Huippuimurin asennus

Huippuimurin asennus hinta

Huippuimurin asennus

Paljonko maksaa huippuimurin asennus?

Huippuimurin asennuksen hinta on keskimäärin 573 €

Hinnan vaihteluväli 176 € 2 684 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

huippuimurin asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa huippuimurin asennus?

Päivitetty: 03.04.2024 klo 10:04

Huippuimurin asentaminen maksaa keskimäärin noin 250,00 € – 1 500,00 € kohteesta riippuen. Huippuimurin hinta asennettuna voisi olla esimerkiksi 450,00 €, mikäli katolta löytyy valmiiksi läpivienti.

Miten huippuimurin asennuksen hinta muodostuu?

Huippuimurin asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • liitännät ja läpiviennit katolle
 • kohteen tyyppi: uudiskohde vs. saneeraus
 • tarvittavat putkitukset

Lähtökohtaisesti huippuimureihin liittyvien asennuskustannuksien kohdalla ensimmäisenä tulisi ottaa huomioon mahdolliset kattoon tehtävät läpiviennit. Läpivientien koko ja toteutustapa vaihtelee hieman laitteen ja putkien koon mukaan sekä vesikatteen materiaalin mukaan. Esimerkiksi tiilikatteen kohdalla tiililevyjä voidaan purkaa ja siirtää tarvittavilta osin pois tieltä, joten pintaa ei tarvitse sen kummemmin porata tai sahata. Pelti- ja huopakatteen kohdalla tilanne on erilainen ymmärrettävistä syistä. Myös liitännät ja niiden tekeminen voi vaihdella katemateriaalin mukaan.

Toinen merkittävä hintoja muovaava tekijä on kohteen tyyppi eli asennetaanko huippuimuri esimerkiksi uudiskohteeseen vai onko kyseessä saneerauskohde. Saneerauskohteissa kustannukset voivat olla keskimääräisesti korkeammat riippuen tehtävistä muutostöistä järjestelmään. Myös erilaiset putkitukset vaihtelevat laajasti kohteen mukaan – tarkimman hinta-arvion huippuimureihin kohdistuvista asennustöistä saatkin jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta.

Saako huippuimurin asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta huippuimurin asennus saa kotitalousvähennystä. Huippuimurin asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 huippuimurin asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Huippuimuri vanhaan taloon tai uudiskohteeseen

Huippuimurijärjestelmä on yksi varteenotettava vaihtoehto toteuttaa kodin tai kiinteistön ilmanvaihto. Sen toimintaperiaate perustuu suhteellisen yksinkertaiseen malliin, jossa talon katolla oleva huippuimuri eli poistoilmapuhallin imee kanavistosta likaista ja käytettyä ilmaa ja siirtää sen lopulta ulkoilmaan. Samalla sisätiloihin muodostuu alipaine, jonka ansiosta talon ulkopuolella oleva raitisilma pyrkii pääsemään sisätiloihin esimerkiksi ulkoilmaventtiilin avulla.

Asennuksia voidaan tehdä niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin. Esimerkiksi vanhaan taloon tehtävä järjestelmämuutos on mahdollista toteuttaa kohtuullisin kustannuksin ja poistoilmapuhaltimen käyttö on hyvä vaihtoehto korvaamaan esimerkiksi painovoimaista ilmanvaihtoa.

Näin huippuimuri asennetaan

Poistoilmapuhaltimia on useita erilaisia, mutta yleensä niiden asennuksissa toistuvat samat periaatteet. Katolle tehtävässä kiinnityksessä olennaisia osa-alueita ovat muun muassa:

 • läpiviennit
  • läpivientien teko vaihtelee hieman katemateriaalin mukaan eli onko kyseessä esimerkiksi huopa-, pelti- vai tiilikatto
  • oleellista on tarkka mitoitus ja läpiviennin tekeminen haluttuun kohtaan
 • katteen suojaaminen
  • vesikate tulee tiivistää ja suojata huolellisesti, ettei läpiviennistä pääse kosteutta rakenteisiin
 • huippuimurin kiinnitys paikoilleen
  • laite kiinnitetään sille tarkoitettuun telineeseen ja sen suoruus tarkistetaan vatupassin avulla

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Liesituulettimen asennus hinta Korvausilmaventtiilin asennus hinta IV-asennus hinta
Huippuimurin asennus hinta

Kilpailuta huippuimurin asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä