Viemärin asennus

Viemärin asennus hinta

Viemärin asennus

Paljonko maksaa viemärin asennus?

Viemärin asennuksen hinta on keskimäärin 4 625 €

Hinnan vaihteluväli 2 640 € – 7 320 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Viemärin asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Viemärin asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 14.06.2022 klo 16:06

Viemäriasennustyö maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 20.000 € kohteesta, putkiston laajuudesta ja toimeksiannon luonteesta riippuen. Esimerkiksi uuden omakotitalon viemärien asennus voisi maksaa noin 3.500 € ja vastaavaan remontoitavaan taloon tehtävä jätevesijärjestelmäm uusiminen noin 9.000 €.

Miten viemärin asennuksen hinta muodostuu?

Viemärin asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • Viemäriputkien määrä ja pituus
 • Uusitaanko vanhoja viemäreitä vai tehdäänkö asennus ensimmäistä kertaa
 • Kohteen ja jätevesijärjestelmän tyyppi

Myös kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolisista kiinteistöistä on tehtävä selvitys nykyisestä jätevesijärjestelmästä. Näin voidaan arvioida kuormaa, jonka kaikki jätevedet aiheuttavat. Selvitys täytyy tehdä myös niiltä kiinteistöiltä, joissa on pelkkä kuivakäymälä. Selvityksessä vaaditaan myös huolto-ohjeet sekä jätevesijärjestelmän sijainnin ilmoittaminen. Mökkien jätevesijärjestelmien uudistaminen voi siis tulla pian ajankohtaiseksi hyvinkin monelle, sillä nekin kuuluvat jätevesiuudistuksen piiriin.

Kun teet tarjouspyyntöäsi sivuillamme, suosittelemme kertomaan yrityksille mahdollisimman tarkkaan millaista palvelua tarvitset. Kerro mihin ja millaiseen kiinteistöön tarvitset viemäristön uusimista. Tietojesi mukaan voit myös ilmoittaa yrityksille, millaisessa kunnossa vanha putkisto on, mistä materiaalista putkisto on valmistettu sekä millaista aikataulua odotat remontilta.

Saako viemärin asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta viemärin asennus saa kotitalousvähennystä. Viemärin asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 viemärin asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Omakotitalon viemäröinnin asennus

Viemäröintiä tarvitaan kahdenlaisia:

 • Kotitalouksien jätevesi
 • Salaojitus sekä sadevesijärjestelmät

Onnistuneen viemäröinnin avulla vedet johdetaan pois suoraan kunnallisverkkoon, josta jätevedet päätyvät puhdistamolle puhdistettavaksi. Kun veden kulku on suunniteltu oikein, ei vesi jää muhinoimaan esimerkiksi kodin rakenteisiin aiheuttaen vesivahinkoja ja homeen muodostumista.

Koskeeko jätevesisääntelyn uudistus minua?

Uusin kohtuullistettu lakiuudistus astui voimaan 3.4.2017, jossa jätevesijärjestelmän uudistamisen määräaikaa kasvatettiin.

Uudistus koskee kohteita joissa:

 • Rakennuslupa talolle on myönnetty ennen vuotta 2004 ja talon jätevesijärjestelmä ei vastaa nykyisiä säännöksiä.
  • Mikäli talo on pohjavesialueen ulkopuolella tai lähimpään vesistöön on yli sata metriä, tulee järjestelmä päivittää vasta seuraan ison remontin yhteydessä.
  • Mikäli talo on pohjavesialueella tai sadan metrin sisällä vesistöistä, tulee jätevesijärjestelmä uusia määräaikaan mennessä, joka on 31. lokakuuta 2019.

Erilaisia tapoja uudistaa jätevesijärjestelmiä:

 • Maapuhdistamo
 • Kaksoisviemäröinti
 • Panospuhdistamo
 • Harmaavesisuodatin

Yleisin jätevesiviemäröintiin asennetta putki on valmistettu muovista. Myös betoniputkien käytetään pienenevissä määrin, vaikkakin betoniputkia on asennettu huomattavasti pitempään verrattuna muoviputkiin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

Viemärin asennus hinta

Kilpailuta viemärin asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä