Harkkoseinän tasoitus: tietoa

Tarvitsetko palvelua harkkoseinän tasoitus?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Harkkoseinän tasoitus

Harkkoseinän tasoitus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 10.05.2020 klo 20:05

Katso hintasivu:

Harkkoseinän tasoitus hinta

Tulossa myöhemmin!

Harkkoseiniä voidaan tasoittaa ulkotiloissa sekä rakennuksen sisätiloissa esimerkiksi kuivissa tiloissa tai märkätiloissa.

Minkälaista harkkoseinää oletkaan tasoittamassa, löydät harkkoseinätasoitusten ammattilaiset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

  • harkkopintojen tasoituksia tehdään monista eri syistä
  • menetelmät vaihtelevat tilan ominaisuuksien mukaan
  • harkkoseiniä voi esiintyä rakennuksessa monissa paikoissa

Erilaiset harkkoseinät, kuten Leca- tai kevytsoraharkkoseinät voidaan erilaisten tasoitusmenetelmien avulla oikaista tai tasoittaa. Ennen tasoittamisen aloittamista, kannattaa mahdolliset muurauksen yhteydessä syntyneet laastiylijäämät hioa pois. Hiomisesta syntyy totta kai pölyä, jonka voi esimerkiksi harjan tai imurin avulla ottaa pois harkkojen pinnoilta.

Riippuen kohteesta, voidaan tarvittaessa harkkopintojen tasoitusta tukea erilaisten lasikuituverkkojen avulla, jotka asennetaan esimerkiksi ikkuna- tai oviaukkojen kulmiin. Verkkojen avulla voidaan vähentää myöhempää halkeilua, joka saattaa esiintyä talon tai rakennuksen rakenteiden elämisen seurauksena.

Yleensä etenkin uudiskohteiden märkätiloissa käytettävät Kahi –harkkoseinät ovat ominaisuuksiltaan jo valmiiksi hyvinkin suoria. Tästä huolimatta niiden tasoittaminen on järkevää, sillä vedeneristys saadaan tarttumaan tasoituksen avulla huomattavasti paremmin.

Kun harkkoseinään tarkoitettu tasoite on saatu sekoitettua, voidaan se nostaa teräslastan avulla levittää seinälle. Yleensä tasoite levitetään pystysuunnassa alhaalta ylöspäin, kun taas oikaisut ja niihin liittyvät toimenpiteet tehdään vaakasuunnassa. Osatasoitusten paksuudet vaihtelevat yleensä noin 2–10 millimetrin välillä ja kokonaistasoituksissa 1–5 millimetrin välillä.

Syyt erilaisten harkkopintojen tasoituksille ovat hyvin moniulotteisia ja esimerkiksi märkätiloissa ne tehdään usein vesieristystä varten. Myöhemmin vesieristyksen päälle voidaan asentaa esimerkiksi kaakeleita tai laatoitusta. Kuivissa sisätiloissa tasoitettua harkkopintaa voidaan esimerkiksi maalata tai käsitellä jollakin muulla pinnoitteella.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta harkkoseinän tasoitus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä