Akkujen latausta lähempänä päiväntasaajaa, osa 2

Julkaistu 20.01.2019 - Päivitetty 14.08.22

Pete luki arvosteluita amerikkalaisilta sivustoilta. Vahvasti polarisoitunut jakauma ei herättänyt sen kummempaa huomiota. Kahden näkyvillä olevan arvostelun mukaan vesiputous oli liian pieni, että siitä voisi puhua nähtävyytenä. Suomessa harvemmin käydään vesiputouksilla, joten rima oli alhaalla.

Laita lenkkarit jalkaan kulta, tänään kävellään!

Mapsin mukaan autolla 40 minuuttia kohteeseen ja hyvät ohjeet matkalla. Mitkä ohjeet? Kerran harhaan, mutta vain 15 minuuttia suunta. Perillä kahden tunnin jälkeen. Peten suojaamattomat käsivarret olivat jo nyt palaneet korrelle. Turha valittaa kun kerrankin aurinko paistaa, Pete mietti.

Skootteri parkkiin ja menoksi. Luvassa oli tunnin kevyt patikointi trooppisessa sademetsässä. Kuka nyt guidea tarvii, kun seuraa vaan jokea pitkin yläjuoksuun. Ulkona +30°C, mutta viidakossa enemmän kuin 40°C. Miten se on edes mahdollista, Peten vaimo kysyi.

Perille päästyään pariskunta nautti täysin siemauksin nähtävyydestä. Vesi oli sopivan viileätä ja raikasta. Ei muuta kuin uimaan ja tuntemaan luonnon voimaa vesiputouksen alle. Kyllä tämä aina raksan voittaa, Pete tuumasi.

Maailmaa pysähtyy paikoilleen, vol 2

Tällä kertaa maailma pysähtyi paikoilleen vähän eri tavalla. Matkalla jokea alaspäin vastaan tulee saksalainen perhe pienen lapsen kanssa. Mies on kohtalaisen rauhallinen, mutta nainen tärisee paniikissa kontrolloimattomasti. Jossain alempana polun vieressä oli ollut kuningaskobra. Ei muuta kuin vaaraa kohti!

Paikallinen guide kertoi Petelle, että käärmeet asuvat viidakossa ja niitä on tuhansia. Periaatteessahan tämän olisi voinut itsekin tajuta, Pete oivaltaa. Pete päätti vaimonsa kanssa pysyä hotellin ja rannan välittömässä läheisyydessä ainakin tämän loman ja ehkä myös seuraavien lomien ajan.

Matkalla kotiin Peten käsiä alkoi polttaa oikein urakalla. Kyllä Suomi on loppupeleissä aika turvallinen maa.

Kuka on Pete? Pete on osittain fiktiivinen hahmo, joka tarinoi elämästään ja milloin mistäkin aiheesta. Ainoastaan Pete tietää, mitä seuraava tarina tuo tullessaan.

Tunnisteet: Peten päiväkirja, Luonto, Loma, Viidakko