihtelevat yleensä noin 2–10 millimetrin välillä ja kokonaistasoituksissa 1–5 millimetrin välillä.

Lisätietoa harkkoseinien tasoituksista

Syyt erilaisten harkkopintojen tasoituksille ovat hyvin moniulotteisia ja esimerkiksi märkätiloissa ne tehdään usein vesieristystä varten. Myöhemmin vesieristyksen päälle voidaan asentaa esimerkiksi kaakeleita tai laatoitusta. Kuivissa sisätiloissa tasoitettua harkkopintaa voidaan esimerkiksi maalata tai käsitellä jollakin muulla pinnoitteella.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Harkkoseinän tasoitus hinta

Kilpailuta harkkoseinän tasoitus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä