Akkujen latausta lähempänä päiväntasaajaa, osa 3

Julkaistu 24.01.2019 - Päivitetty 05.12.21

Pete ei ollut aiemmin matkustanut Aasiaan, joten hän odotti innolla minkälaista ruokaa siellä syödään. Onko menussa tarjolla esimerkiksi chocle sò, gourme vai buffetti. Suomessa ruoka on niin yksipuolista, että mukava saada vähän vaihtelua kaurapuuroon, ruisleipään ja kinkkuviipaleisiin sekä perunamuusiin ja lihapulliin.

Niinpä tietenkin

Olisihan se pitänyt arvata, että meren lähettyvillä tarjolla on kalaa. Kalan lisäksi Aasiassa syödään riisiä ja kanaa. Enimmäkseen riisiä ja kanaa. Siis valkoista riisiä ja kanaa. Joskus riisistä on jalostettu esimerkiksi riisinuudeleita, mutta silti se on riisiä.

Peten ja vaimon budjetilla kalaa ei syöty joka ilta, sillä se oli kohtalaisen kallista ja loppujen lopuksi siitä jäi aika vähän syötävää. Toisaalta Pete oli myös lukenu yhdestä kirjasta, että monissa kaloissa on nykyään paljon raskaita metalleja, esimerkiksi elohopeaa.

Pelataan turvallisesti

90% ajasta Pete söi lomamatkallaan riisiä ja kanaa. Ei mitään ihmeellistä, tuttu ja turvallinen huttu samasta ravintolasta. Valittamiseen ei ollut sijaa, sillä se kastike on jotain aivan taivaallista. Kookoskermapohjainen red curry –makuelämys kolme kertaa päivässä joka päivä. Okei parina päivänä oli sama setti myös green curryna.

Viidakon jälkeen ei oteta enää turhia riskejä, Pete mietti. Lento takaisin Suomeen on enää muutaman päivän päässä – mukava päästä taas pitkästä aikaa syömään kaurapuuroa, ruisleipää kinkkuviipaleilla sekä perunamuusia ja lihapullia.

 

Kuka on Pete? Pete on osittain fiktiivinen hahmo, joka tarinoi elämästään ja milloin mistäkin aiheesta. Ainoastaan Pete tietää, mitä seuraava tarina tuo tullessaan.

Tunnisteet: Peten päiväkirja, Ruoka