Näin luot viihtyisän takapihan, osa 3

Julkaistu 10.08.2018 - Päivitetty 14.08.22

Nyt kun kalenteri on kääntynyt jo elokuun puolelle, on aika ottaa käsittelyyn viihtyisän takapihan viimeinen osa. Oletko jo ottanut käyttöösi Kodinplazan aiemmat vinkit? 

Ajattele [kukka]laatikon ulkopuolelta

Kyllä, aika kliseinen sanonta, mutta etenkin takapihan somistamisessa sanonta toimii hyvin. Normaalistihan kukkia asetetaan kukkaruukkuun siten, että kukkaruukku on vaakatasossa ja kasvi kasvaa kohtisuoraan ylöspäin. On kuitenkin olemassa vähintään yksi toinenkin vaihtoehto eli ripustaa kukkaruukut esimerkiksi seinälle pystysuunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvit tulevat ulos ruukusta sivusuunnasta. Aika hyvä idea varsinkin jos takapihalla tila on rajallinen!

Lepää tai lue riippumatossa

Riippumaton voi asentaa moneen eri paikkaan, kunhan molemmat päät saadaan tukevaksi. Entä jos takapihalla ei ole mitään, mihin riippumaton voisi ripustaa? Ei hätää, sillä nykyisin on olemassa malleja, jotka voi ostaa rungon kanssa. Rungon voi asettaa esimerkiksi nurmikolle, mutta yhtä hyvin myös pihakivetyksen päälle.

Riippumatto on ehdottomasti yksi kesän suosituimmista ulkovälineistä, eikä suotta. Mikä sen parempaa, kun kiivetä riippumattoon ja ottaa rennosti linnunlaulua kuunnellen. Aktiviteetit eivät suinkaan jää linnunlauluun, vaan ottavat nykynuoret riippumattoon mukaan erilaista teknologiaa, kuten älypuhelinta, tablettia tai kannettavaa tietokonetta. Aikaa sujuu mukavasti kuunnellen musiikkia tai lempisarjaa katsoen. Mikäli esimerkiksi työpäivän jälkeen ei jaksa enää tuijottaa näyttöä, voi riippumattoon ottaa mukaan vaikka lempikirjan. Kirja kainaloon ja menoksi!

Tunnisteet: Takapiha, Kesä