Ikkunoiden tiivistys

Ikkunoiden tiivistys hinta

Ikkunoiden tiivistys

Paljonko maksaa ikkunoiden tiivistys?

Ikkunoiden tiivistyksen hinta on keskimäärin 422 €

Hinnan vaihteluväli 132 € – 1 830 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Ikkunoiden tiivistyksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Ikkunoiden tiivistys – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 13.01.2023 klo 11:01

Ikkunoiden tiivistäminen maksaa keskimäärin noin 5,00 € – 10,00 € per juoksumetri kohteesta riippuen. Esimerkiksi kerrostaloasunnon viiden ikkunan tiivistys sisäpuolelta voisi maksaa 280,00 €.

Miten ikkunoiden tiivistyksen hinta muodostuu?

Ikkunoiden tiivistämisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuinka monta ikkunaa tiivistetään
  • tehdäänkö tiivistys uuteen ikkunaan vai vanhaan
  • missä kunnossa ikkunat ovat
  • tehtävän tiivistämisen juoksumetrit

Ennen kustannusten kartoittamista on tärkeää kartoittaa tiivistettävien ikkunoiden lukumäärä sekä juoksumetrit eli koko. Joissakin urakoissa tiivistetään esimerkiksi ainoastaan yksi ikkuna makuuhuoneessa ja joissakin urakoissa tiivistetään kaikki kerrostalon ikkunat. Ikkunoiden lukumäärän lisäksi tulisi ottaa huomioon, tehdäänkö tiivistäminen uudiskohteessa vai tiivistetäänkö jo olemassa olevia ikkunarakenteita. Uudiskohteen ikkunoiden tiivistäminen on sikäli helpompaa, että ikkunoihin pääsee helposti käsiksi, sillä kiinteistö on vielä todennäköisesti tyhjillään. Jos kyseessä on vanha ikkuna, tulee miettiä myös ikkunan kunto. Esimerkiksi 1930-luvulla rakennettujen talojen puitteet voivat olla huonommassa kunnossa, jolloin niiden tiivistäminen on kalliimpaa.

Saako ikkunoiden tiivistyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta ikkunoiden tiivistys saa kotitalousvähennystä. Ikkunoiden tiivistys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 ikkunoiden tiivistyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Mistä johtuu, että ikkuna huurtuu lasien välistä?

Juuri ikkunan sisäpuitteen puutteellinen ilmatiiviys saattaa aiheuttaa lasien välin eli sisäpuolisen huurtumisen. Puutteellinen tiivistys on usein tiivisteen ohuudesta tai iästä johtuvaa. Kun kostea sisäilma pystyy kulkeutumaan ikkunarakenteen sisälle, muuttuu se alhaisemmassa lämmössä vedeksi.

Entä jos ikkunat vetää? Tällöin on myös monesti kyse ikkunan puutteellisesta tiivistyksestä.

Ikkunan ulkopuitteen tiivistys

Esimerkiksi vanhojen ikkunoiden tiivistäminen tai ikkunan karmin tiivistys kannattaa tehdä kesällä, sillä tiivistämiseen käytetyt tuotteet ja materiaalit toimivat silloin paremmin. Vanhan ikkunan rasitteena on saattanut olla jo useiden vuosien ajan ulkopuolella tapahtuva tuulenpaine- ja lämpötilavaihtelut sekä sisäpuolella ikkunapuitteen tai –rakenteen oma paino sekä avaamisesta ja sulkemisesta johtuva mekaaninen rasitus.

Mikäli ilmarako ja sen suuruus vaihtelee ikkunarakenteissa, saattaa ikkunan tiivistäminen silikonilla olla hyvävaihto, sillä silikoni täyttää ilmaraot ja tekee ikkunasta tiiviimmän. Ikkunan tiivisteen asennus voidaan tehdä sormea, kuten peukaloa apuna käyttäen.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Ikkunoiden tiivistys hinta

Kilpailuta ikkunoiden tiivistys hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä