Terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen hinta

Terassin öljyäminen

Paljonko maksaa terassin öljyäminen?

Terassin öljyämisen hinta on keskimäärin 518 €

Hinnan vaihteluväli 132 € – 1 464 €

Vertaile alueesi terassiyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Terassin öljyämisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Terassin öljyäminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 15.08.2022 klo 11:08

Terassin öljykäsittely maksaa keskimäärin noin 300 € ­– 900 € terassin koosta, materiaalista ja kunnosta riippuen. Esimerkiksi keskikokoisen terassipinnan öljyäminen voisi maksaa 400 €.

Miten terassin öljyämisen hinta muodostuu?

Terassin öljyämisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • öljyttävän terassin kunto ja pinta-ala
  • terassin materiaali, esim. uritettu kestopuu

Terassin öljykäsittelyn kustannuksia arvioitaessa kannattaa ensiksi tarkastella öljyttävän terassin pinta-alaa sekä kuntoa ennen öljyämistä. Monesti huonokuntoiset terassit vaativat enemmän pohjakäsittelyä suhteessa parempikuntoisiin terasseihin, joita on huollettu tai öljytty säännöllisesti. Mikäli terassin pinnat ovat päässeet erittäin huonoon kuntoon, saatetaan öljyämisen lisäksi tarvita muitakin toimenpiteitä, kuten esimerkiksi hiomista. Terassin kunnon lisäksi voidaan katsoa terassin pinta-alaa, joka korreloi erittäin vahvasti öljyämisen hinnan kanssa. Nyrkkisääntö on, että suuremman esimerkiksi noin 90 m2 terassipinta-alan öljyäminen maksaa enemmän kuin pienemmän, esimerkiksi noin 25 m2 terassin öljyhuolto. Näiden lisäksi on hyvä huomioida terassin erityispiirteet, joita saattavat olla esimerkiksi koristeelliset kaiderakenteet tai uritetut lattiapinnat, joiden öljyäminen voi olla työläämpää.

Saako terassin öljyämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta terassin öljyäminen saa kotitalousvähennystä. Terassin öljyäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 terassin öljyämisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Öljyäminen epäonnistui, mitä tehdä?

Vaikka terassin öljykäsittely olisi mennyt pieleen, ei ole syytä huoleen. Pinnat voidaan käsitellä uudestaan taas paremmilla olosuhteilla.

Öljyämisen mahdolliseen epäonnistumiseen voi olla useita syitä:

Väärä sävy

Varmin keino on varmistaa aina ammattilaiselta öljyn sekä puun yhteensopivuus. Suositeltavaa on myös testata pieni määrä öljyä johonkin pieneen, ei niin näkyvään osaan terassia. Näin voidaan varmistua siitä, että sävy on halutunlainen ennen kuin aloitetaan koko alueen öljyämistä.

Väärä ajankohta

Terassi on öljytty liian nopeasti asennuksesta. Tuore puu voi olla liian kosteaa hyvän lopputuloksen saamikseksi, sillä kostea puu ei ime öljyä kunnolla. Esimerkiksi painekyllästetyn terassin käsittely kannattaa tehdä vasta asennuksen jälkeisenä kesänä.

Liian kylmä tai lämmin sää

Ihanteellinen keli terassin käsittelylle on lämmin sekä poutapilvinen sää. Auringossa tehty öljyäminen kuivuu liian nopeasti eikä välttämättä ehdi imeytyä tarpeeksi pinnoille, jättäen läikykkään lopputuloksen.

Kestopuun öljyäminen oikeilla sävyillä

Puulle on kannattavaa valita puun omaa väriä korostava sävy. Esimerkiksi ruskeaa kestopuuta kannattaa öljytä ruskealla sävyllä, sillä se tasoittaa ja syventää terassin ominaista väriä.

Pihakalusteiden, ulkokalusteiden sekä terassikalusteiden öljyäminen

Öljykäsittely antaa piha-, ulko- sekä terassikalusteille suojaa sekä pidentää niiden käyttöikää.

Ennen öljyämistä, kalusteille kannattaa tehdä kunnon pesu, puhdistus sekä kuivaus. Näin öljy saadaan imeytymään kunnolla ja lopputulos näyttää hyvältä. Kannattaa myös muistaa, ettei kosteaa tai märkää puuta ole hyvä öljytä.

Syksy- ja talvikaudella kannattaa huomioida myös kalusteiden varastointi. Kalusteet on suositeltavaa puhdistaa ennen varastointia ja varastointi on hyvä tehdä pääosin kuivassa tilassa.

Terassin lakkaus, petsaus tai vahaus

Terassin lakkaus tai terassin petsaus tarkoittaa yleensä samaa asiaa öljyämisen kanssa. Myös terassin vahaus voidaan liittää tähän palveluun, jolla tarkoitetaan kodin tai kiinteistön ulkopuolella sijaitsevia terassirakenteita ja niiden kunnossapitoa.

Paras sää terassin öljyämiseen

Terassin öljyäminen on suositeltavaa tehdä lämpimällä poutasäällä, kun lämpötila on reilusti plussan puolella. Suositeltu lämpötila voi vaihdella öljylaadusta riippuen, joten optimi lämpötila on hyvä varmistaa aina purkista tai sen valmistajalta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Terassin öljyäminen hinta

Kilpailuta terassin öljyäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä