Vinkit lopputalveen, osa 3

Julkaistu 17.02.2019 - Päivitetty 11.11.24

Talvi on sitä aikaa, kun ihmiset vetäytyvät sisätiloihin nauttimaan lämmöstä ja toistensa seurasta. Oleskelu tulisijojen ja television äärellä on yleistä. Mitä talvella tulisi ottaa huomioon?

1. Putket eivät saisi jäätyä

Oli kyseessä sitten viemäriputki, käyttövesiputki lämmitysverkon putki, et halua sen jäätyvän. Tästä syystä esimerkiksi ulkomaanmatkan ajaksi kannattaa jättää ainakin jonkinlainen lämmitys päälle. Jäätyvä putki voi pahimmillaan aiheuttaa laajan vesivahingon.

Yksi vaihtoehto on myös sulanapitokaapelin asennuttaminen esimerkiksi paikallisen sähkömiehen toimesta. Sulanapitokaapelilla voidaan lämmittää muun muassa putket, viemäri tai sadevesijärjestelmä.

2. Vältä lumen turhaa kerääntymistä

Jos rakennus on rinteessä, yritä kolata lumi talon alapuolelle. Keväällä lumi tulee sulamaan ja silloin punnitaan myös rakennuksen hulevesijärjestelmän toimivuus. Ovatko salaojasi kunnossa? Jos ei niin kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen maanrakennusyritykseen mahdollisimman pian.

Voit myös pyytää apua lumen poisvientiin. Monet yritykset tarjoavat myös lumen kuljetuspalveluita koko talven ajan.

3. Tee lista kaikista mahdollisista puutteista ja korjaa ne pikaisesti

Tunnet kiinteistösi parhaiten itse. Oli kyseessä sitten palovaroitin, savupiippu tai lämmitysjärjestelmä, osaat ainakin jollain tavalla arvioida sen kunnon ja vaadittavat toimenpiteet.

Kun lista on valmis, voit merkitä toiseen sarakkeeseen kuinka paljon kukin työ vie aikaa. Esimerkiksi katon kunnossapito 2 tuntia viikossa jne.

Kolmanteen sarakkeeseen voi merkitä ne työt, joita et itse pysty tai halua tehdä. Näihin palveluihin on hyvä pyytää ajoissa apua, sillä monesti sesonkiaikoina yritykset ovat kiireisiä.

Tunnisteet: Talvikunnossapito, Talohuolto, Kiinteistöhuolto, Talvi