Takan korjaus

Tarvitsetko palvelua takan korjaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta takan korjaus 

Takan korjaaminen kaikkialla Suomessa

Takkojen ja tulisijojen korjaukset vaihtelevat laajasti toisistaan. Takkoja korjataan niin sisältä kuin ulkopuoleltakin.

Vertaile takan kunnostus helposti

Minkälaisesta takasta tai tulisijasta onkaan kyse, löydät Kodinplazasta takkojen korjaukseen, kunnostukseen sekä huoltoon erikoistuneet yritykset. Hyötyjä:

  • säästä jopa 30% takkakorjauksen hinnoissa
  • saat tarjoukset selkeästi näkyviin
  • ensimmäiset tarjoukset tulisijan korjauksesta jopa 15 minuutissa

Tarjouspyyntöjä

Varaavan kulmatakan lasiluukku kehyksineen heiluu

Hei,
Kodissamme on varaava kulmatakka (tod.näk. Tiilerin Pikku-Jussi), jonka lasiluukku kehyksineen heiluu eli kiinnitykset takan sisäpuolella ovat pettäneet. Pyydän tarjousta luukun kiinnityksen korjaamisesta (tarjoukset sähköpostiini). Entinen luukku kelpaa uudelleen käyttöön.
Paikkakunta Kuopio
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Leivinuunin asennusvuosi 2000-luvulla

Tulipesän halkeama, myös ulkopuolella on halkeama

Mieluiten jokin lauha viikonloppu
Paikkakunta Seinäjoki
Rakennuksen tyyppi Paritalo
Takan asennusvuosi 1980-luvulla
Korjauksen kohde Takan sisäpinta
Takan ulkopinta

Takan tulipesän korjaus

Ehkä myös hormi, selviää paikan päällä.
Paikkakunta Mikkeli
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Takan asennusvuosi 1980-luvulla
Korjauksen kohde Takan sisäpinta

Tulipesän korjaus esimerkiksi valumassalla

Käydään ensin tulipesä käsitteenä läpi, että se on varmasti kaikille tuttu. Tulipesällä tarkoitetaan siis takan sisäpuolella olevaa tilaa, jossa esimerkiksi polttopuuta poltetaan. Tyypillisiä vuosien saatossa syntyviä haasteita ovat esimerkiksi laastin irtoaminen, joka vaikuttaa tietenkin takan käyttämiseen.

Ennen korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä kannattaa ensin yrittää selvittää ammattilaisen kanssa, että mistä mahdolliset vauriot voisivat johtua.

Halkeaman korjausta sisältä ja ulkopuolelta

Toiset erittäin yleiset tulisijojen vauriot ovat halkeamia, joita voi esiintyä esimerkiksi takan sisällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ulkopuolella esimerkiksi sauma, tiili, rappaus tai laatta saattaa olla haljennut. Pienessä mittakaavassa oleva ulkopuoleinen vaurio on yleensä enemmän esteettinen haitta eikä vaikuta niinkään takan toimintakykyyn.

Lisätietoa tulisijan korjauttamisesta

Mitä tehdä, jos takka savuttaa sisälle? Yleensä kyseessä on vetoon liittyvä haaste esimerkiksi pidemmän aikaa käyttämättömänä olleen takan kanssa. Lämmittäminen kannattaa aloittaa pienellä määrällä kuivaa puuta ja antaa takalle reilusti aikaa. Mikäli savuongelmat eivät meinaa omillaan ratketa, kannattaa paikalle pyytää ammattilainen.

Mainittakoon vielä, että toimenpiteet saattavat vaihdella hieman takan tyypin ja ominaisuuksien mukaan. On olemassa esimerkiksi varaavia takkoja, ilmakiertoisia takkoja, tiilitakkoja, vuolukivitakkoja jne.

Kilpailuta takan korjaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä