Vinkit lopputalveen, osa 2

Julkaistu 17.02.2019 - Päivitetty 14.08.22

Talvi on monille yksi parhaista vuodenajoista. Tarkista nämä asiat vielä talven aikana:

1. Lämmitysjärjestelmän toimivuutta kannattaa pitää silmällä

Kun pakkaset ovat kovimmillaan, ei ole ihme, että lämmitysjärjestelmä hakkaa silloin täydellä teholla. Lämpöpumpun, öljykattilan tai lämminvesivaraajan toimintaa kannattaa pitää silmällä hieman tiuhempaan tahtiin kuin esimerkiksi kesällä.

Mikäli käyttöveden lämpötila laskee äkillisesti, lattialämmitys kylmenee tai kiinteistön sisälämpötila laskee äkillisesti, kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen huoltomieheen. Nyrkkisääntö on, että huollot tehtäisiin silloin, kun järjestelmä ei ole suurimmassa käytössä.

2. Puhdista tulisijat, takat ja hormit

Ensimmäisessä osassa sivuttiinkin jo vähän tätä asiaa. Puhdistamaton tai jopa viallinen hormisto on kiinteistölle aina paloturvallisuusriski. Säännöllisellä nuohouksella varmistat tulisijojen huolettoman käytön myös talven kovimmilla pakkasilla.

3. Tiputa lumet katolta jos vain pystyt

Kodinplazaan jätettiin juuri vähän aikaa sitten tarjouspyyntö, missä osa kattotiilistä oli lähtenyt lumien mukana alas katolta. Lumimassa plussakeleillä voi muutenkin rasittaa savupiippua, kattorakenteita tai huippuimuria. Monesti huippuimuri on mennyt kokonaan piiloon talon katolla!

Pahimmassa tapauksessa lumi voi myös sulaa suoraan rakennuksen yläpohjaan. Emme halua pelotella, mutta mielestämme asukkaiden on hyvä tiedostaa riskit etukäteen.

Tunnisteet: Talvikunnossapito, Talohuolto, Kiinteistöhuolto, Talvi