IKEA-liesituulettimen asennus

IKEA-liesituulettimen asennus hinta

IKEA-liesituulettimen asennus

Kilpailuta IKEA-liesituulettimen asennus

Vertaile alueesi yritykset ja selvitä IKEA-liesituulettimen asennus hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa IKEA-liesituulettimen asennus?

IKEA-liesituulettimen asennuksen hinta on keskimäärin noin 100 € – 300 € riippuen asennettavan liesituulettimen mallista, kohteen sähkö- ja ilmanvaihtotöiden tarpeesta, asennuspaikan helppoudesta ja asennuksen sijainnista. Esimerkiksi yksinkertaisen seinäkiinnitteisen liesituulettimen asennus kerrostaloasuntoon voisi maksaa 150 €.

Mitä tarkoittaa IKEA-liesituulettimen asennus?

Mistä tai miten IKEA-liesituulettimen asennuksen hinta muodostuu?

Liesituulettimen asennuksen hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka voivat vaihdella projektin laajuuden ja monimutkaisuuden mukaan. Alla on esitetty keskeisiä seikkoja, jotka vaikuttavat asennuskustannuksiin.
 • Liesituulettimen tyyppi: Asennuksen hinta voi vaihdella riippuen siitä, onko kyseessä seinälle asennettava, integroitava vai saarekeliesituuletin. Erilaiset mallit voivat vaatia erilaisia työkaluja ja asennusmenetelmiä.
 • Malli ja ominaisuudet: Erilaisten ominaisuuksien, kuten valaistuksen, suodatusjärjestelmien ja ilmanvaihtotehon, käyttöönotto voi vaikuttaa hintaan.
 • Nykyinen ilmanvaihtojärjestelmä: Jos liesituuletin kytketään olemassa olevaan ilmanvaihtojärjestelmään, hinta voi olla alhaisempi. Uuden ilmanvaihtokanavan tai -järjestelmän rakentaminen nostaa kustannuksia.
 • Sähkötyöt: Jos liesituuletin vaatii sähköasennustöitä, niiden suorittaminen vaikuttaa hintaan. Tämä voi sisältää uuden pistorasian asennuksen tai olemassa olevien sähköliitäntöjen päivittämisen.
 • Asennuspaikan valmistelu: Mahdolliset purkutyöt, vanhan liesituulettimen poistaminen ja asennuspaikan valmistelu voivat lisätä kustannuksia.
 • Tarvikehankinnat: Asennuksessa tarvittavat tarvikkeet, kuten kiinnikkeet, ruuvit ja tiivistemassat, voivat vaikuttaa kokonaishintaan.
 • Työaika ja asennuksen monimutkaisuus: Asennuksen kesto ja siihen liittyvät haasteet voivat heijastua kustannuksiin. Yksinkertainen asennus voi kestää muutaman tunnin, kun taas monimutkaisemmat projektit saattavat vaatia enemmän aikaa ja työtä.
 • Paikalliset hinnat ja verot: Asennuspalvelujen paikallinen hintataso ja mahdolliset arvonlisäverot vaikuttavat myös lopulliseen hintaan.
Asennuksen hinta voidaan arvioida tarkemmin pyytämällä tarjous asiantuntevalta asentajalta, joka ottaa huomioon kaikki edellä mainitut tekijät ja käy tarvittaessa paikan päällä arvioimassa työn laajuuden.

Mistä IKEA-liesituulettimen asennuksen hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

IKEA-liesituulettimen asennuksen hintaerot eri toimijoiden välillä johtuvat useista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin merkittävästi. Näitä tekijöitä ovat muun muassa:

1. Työn laajuus ja monimutkaisuus

Asennukseen liittyvät työvaiheet voivat vaihdella yksinkertaisesta asennuksesta, joka ei vaadi erityisiä mukautuksia, aina vaativaan asennukseen, jossa tarvitaan esimerkiksi sähkö- ja ilmanvaihtotöitä. Monimutkaisemmat työt edellyttävät enemmän aikaa ja erikoisosaamista, mikä näkyy myös hinnassa.

2. Asennuspaikan sijainti

Sijainti voi vaikuttaa merkittävästi asennuksen kustannuksiin. Keskusta-alueilla ja suurten kaupunkien läheisyydessä hinnat voivat olla korkeammat verrattuna haja-asutusalueisiin. Lisäksi matkatyölisät ja mahdolliset pysäköintimaksut voivat nostaa hintoja.

3. Yrityksen kokemus ja maine

Kokeneemmat ja tunnetummat yritykset saattavat veloittaa korkeampia hintoja, koska heillä on vahva asiakaskunta ja hyvä maine laadukkaista palveluista. Toisaalta uudet tai vähemmän tunnetut yritykset saattavat tarjota kilpailukykyisempiä hintoja houkutellakseen asiakkaita.

4. Tarjouksen sisältö

Joillakin toimijoilla tarjouksen sisältö voi olla laajempi ja sisältää esimerkiksi purkutyöt, materiaalihankinnat ja siivouksen asennuksen jälkeen. Toisilla toimijoilla nämä palvelut voivat olla erillisiä ja lisähintaisia.

5. Takuut ja vakuutukset

Yritykset, jotka tarjoavat pidempiä takuita tai vakuutuksia asennustyön laadulle, saattavat periä korkeampia maksuja. Takuut ja vakuutukset tuovat asiakkaalle turvallisuutta ja varmuutta siitä, että mahdolliset ongelmat korjataan ilman lisäkustannuksia.

6. Yrityksen resurssit ja kalusto

Toimijoiden käytössä olevat resurssit ja kalusto voivat vaikuttaa hintoihin. Hyvin varusteltu yritys, jolla on asianmukainen kalusto ja riittävästi henkilökuntaa, pystyy todennäköisesti suorittamaan asennuksen tehokkaammin mutta saattaa veloittaa enemmän korkealaatuisista palveluista.

Kun arvioit IKEA-liesituulettimen asennuksen hintoja, on tärkeää ottaa huomioon nämä tekijät ja vertailla tarjouksia huolellisesti, jotta löydät tarpeisiisi sopivimman ja kustannustehokkaimman palvelun.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä tarvikkeita tarvitsen IKEA-liesituulettimen asennukseen?

Asentaaksesi IKEA-liesituulettimen, tarvitset seuraavat tarvikkeet:

 • Kiinnitystarvikkeet: Ruuvit ja proput, jotka usein tulevat liesituulettimen mukana.
 • Porakone: Rei’ittämiseen seinään tai kattoon, riippuen asennustavasta.
 • Ruuvimeisseli tai ruuvinväännin: Kiinnitysruuvien kiristämiseen.
 • Mittanauha ja vatupassi: Liesituulettimen tarkan asennuspaikan mittaamiseen ja tason tarkistamiseen.
 • Kokoamisohjeet: Liesituulettimen mukana tulevat asennus- ja kokoamisohjeet.
 • Ilmanvaihtokanavat: Jos liesituuletin liitetään ulos johtavaan poistohormiin, tarvitaan sopiva ilmanvaihtokanava.
 • Jatkojohdot ja pistotulppa: Tarvittaessa sähköliitännän tekemiseen.
 • Sähkötyökaluja ja tarvikkeita: Mahdollisten sähköasennuksien tekemiseen. Huomaa, että sähkötyöt kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi.
 • Tiivistysnauhaa: Tiivistämään mahdolliset ilmavuodot ilmanvaihtokanavissa.

Kuinka valmistaudun IKEA-liesituulettimen asennukseen?

IKEA-liesituulettimen asennukseen valmistautuminen voi tehdä prosessista tehokkaamman ja suoraviivaisemman. Seuraavat vaiheet auttavat sinua valmistautumaan hyvin:

Tarkista tarvikkeet ja työkalut

Ennen asennusta varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat tarvikkeet ja työkalut. Näitä ovat muun muassa:

 • Liesituuletin ja sen mukana tulevat kiinnitystarvikkeet
 • Ruuvit, ankkurit ja pultit
 • Ruuvimeisselit tai porakone
 • Mitta, vatupassi ja kynä
 • Mahdolliset sähkötyökalut, kuten johtojen kuorija
 • Suojaus- ja siivousvälineet, kuten hansikkaat ja pölynimuri

Lue asennusohjeet huolellisesti

IKEA-liesituulettimen mukana tulee yksityiskohtainen asennusohjekirja. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen asennuksen aloittamista. Tämä auttaa sinua ymmärtämään prosessin vaiheet ja varmistamaan, että kaikki tarvittavat osat ovat tallessa.

Mittaukset ja merkinnät

On tärkeää tehdä tarkat mittaukset ennen asennusta:

 1. Mittaa ja merkitse liesituulettimen tarkka sijainti seinälle tai kattoon, riippuen mallista.
 2. Käytä vatupassia varmistaaksesi, että merkinnät ovat suorassa, jotta liesituulettimesta tulee suoraan asennettu.
 3. Varmista, että sähköliitännät ja ilmanvaihtokanavat ovat sopivasti ulottuvilla asennuskohdassa.

Sähkötyöt ja ilmanvaihto

Jos liesituulettimesi vaatii sähköliitäntöjä, varmista, että sähkötyöt tehdään oikein:

 • Katkaise virta asennuskohdan pääkytkimestä ennen minkäänlaisten sähköasennusten aloittamista.
 • Jos olet epävarma sähköasennuksista, on suositeltavaa palkata ammattimainen sähköasentaja.

Varmista myös, että ilmanvaihtokanava on asennettu oikein ja sen reitti on selkeä ilman tukoksia.

Valmistelut asennuspaikalla

Ennen varsinaista asennusta varmista, että:

 • Asennuspaikka on puhdas ja esteetön.
 • Kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet ovat käden ulottuvilla.
 • Pystyt turvallisesti työskentelemään asennuskohdassa, tarvittaessa käyttämällä tikkaita tai alustoja.

Kun olet käynyt läpi kaikki valmisteluvaiheet, voit aloittaa IKEA-liesituulettimen asennuksen ohjeiden mukaisesti. Tämä varmistaa, että asennus etenee sujuvasti ja liesituuletin toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Miten kiinnitän IKEA-liesituulettimen seinään tai kattoon?

Ennen kuin aloitat IKEA-liesituulettimen kiinnittämisen seinään tai kattoon, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet. IKEA-liesituulettimen mukana toimitetaan yleensä asennusohjeet sekä tarvittavat kiinnikkeet, ruuvit ja muut kiinnitystarvikkeet. Noudata aina tuotteen mukana toimitettuja asennusohjeita, mutta seuraavat yleiset ohjeet auttavat sinua aloittamaan:

Työkalut ja tarvikkeet

 • Porakone tai ruuvinväännin
 • Mitta ja vesivaaka
 • Ruuvimeisseli (tarvittaessa)
 • Harppi tai merkkaustyökalu
 • Tulpat ja ruuvit seinämateriaaliin sopivasti

Vaiheet IKEA-liesituulettimen kiinnittämiseen

 1. Valmistele asennuspaikka: Varmista, että seinä tai katto, johon aiot kiinnittää liesituulettimen, kestää sen painon. Liesituuletin tulee yleensä asentaa suoraan liesitason yläpuolelle sopivalle etäisyydelle.
 2. Merkkaa kiinnityspisteet: Käytä mittaa ja vesivaakaa varmistaaksesi, että liesituulettimen asennus on suorassa. Merkitse kiinnityskohtien paikat seinään tai kattoon käyttämällä harppia tai merkkaustyökalua. Yleensä kiinnityspisteet määräytyvät liesituulettimen kiinnitysrautojen sijainnin perusteella.
 3. Poraa kiinnitykset: Poraa merkkaamiisi kohtiin reiät, jotka sopivat seinän tai katon materiaaliin. Käytä oikean kokoisia tulppia ja ruuveja varmistaaksesi, että kiinnitys on tukeva ja turvallinen.
 4. Kiinnitä kiinnitysraudat: Kiinnitä liesituulettimen mukanaan tuomat raudat tai kiinnikkeet porattuihin reikiin. Käytä ruuvinväännintä tai ruuvimeisseliä varmistaaksesi, että kiinnikkeet ovat tiukasti kiinni.
 5. Asenna liesituuletin: Aseta liesituuletin kiinnitysrautoihin ja varmista, että se on tukevasti paikallaan. Joissakin malleissa liesituuletin saattaa lukittua kiinnitysrautoihin, kun taas toisissa malleissa se saattaa vaatia lisäkiinnitystä ruuveilla.
 6. Yhdistä sähkö- ja ilmastointijärjestelmät: Kun liesituuletin on paikallaan, yhdistä sen sähköjohdot ja mahdolliset ilmastointiputket. Noudata tarkasti asennusohjeita ja varmista, että sähkötyöt tekee aina pätevä sähköasentaja.
 7. Testaa toiminta: Testaa liesituulettimen toiminta varmistaaksesi, että se toimii moitteettomasti ja että kaikki kiinnitykset ovat tukevia.

Mikäli kohtaat ongelmia asennuksen aikana tai olet epävarma asennuksen yksityiskohdista, on suositeltavaa kysyä apua ammattilaiselta. Turvallisuus on aina ensisijaisen tärkeää kotitalouskoneiden asentamisessa.

Kuinka liitän IKEA-liesituulettimen sähköverkkoon turvallisesti?

Jotta voit liittää IKEA-liesituulettimen turvallisesti sähköverkkoon, noudata alla olevia ohjeita ja varmista, että noudatat paikallisia sähköasennusmääräyksiä ja -standardeja.

Työkalut ja tarvikkeet

 • Ruuvimeisseli
 • Pihdit
 • Jännitetesteri
 • Sähköteippi
 • Sopivan kokoinen johtoliitin tai sokeripalaliitin

Valmistelut

 1. Varmista, että liesituuletin on oikeassa paikassa ja asennettu tukevasti paikoilleen keittiön seinään tai kaappiin.
 2. Sammuta virta kiinteistön pääkatkaisijasta tai siitä sulakkeesta, joka kytkee liesituulettimen sähköpiirin irti virtalähteestä.
 3. Tarkasta jännitetesterillä, että virtapiiri on todella jännitteetön.

Sähköliitäntä

 1. Irrota liesituulettimen sähköjohdon päälliset varovasti, joka paljastaa sisäiset johdot (yleensä vaihe, nolla ja maadoitus).
 2. Varmista, että johdoista paljastuu noin 1 cm kuparia kytkemistä varten.
 3. Kytke johdot seuraavasti:
  • Vaihejohdin (ruskea tai musta): Kytketään vaiheeseen.
  • Nollajohdin (sininen): Kytketään nollaan.
  • Maadoitusjohto (keltavihreä): Kytketään maadoitukseen (yleensä vihreä tai paljas johdin kotelossa).
 4. Käytä johtoliittimiä tai sokeripalaliittimiä varmistaaksesi, että liitokset ovat tiiviit ja turvalliset. Kiristä ruuvit varovasti, jotta johdon käämitys ei vaurioidu.

Päätös ja testaus

 1. Tarkista, että kaikki kytkennät ovat oikein ja kiristety.
 2. Kääri sähköteippiä johdon liitosten ympärille ylimääräisen suojan varmistamiseksi, jos liitos ei ole koteloitu.
 3. Aseta liesituulettimen suojakotelo takaisin paikoilleen ja kiinnitä ruuvit.
 4. Kytke virta takaisin pääkatkaisijasta tai sulakkeesta.
 5. Kokeile liesituuletinta varmistaaksesi, että se toimii oikein.

Muistathan, että mikäli tunnet epäröintiä sähköasennuksen tekemisessä, on suositeltavaa kääntyä ammattitaitoisen sähköasentajan puoleen.

Miten varmistan, että IKEA-liesituuletin toimii oikein asennuksen jälkeen?

Varmistaaksesi, että IKEA-liesituuletin toimii oikein asennuksen jälkeen, voit suorittaa seuraavat toimenpiteet:

1. Laitteen oikea asennus

 • Varmista, että liesituuletin on asennettu käyttöohjeiden mukaisesti. Noudata erityisesti asennuskorkeuden ja kiinnityspisteiden suosituksia.
 • Jos liesituuletin on kytketty ulkoiseen ilmanvaihtoon, tarkista, että putkisto on tiivis ja virtaukset toimivat oikein.

2. Sähkökytkennät ja virtalähde

 • Tarkista, että sähkökytkennät on tehty asianmukaisesti ja kaikki johdot ovat kiinnitetty turvallisesti.
 • Varmista, että liesituuletin saa virran ja kytke se päälle testataksesi toiminnan.

3. Suodattimien asennus

 • Varmista, että rasvasuodattimet ovat paikallaan ja oikein asennettuina.
 • Mikäli liesituulettimessa on aktiivihiilisuodattimet, varmista niiden olemassaolo ja oikea asennus.

4. Toimintojen testaaminen

 • Käynnistä liesituuletin ja tarkista, että kaikki nopeustasot toimivat moitteettomasti.
 • Testaa valotoiminto ja tarkista, että valot syttyvät ja sammuvat normaalisti.

5. Ilmanvaihdon tarkistus

 • Tarkista, että ilmanvaihto toimii tehokkaasti kaikilla nopeusasetuksilla. Tunnetko selkeän ilman virtauksen kädelläsi tuulettimen alla?
 • Jos tuuletin on kytketty ulkoiseen poistoputkeen, voit varmistaa ilman poistumisen ulkoa käsin.

6. Melutaso ja värinät

 • Kuuntele, ettei tuulettimen toiminta aiheuta epänormaalia melua tai värinää, jotka voivat viitata asennusvirheeseen tai löysiin osiin.

Mikäli huomaat minkäänlaisia ongelmia tai poikkeavuuksia, on suositeltavaa tarkistaa asennus uudelleen tai ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Säännöllinen kunnossapito ja suodattimien puhdistus parantavat liesituulettimen toimintaa ja pidentävät sen käyttöikää.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Liesituulettimen asennus hinta Huippuimurin asennus hinta Korvausilmaventtiilin asennus hinta IV-asennus hinta Aktiivihiilisuodatin-liesituulettimen asennus hinta Biobe-korvausilmaventtiilin asennus hinta Ecotronic-liesituulettimen asennus hinta Electrolux-liesituulettimen asennus hinta Fresh-rakoventtiilin asennus hinta Huoneilmaan palauttavan liesituulettimen asennus hinta IV-kanavan asennus hinta IV-koneen asennus hinta IV-putkien asennus hinta Liesikuvun asennus hinta Liesituulettimen asennus hormiin hinta

Kilpailuta IKEA-liesituulettimen asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä