Taloyhtiön putkiremontti

Tarvitsetko palvelua taloyhtiön putkiremontti?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta taloyhtiön putkiremontti 

Taloyhtiöitä on monenlaisia

Taloyhtiöiden putkiston käyttöikä on noin 30–55 vuotta ja monissa taloyhtiöissä putkien uusiminen onkin ajankohtainen asia.

Vertaile taloyhtiöiden putkiremontit helposti

Minkälaisesta taloyhtiöstä onkaan kyse, löydät taloyhtiöiden putkistosaneerauksiin erikoistuneet yritykset Kodinplazasta. Tietoa:

  • taloyhtiöitä ovat esim. kerrostalot ja rivitalot
  • myös omakotitalot voivat olla taloyhtiöitä
  • putkiston korjaustapoja on useita erilaisia

Tarjouspyyntöjä

Viemäreiden sukitus kerrostaloon

Kyseessä on vuonna 169 rakennettu kerrostalo. Asuntoja on 36, asuinkerroksia on 3 alimmassa kerroksessa on autotallit, varastot ja saunat.
Vesijohdot ja vesikalusteet on uusittu 2016, mutta viemärit ovat alkuperäiset. Laitan liitteeksi vanhat kuntotutkimukset. Halausisimme arvion viemäireiden sukittamisen kustannuksista VTT:n hyväksymäälä menetelmällä
Paikkakunta Oulu
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Pohjan pinta-ala 500 m2 tai enemmän
Kerrosten lukumäärä 4
Remontoitava putkisto Viemäri
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Aiheeseen taloyhtiön putkiremontti liittyviä sivuja

Putkien uusiminen kerrostalossa kestää noin 4 – 18 kuukautta

Taloyhtiöistä ehkäpä yleisin eli kerrostalo on ehdottomasti yksi työläimmistä putkiuudistuksista toteuttaa. Esimerkiksi pientaloihin verrattuna kerrostalot saattavat olla jopa kymmeniä kerroksia korkeampia, jolloin lattiapinta-alaakin kertyy huomattavasti enemmän.

Putkiremontin hankesuunnittelu

Osakkaiden toiveet tulevasta taloyhtiön putkiremontista, suunniteltu aikataulu sekä erilaisten korjausmenetelmien kartoitus on mahdollista tehdä putkiremontin hankesuunnittelun aikana.

Hankesuunnittelu ottaa huomioon taloyhtiön tekniikan kokonaisvaltaisesti:

  • sähköt
  • ilmanvaihto
  • lämmitysjärjestelmä
  • putkisto: käyttövesi, viemäri, patteriverkosto

Hankesuunnittelussa kannattaa käyttää apuna alan asiantuntijaa, joka tuntee erilaisten korjausmenetelmien hyödyt ja haitat ja joka on ratkaisuissaan puolueeton. Näin taloyhtiölle löytyy oikea ratkaisu toteutettavasta menetelmästä sekä mahdollisesta pääurakoitsijasta. Hankesuunnittelun kesto on yleensä noin 4–10 kuukautta.

Lisätietoa taloyhtiöiden linjasaneerauksista

Kerrostalon putkien uusiminen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla ja jokaisella korjaustavalla on hyvät ja huonot puolensa. Perinteinen tapa uusia taloyhtiön putkisto on nimensä mukaisesti vaihtaa vanhat putket uusiin. Tämä menetelmä on vaihtoehdoista yleensä työläin, hintavin sekä aikaa vievin, mutta monien näkökulmien mukaan tämä menetelmä antaa putkistolle suurimman käyttöiän.

Kaksi miedompaa tapaa toteuttaa putkiston kunnostus taloyhtiössä on korjata nykyinen putkisto joko sukittamalla tai pinnoittamalla. Sukituksessa vanhojen putkien sisään muodostetaan uusi putki ja pinnoituksessa vanha putket saavat ”uuden pinnan”. Kyseiset menetelmät ovat nopeampia ja halvempia toteuttaa kuin kokonaisvaltainen putkiston uusiminen, mutta käyttöikää ne eivät tuo putkistolle yhtä paljoa.

Kilpailuta taloyhtiön putkiremontti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä