IV-asennus

IV-asennus hinta

IV-asennus

Paljonko maksaa IV-asennus?

IV-asennuksen hinta on keskimäärin 3 486 €

Hinnan vaihteluväli 176 € – 13 420 €

Vertaile alueesi IV-yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

IV-asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

IV-asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 06.01.2023 klo 13:01

Ilmastointiasennus maksaa keskimäärin noin 300,00 € – 8 000,00 € riippuen kohteesta sekä IV-töiden laajuudesta. Esimerkiksi koko ilmanvaihtojärjestelmän asennus noin 120 m2 omakotitaloon voisi maksaa 7 500,00 € ja pelkän IV-koneen asentaminen säätöineen 500,00 €.

Miten IV-asennuksen hinta muodostuu?

IV-asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • IV-järjestelmän koko
 • asennetaanko koko järjestelmä vai sen osa-alueita
 • rakennuksen pinta-ala ja kerrosten lukumäärä

Jotta kustannuksia voidaan lähteä arvioimaan, tulisi ensiksi selvittää tehtävien ilmanvaihtotöiden laajuus. Luonnollisesti laajuus vaihtelee aina yksilökohtaisesti kohteen mukaan ja kahta täysin identtistä IV-järjestelmää on vaikea löytää. Asennustyöt voivat vaihdella esimerkiksi koko järjestelmän asennuksista yksittäisen äänenvaimentimen asennukseen. Ymmärrettävistä syistä asennustöiden laajuuden kasvaessa myös hinnat nousevat. Joka tapauksessa hyvä indikaattori edellä mainituille on järjestelmän koko, jonka kokoa voidaan arvioida esimerkiksi rakennuksen tai kiinteistön pinta-alan ja kerrosten lukumäärän mukaan.

Saako IV-asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta IV-asennus saa kotitalousvähennystä. IV-asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 IV-asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Löydä IV-asentaja eli ilmastointiasentaja helposti

Kodin tai muun kiinteistön toimivalla ilmanvaihdolla on suuri merkitys asumisviihtyvyyteen sekä sisätiloissa aikaa viettävien ihmisten terveyteen. Parhaimmillaan nykypäivän järjestelmät tekevät sisäilmasta puhtaan ja pölyttömän ja säätelevät lämpötilaa sitten, että se on miellyttävän tuntuinen. Ilmanvaihdon suunnittelu on yhtä tärkeää kuin järjestelmään liittyvät asennustyötkin.

Yleensä IV-järjestelmä asennuksista vastaa ilmastointiasentaja, IV-asentaja tai ilmanvaihtoasentaja, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. IV-asentaja on henkilö, joka käynyt tarvittavan ammattitutkinnon ja pystyy monipuolisesti tekemään ilmanvaihtojärjestelmiin liittyviä työtehtäviä.

Ilmanvaihto ja siihen liittyviä asennuksia

Kuten jo aiemmin todettu, on IV-järjestelmään liittyvät ilmanvaihtotyöt laaja kokonaisuus, johon voi liittyä monia erilaisia osa-alueita. Tämä ei missään nimessä ole kattava listaus kaikista mahdollisista IV-asennuksista, mutta se sisältää yleisimpiä töitä:

 • ilmanvaihtokanavien asennus
  • IV-kanavien asentaminen kannattaa pääsääntöisesti tehdä riittävän korkeassa lämpötilassa, ettei materiaali myöhemmin elä
  • yksi olennainen aspekti ovat puhdistusluukkujen oikea sijoittelu, sillä niiden kautta tullaan myöhemmin suorittamaan erilaisia huolto- tai puhdistustöitä
 • ilmastointiputkien asentaminen
  • IV-putkien merkitys käsitteenä on pitkälti sama kuin ylläkin
  • rakennusvaiheessa kannattaa huomioida ilmastointiputken riittävä suojaus, ettei se pääse esimerkiksi likaantumaan sisältä
  • muita samaa tarkoittavia asioita ovat esimerkiksi ilmanvaihtoputken tai ilmastointikanavan kytkentöihin liittyvät työt
 • ilmanvaihtokoneen asennus
  • IV-koneen voi asennuttaa esimerkiksi seinälle sille suunniteltuun huonetilaan
  • IV-kone kiinnitetään ja kytketään ilmanvaihtojärjestelmään liittyvään putkistoon
 • IV-äänenvaimennin
  • äänenvaimentimen avulla voidaan tehokkaasti eristää putkistosta ja koneesta tulevia ääniä
 • peltikanavien asentaminen
  • peltikanavat ovat yksi järjestelmän osa ja niillä voidaan tarkoittaa yleisesti koko kanavistoa tai yhtä erillistä putkea

Koneellinen ilmanvaihto vanhaan taloon

Tämä on yksi suuremmista IV-järjestelmiin liittyvistä urakoista eli ns. IV-saneeraus, jossa talon vanha IV-järjestelmä korvataan uudemmalla ja nykyaikaisemmalla järjestelmällä. IV-saneeraus voidaan tehdä esimerkiksi suuremman kokonaiskorjauksen yhteydessä, jossa talon ulkopuolisia rakenteita, kuten ikkunoita ja ulko-ovia uusitaan eli rakennuksen tiiviyttä parannetaan.

Monesti esimerkiksi aiemmin käytössä ollut painovoimainen IV-järjestelmä vaihdetaan muutoksen myötä koneelliseksi, jolla saadaan huomattavia parannuksia ilmanvaihdon toimivuuteen.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

IV-asennus hinta

Kilpailuta IV-asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä