Vinkit lopputalveen, osa 1

Julkaistu 17.02.2019 - Päivitetty 16.08.22

Vaikkakin loskakeli on saapunut jo Etelä-Suomeen, on talvea vielä runsaasti jäljellä. Tässä Kodinplazan ylläpidon tekemä listaus kodinhuoltajille:

1. Tarkista palovaroittimien toiminta uudelleen

Monia kiinteistöjä lämmitetään sekä öljyllä että puulla. Etenkin tulisijat ja hormit hohkavat kuumina koko talven läpi. Jos nuohooja ei ole käynyt paikan päällä hetkeen, kannattaa ainakin varuiksi tarkistaa palovaroittimien kunto. Suomessa yllättävän monet tulipalot saavat alkunsa viallisesta tai huonosti toimivasta hormista. 

Piip piip piip!

2. Selvitä pihapuiden kunto 

Kun puissa on paljon lunta, on se todella kaunis talvinen näky. Kuten aina, kolikolla on myös toinen kääntöpuoli. Etenkin plussalle kääntyvä lämpötila tekee lumesta erittäin raskasta, joka saattaa koitua heikkokuntoisen puun kohtaloksi. Raskas lumi saattaa aiheuttaa puun kaatumisen ja kaatumissuuntaa on luonnollisesti vaikea ennakoida.

Talon päälle kaatuva puu voi aiheuttaa talolle mittavat vahingot. Pysy yksi askel edellä ja koita ainakin ravistella ylimääräinen lumi pois esimerkiksi tikapuiden ja harjan avulla. 

Puu kaatuu!

3. Tarkista talosi mahdolliset vuotokohdat

Talvi on parasta aikaa tarkistaa kiinteistön energiatehokkuus. Monet ovat huomanneet esimerkiksi lämpökameran avulla, että lattialämmitys käy aivan liian kuumana. Toisaalta lämpökameralla on helppo havaita myös mahdolliset vuotokohdat esimerkiksi ikkunoissa tai ovissa.

Tunnisteet: Talvikunnossapito, Talvi, Talohuolto, Kiinteistöhuolto