Ikkunoiden tiivistys

Ikkunoiden tiivistys – Mitä tarkoittaa ikkunoiden tiivistys?

Ikkunoiden tiivistys

Tarvitsetko palvelua ikkunoiden tiivistys?

Kilpailuta ikkunoiden tiivistys nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Ikkunoiden tiivistys – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 16.09.2023 klo 17:09

Ikkunan tiivistäminen voi tulla ajankohtaiseksi jos esimerkiksi ikkunat vetää tai huurtuu lasien välistä. Tiiviit ikkunat vähentävät vetoa ja säästävät kiinteistön lämmittämiseen käytettyä energiaa.

Mitä maksaa ikkunoiden tiivistys?

Katso hintasivu: Ikkunoiden tiivistys hinta

Saako ikkunoiden tiivistyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta ikkunoiden tiivistys saa kotitalousvähennystä. Ikkunoiden tiivistys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 ikkunoiden tiivistyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mistä johtuu, että ikkuna huurtuu lasien välistä?

Juuri ikkunan sisäpuitteen puutteellinen ilmatiiviys saattaa aiheuttaa lasien välin eli sisäpuolisen huurtumisen. Puutteellinen tiivistys on usein tiivisteen ohuudesta tai iästä johtuvaa. Kun kostea sisäilma pystyy kulkeutumaan ikkunarakenteen sisälle, muuttuu se alhaisemmassa lämmössä vedeksi.

Entä jos ikkunat vetää? Tällöin on myös monesti kyse ikkunan puutteellisesta tiivistyksestä.

Ikkunan ulkopuitteen tiivistys

Esimerkiksi vanhojen ikkunoiden tiivistäminen tai ikkunan karmin tiivistys kannattaa tehdä kesällä, sillä tiivistämiseen käytetyt tuotteet ja materiaalit toimivat silloin paremmin. Vanhan ikkunan rasitteena on saattanut olla jo useiden vuosien ajan ulkopuolella tapahtuva tuulenpaine- ja lämpötilavaihtelut sekä sisäpuolella ikkunapuitteen tai –rakenteen oma paino sekä avaamisesta ja sulkemisesta johtuva mekaaninen rasitus.

Mikäli ilmarako ja sen suuruus vaihtelee ikkunarakenteissa, saattaa ikkunan tiivistäminen silikonilla olla hyvävaihto, sillä silikoni täyttää ilmaraot ja tekee ikkunasta tiiviimmän. Ikkunan tiivisteen asennus voidaan tehdä sormea, kuten peukaloa apuna käyttäen.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Ikkunoiden tiivistys

Kilpailuta ikkunoiden tiivistys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä