Korvausilmaventtiilin asennus

Korvausilmaventtiilin asennus hinta

Korvausilmaventtiilin asennus

Paljonko maksaa korvausilmaventtiilin asennus?

Korvausilmaventtiilin asennuksen hinta on keskimäärin 670 €

Hinnan vaihteluväli 158 € 3 172 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

korvausilmaventtiilin asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa korvausilmaventtiilin asennus?

Päivitetty: 04.04.2024 klo 20:04

Yhden korvausilmaventtiilin hinta asennettuna on keskimäärin noin 120,00 € – 250,00 € riippuen yllämainituista tekijöistä.

Miten korvausilmaventtiilin asennuksen hinta muodostuu?

Korvausilmaventtiilien asennusten hintoihin vaikuttavat esimerkiksi:

 • asennettavien korvausilmaventtiilien lukumäärä
 • venttiilien asennuspaikka: seinään, oveen, ikkunaan jne.
 • läpivientien teko: puurunko, tiiliverhoilu jne.

Korvausilmaventtiileihin kohdistuvia kustannuksia on mahdollista arvioida muutaman eri tekijän perusteella suhteellisen tarkastikin. Ensimmäinen niistä on asennettavien korvausilmaventtiilien lukumäärä eli kuinka monta venttiiliä asennetaan. Toisinaan yksittäisissä kohteissa asennetaan esimerkiksi 1–3 kpl venttiilejä, mutta taloyhtiöiden kohdalla määrät saattavat olla huomattavasti suurempia, kuten 10–50 kpl. Luonnollisesti venttiilien määrän kasvaessa myös hinnat kasvavat. Hintojen kasvu on kuitenkin yleensä suhteellisesti pienempää isojen kappalemäärien kohdalla.

Toisaalta myös asennusmenetelmällä on oma merkityksensä ja sehän vaihtelee asennuskohteen mukaan. Riippuen kiinteistöstä venttiilejä voidaan asentaa esimerkiksi ikkunaan, oveen, seinään tai tuuletusluukkuun. Tästä päästäänkin läpivienteihin, joiden laajuudet vaihtelevat edellä mainittujen tekijöiden mukaan. Esimerkiksi oveen tehtävä läpivienti on lähtökohtaisesti helpompaa verrattuna esimerkiksi talon ulkoseinään, jossa runko on tehty puusta ja verhoilu tiilestä.

Saako korvausilmaventtiilin asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta korvausilmaventtiilin asennus saa kotitalousvähennystä. Korvausilmaventtiilin asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 korvausilmaventtiilin asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Korvausilmaventtiilin sijoitus vaihtelee kohteen mukaan

Korvausilmaventtiili voidaan kohteesta riippuen sijoittaa moniin erilaisiin paikkoihin. Sijoituspaikat vaihtelevat tapauskohtaisesti kiinteistön ominaisuuksien mukaan ja parhaista käytännöistä kannattaakin keskustella korvausilmaventtiileihin erikoistuneiden ammattilaisten kanssa. Kuitenkin nyrkkisääntö on, että asennus tulisi tapahtua puhtaaseen tilaan. Esimerkkejä tällaisista ovat makuuhuone, työhuone, olohuone tai keittiöstä erillinen ruokailutila.

Mihin kaikkialle korvausilmanventtiilin voi asentaa?

Asennukselle on monia erilaisia toteutustapoja ja sen voi tehdä myös yhtä hyvin jälkikäteen eli jälkiasennuksena. Tässä yleisimpiä asennuskohteita:

 • tuuletusluukkuun
  • monet venttiilit ovat huomaamattomia ja siistejä ja niiden asentaminen käy vaivattomasti
  • jos kohde sijaitsee esimerkiksi liikenteen lähettyvillä, voidaan tarvittaessa venttiilin rinnalla käyttää myös äänenvaimenninta
 • ikkunan yläpuolella
  • mikäli mahdollista, kannattaa venttiili sijoittaa aina sille seinälle, jolla on käytössä esimerkiksi sähköpatteri tai vesikiertoinen lämmityspatteri
  • ikkunan päälle tehtävä asennus on hyvin yleinen
 • ikkunaan tai tuuletusikkunaan
  • monissa etenkin vanhemmissa rakennuksissa ilmanvaihtojärjestelmät saattavat olla puutteellisia esimerkiksi korvausilman osalta
  • korvausilma voidaan tuoda sisätiloihin myös ikkunaan asennetun venttiilin kautta
  • tällainen jälkiasennus tehdään tyypillisesti parantamaan sisäilman laatua ja asumismukavuutta
 • oveen / ulko-oveen / autotallin oveen / nosto-oveen
  • ovivaihtoehtoja on myös monia ja niiden avulla voidaan tuoda raitista ilmaa esimerkiksi autotalliin
 • seinään
  • seinään tehtävä asennus on erittäin yleinen ja jonkin verran siitä löytyykin jo ohjeita yläpuolelta
  • tyypillisesti korvausilmaventtiili asennetaan lämmitetylle seinälle parantamaan asumismukavuutta

Lisätietoa korvausilmaventtiileistä

Käydään ensimmäisenä läpi niiden toimintaperiaate. Korvausilmaventtiilin toiminta perustuu yleensä sen sisällä olevaan automaattisesti toimivaan termostaattiin, joka päästää puhdistettua ulkoilmaa sisätiloihin. Venttiililautasen päästämä ilmamäärä mukautuu ulkolämpötilojen mukaan ja esimerkiksi talvella ilmaa pääsee läpi vähemmän, kun taas lämpimänä kesäpäivänä venttiililautanen voi olla avattuna kokonaan.

Yläpuolella mainittiinkin yleisimpiä asentamisen kohteita, mutta niiden lisäksi venttiilin voi sijoittaa esimerkiksi saunaa, yläkertaan, parvekkeen oveen tai vaikkapa hirsitaloon. Oikeasti vaihtoehtoja on todella paljon ja asentaminen kannattaakin teettää mm. paremman sisäilman takia.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Liesituulettimen asennus hinta Huippuimurin asennus hinta IV-asennus hinta
Korvausilmaventtiilin asennus hinta

Kilpailuta korvausilmaventtiilin asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä