Näin luot viihtyisän takapihan, osa 1

Julkaistu 24.07.2018 - Päivitetty 15.08.22

Etenkin kesäaikaan takapihalla tulee vietettyä enemmän aikaa. Kuinka takapihan viihtyisyyttä voi lisätä? Katso Kodinplazan vinkit.

Koristele takapihaa kasvillisuudella 

Kasvillisuutta sekä rihmastoa on moneen eri lähtöön ja laajasta valikoimasta jokaiselle takapihalle löytyy varmasti jotain sopivaa. Esimerkiksi laatoitetun terassin kulmaan tai johonkin muuhun sopivaan paikkaan voi hankkia suurikokoisen kasvin. Mikäli laatoituksen väri vieläpä sointuu yhteen ruukun kanssa, tekee se takapihasta selvästi viihtyisämmän.

Kasvin ei suinkaan aina tarvitse olla ruukussa, vaan se voidaan istuttaa rihmastomaisesti myös esimerkiksi valkoiselle vaakalaudoitetulle seinälle.

Lisää istuinmukavuutta

Esimerkiksi yhdelle tai kahdelle seinustalle voi rakentaa helposti ja vaivattomasti lisää istuma- tai makoilutilaa. Korotuksen voi tehdä esimerkiksi latomalla muutaman harkon päällekkäin tai esimerkiksi puulavoista. Säänkestäviä ja pehmustettuja terassivarusteita on saatavilla monista eri kaupoista ja niiden avulla harkot tai lavan pystyy päällystämään istumakelpoiseksi.

Tunnelmavalaistusta pimeneville kesäilloille

Juhannus on jo takana päin ja sehän tarkoittaa sitä, että päivän pituus lyhenee jatkuvasti joulukuuhun asti, jolloin se alkaa taas pidentyä. Heinäkuussa riittää valoa vielä iltaisin, mutta valolla on selkeästi vähentyvä trendi elo- ja syyskuussa.

Jos takapihalla kasvaa esimerkiksi puu, voi sen oksille ripustaa erilaisia pihalamppuja. Pihalampun sisälle voi laittaa esimerkiksi pienen LED-valon tai jos tykkää enemmän luonnonmukaisesta valosta, niin yhtä hyvin lampun sisällä voi käyttää vaikka pientä kynttilää. Jos puuta ei takapihalla satu olemaan, voi pihalamput ripustaa myös vaikkapa narulle.

Tunnisteet: Takapiha, Kesä