Terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen – Mitä tarkoittaa terassin öljyäminen?

Terassin öljyäminen

Tarvitsetko palvelua terassin öljyäminen?

Kilpailuta terassin öljyäminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Terassin öljyäminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 01.09.2023 klo 23:09

Erilaisten terassien käsittely öljyllä voidaan tehdä niin sienellä, telalla, ruiskulla kuin pensselillä. Öljyämisen kuivumisaika on yleensä vähintään vuorokausi. Öljyttävä terassi voi olla esimerkiksi uusi painekyllästetty terassi tai vaikkapa vanha ja kulunut maalattu terassi.

Mitä maksaa terassin öljyäminen?

Katso hintasivu: Terassin öljyäminen hinta

Saako terassin öljyämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta terassin öljyäminen saa kotitalousvähennystä. Terassin öljyäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 terassin öljyämisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Öljyäminen epäonnistui, mitä tehdä?

Vaikka terassin öljykäsittely olisi mennyt pieleen, ei ole syytä huoleen. Pinnat voidaan käsitellä uudestaan taas paremmilla olosuhteilla.

Öljyämisen mahdolliseen epäonnistumiseen voi olla useita syitä:

Väärä sävy

Varmin keino on varmistaa aina ammattilaiselta öljyn sekä puun yhteensopivuus. Suositeltavaa on myös testata pieni määrä öljyä johonkin pieneen, ei niin näkyvään osaan terassia. Näin voidaan varmistua siitä, että sävy on halutunlainen ennen kuin aloitetaan koko alueen öljyämistä.

Väärä ajankohta

Terassi on öljytty liian nopeasti asennuksesta. Tuore puu voi olla liian kosteaa hyvän lopputuloksen saamikseksi, sillä kostea puu ei ime öljyä kunnolla. Esimerkiksi painekyllästetyn terassin käsittely kannattaa tehdä vasta asennuksen jälkeisenä kesänä.

Liian kylmä tai lämmin sää

Ihanteellinen keli terassin käsittelylle on lämmin sekä poutapilvinen sää. Auringossa tehty öljyäminen kuivuu liian nopeasti eikä välttämättä ehdi imeytyä tarpeeksi pinnoille, jättäen läikykkään lopputuloksen.

Kestopuun öljyäminen oikeilla sävyillä

Puulle on kannattavaa valita puun omaa väriä korostava sävy. Esimerkiksi ruskeaa kestopuuta kannattaa öljytä ruskealla sävyllä, sillä se tasoittaa ja syventää terassin ominaista väriä.

Pihakalusteiden, ulkokalusteiden sekä terassikalusteiden öljyäminen

Öljykäsittely antaa piha-, ulko- sekä terassikalusteille suojaa sekä pidentää niiden käyttöikää.

Ennen öljyämistä, kalusteille kannattaa tehdä kunnon pesu, puhdistus sekä kuivaus. Näin öljy saadaan imeytymään kunnolla ja lopputulos näyttää hyvältä. Kannattaa myös muistaa, ettei kosteaa tai märkää puuta ole hyvä öljytä.

Syksy- ja talvikaudella kannattaa huomioida myös kalusteiden varastointi. Kalusteet on suositeltavaa puhdistaa ennen varastointia ja varastointi on hyvä tehdä pääosin kuivassa tilassa.

Terassin lakkaus, petsaus tai vahaus

Terassin lakkaus tai terassin petsaus tarkoittaa yleensä samaa asiaa öljyämisen kanssa. Myös terassin vahaus voidaan liittää tähän palveluun, jolla tarkoitetaan kodin tai kiinteistön ulkopuolella sijaitsevia terassirakenteita ja niiden kunnossapitoa.

Paras sää terassin öljyämiseen

Terassin öljyäminen on suositeltavaa tehdä lämpimällä poutasäällä, kun lämpötila on reilusti plussan puolella. Suositeltu lämpötila voi vaihdella öljylaadusta riippuen, joten optimi lämpötila on hyvä varmistaa aina purkista tai sen valmistajalta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Terassin öljyäminen

Kilpailuta terassin öljyäminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä