Harkkoseinän tasoitus

Harkkoseinän tasoitus

Harkkoseinän tasoitus

Tarvitsetko palvelua harkkoseinän tasoitus?

Kilpailuta harkkoseinän tasoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Harkkoseinän tasoitus – Mitä tarkoittaa harkkoseinän tasoitus?

Päivitetty: 27.12.2021 klo 11:12

Erilaisten harkkoseinien tasoittaminen voidaan tehdä niin ulkona kuin sisällä. Tarvittaessa apuna voidaan käyttää myös tasoiteverkkoa.

Mitä maksaa harkkoseinän tasoitus?

Katso hintasivu: Harkkoseinän tasoitus hinta

Saako harkkoseinän tasoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta harkkoseinän tasoitus saa kotitalousvähennystä. Harkkoseinän tasoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 harkkoseinän tasoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Harkkopinnat kuivissa sisätiloissa

Erilaiset harkkoseinät, kuten Leca- tai kevytsoraharkkoseinät voidaan erilaisten tasoitusmenetelmien avulla oikaista tai tasoittaa. Ennen tasoittamisen aloittamista, kannattaa mahdolliset muurauksen yhteydessä syntyneet laastiylijäämät hioa pois. Hiomisesta syntyy totta kai pölyä, jonka voi esimerkiksi harjan tai imurin avulla ottaa pois harkkojen pinnoilta.

Riippuen kohteesta, voidaan tarvittaessa harkkopintojen tasoitusta tukea erilaisten lasikuituverkkojen avulla, jotka asennetaan esimerkiksi ikkuna- tai oviaukkojen kulmiin. Verkkojen avulla voidaan vähentää myöhempää halkeilua, joka saattaa esiintyä talon tai rakennuksen rakenteiden elämisen seurauksena.

Harkkopinnat märkätiloissa

Yleensä etenkin uudiskohteiden märkätiloissa käytettävät Kahi –harkkoseinät ovat ominaisuuksiltaan jo valmiiksi hyvinkin suoria. Tästä huolimatta niiden tasoittaminen on järkevää, sillä vedeneristys saadaan tarttumaan tasoituksen avulla huomattavasti paremmin.

Kun harkkoseinään tarkoitettu tasoite on saatu sekoitettua, voidaan se nostaa teräslastan avulla levittää seinälle. Yleensä tasoite levitetään pystysuunnassa alhaalta ylöspäin, kun taas oikaisut ja niihin liittyvät toimenpiteet tehdään vaakasuunnassa. Osatasoitusten paksuudet vaihtelevat yleensä noin 2–10 millimetrin välillä ja kokonaistasoituksissa 1–5 millimetrin välillä.

Lisätietoa harkkoseinien tasoituksista

Syyt erilaisten harkkopintojen tasoituksille ovat hyvin moniulotteisia ja esimerkiksi märkätiloissa ne tehdään usein vesieristystä varten. Myöhemmin vesieristyksen päälle voidaan asentaa esimerkiksi kaakeleita tai laatoitusta. Kuivissa sisätiloissa tasoitettua harkkopintaa voidaan esimerkiksi maalata tai käsitellä jollakin muulla pinnoitteella.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Harkkoseinän tasoitus

Kilpailuta harkkoseinän tasoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä