Harkkoseinän tasoitus

Tarvitsetko palvelua harkkoseinän tasoitus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta harkkoseinän tasoitus

Harkkoseinien tasoitukset kaikkialla Suomessa

Harkkoseiniä voidaan tasoittaa ulkotiloissa sekä rakennuksen sisätiloissa esimerkiksi kuivissa tiloissa tai märkätiloissa.

Vertaile harkkoseinän tasoittaminen helposti

Minkälaista harkkoseinää oletkaan tasoittamassa, löydät harkkoseinätasoitusten ammattilaiset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

  • harkkopintojen tasoituksia tehdään monista eri syistä
  • menetelmät vaihtelevat tilan ominaisuuksien mukaan
  • harkkoseiniä voi esiintyä rakennuksessa monissa paikoissa

Harkkopinnat kuivissa sisätiloissa

Erilaiset harkkoseinät, kuten Leca- tai kevytsoraharkkoseinät voidaan erilaisten tasoitusmenetelmien avulla oikaista tai tasoittaa. Ennen tasoittamisen aloittamista, kannattaa mahdolliset muurauksen yhteydessä syntyneet laastiylijäämät hioa pois. Hiomisesta syntyy totta kai pölyä, jonka voi esimerkiksi harjan tai imurin avulla ottaa pois harkkojen pinnoilta.

Riippuen kohteesta, voidaan tarvittaessa harkkopintojen tasoitusta tukea erilaisten lasikuituverkkojen avulla, jotka asennetaan esimerkiksi ikkuna- tai oviaukkojen kulmiin. Verkkojen avulla voidaan vähentää myöhempää halkeilua, joka saattaa esiintyä talon tai rakennuksen rakenteiden elämisen seurauksena.

Harkkopinnat märkätiloissa

Yleensä etenkin uudiskohteiden märkätiloissa käytettävät Kahi –harkkoseinät ovat ominaisuuksiltaan jo valmiiksi hyvinkin suoria. Tästä huolimatta niiden tasoittaminen on järkevää, sillä vedeneristys saadaan tarttumaan tasoituksen avulla huomattavasti paremmin.

Kun harkkoseinään tarkoitettu tasoite on saatu sekoitettua, voidaan se nostaa teräslastan avulla levittää seinälle. Yleensä tasoite levitetään pystysuunnassa alhaalta ylöspäin, kun taas oikaisut ja niihin liittyvät toimenpiteet tehdään vaakasuunnassa. Osatasoitusten paksuudet vaihtelevat yleensä noin 2–10 millimetrin välillä ja kokonaistasoituksissa 1–5 millimetrin välillä.

Lisätietoa harkkoseinien tasoituksista

Syyt erilaisten harkkopintojen tasoituksille ovat hyvin moniulotteisia ja esimerkiksi märkätiloissa ne tehdään usein vesieristystä varten. Myöhemmin vesieristyksen päälle voidaan asentaa esimerkiksi kaakeleita tai laatoitusta. Kuivissa sisätiloissa tasoitettua harkkopintaa voidaan esimerkiksi maalata tai käsitellä jollakin muulla pinnoitteella.

Kilpailuta harkkoseinän tasoitus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä