Näin luot viihtyisän takapihan, osa 2

Julkaistu 25.07.2018 - Päivitetty 15.08.22

Eilen julkaistussa ensimmäisessä takapihakirjoituksessa kannustimme lukijoita lisäämään takapihan viihtyvyyttä mm. kasvillisuudella, istuinmukavuudella sekä tunnelmavalaistuksella. Mitä tänään on vuorossa?

Lasitus ja verhoilu suosittuja vaihtoehtoja

Takapihaa tai sen oleskelualuetta voidaan usein suojata lasituksella, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Kustannustehokkaampi ja nopeampi ratkaisu on rakentaa esimerkiksi valokatteeseen vaakatasossa kulkeva putki, johon voi ripustaa haluamansa tyylisen verhon tai kankaan. Säänkestävän verhon voi ottaa sisälle esimerkiksi talvisaikaan, mutta kesällä se tuo mukavuutta antaen suojaa auringolta tai tuulelta.

Kivilaattoja koristeeksi tai kulkualueelle

Kivilaatat lämmittämät kesäisin mukavasti jalkapohjaa ja niiden avulla voidaan selkeämmin merkitä takapihalla kulkevat reitit. Kulkureitit eivät kuitenkaan ole ainoa tapa hyödyntää erilaisia kivetyksiä, vaan niillä voidaan myös mm. jakaa takapihaa eri alueisiin tai merkitä takapihan reuna-alueet esimerkiksi 30 cm – 100 cm korkuisella kiviaidalla. Kivilaattoja on useita erilaisia – vaihtoehtoja löytyy aina symmetrisistä ja tasapintaisista laatoista vain vähän käsiteltyihin ja luonnollisemman näköisiin laattoihin.

Tunnisteet: Takapiha, Kesä