Putkiston kuntotutkimus

Tarvitsetko palvelua putkiston kuntotutkimus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta putkiston kuntotutkimus

Putkistojen kunnon tutkiminen

Putkiston kuntokartoituksella saadaan selville putkiston kunto, mahdolliset riskikohdat sekä ajankohta, jolloin putkisto alkaa vaatimaan erilaisia toimenpiteitä.

Vertaile putkikartoituksen toteuttajat helposti

Riippumatta siitä millaisen kiinteistöön kuntotutkimusta ollaankaan teettämässä, Kodinplazasta löydät putkikartoittamisen ammattilaiset helposti. Putkiston kuntokartoitukseen liittyy:

  • Putkien tutkiminen
  • Putkiston mittaukset ja koestukset
  • Putkistojen kuvaukset sekä tähystykset
Aiheeseen putkiston kuntotutkimus liittyviä sivuja

Tarjouspyyntöjä

Rivitalon lämmitys-, käyttövesi-, viemäri- ja saevesiputkistojen kuntotutkimus

Pyydämme tarjoustanne em. putkistojen kuntotutkimuksesta 8.2.2019 mennessä. Tarjouksessa on mainittava mitä tutkitaan ja millä menetelmillä. Kyseessä on 1979 rakennettu betonirunkoinen kaksi kerroksinen rivitalo, käsittäen 4 huoneistoa a` 4h k s yhteensä 109 h-m2. Talon mitat ovat 10,0 x 25,4 m2, tilavuus 1600 m3. Talon tekninen tila sijaitsee kellarikerroksessa. Lämmitysmuoto on vesikiertoinen patterilämmitys liitettynä kaukolämpöverkostoon.<br>Lämmitys<br>Patterit ovat teräslevypattereita, malli Högors, kylpy- ja pesuhuone sekä sauna käyttövesikiertoinen lattialämmitys. Putkistot ovat ES10- 40 mm keskiraskaita sinkittyjä teräsputkia DIN 2440/DAG4900 hitsausliitoksin, avattavissa kartioyhteitä. ES 50 mm ja suuremmat putkistot saumattomia teräsputkija DIN1629/DK2610.<br>Käyttövesiputket, koeponnistettu 10 bar 5 tunnin ajan<br>Kylmävesijohdot ovat saumatonta kupariputkea DEK 110 kapillaari- tai kovajuotoksin messinkiyhtein. Rakennuksen ulkopuoliset kylmävesijohdot PEH- muoviputkea. Lämminvesijohdot ovat saumatonta kupariputkea DEK 110 kapillaari- tai kovajuotoksin messinkiyhtein.<br>Viemäriputket<br>Rakennuksen sisä- ja ulkopuoliset viemärit ovat HT-muoviputkia kumirengastiivistein.<br>Sadevesiputket<br>Rakennuksen sisäpuoliset putket ovat HT-muoviviemäriputkia kumirengastiivistein. Rakennuksen ulkopuoliset sadevesiputkistot ovat betoniputkia kumirengastiivistein.<br>Jos liitteenä olevat piirustukset eivä aukea, voin lähettää ne erikseen pyydettäessä sähköpostilla.

Paikkakunta Savonlinna
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Käyttöpinta-ala 300 - 500 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1970-luvulla
Tutkittava putkisto Käyttövesi,Lämpöverkko (patteriverkosto),Viemäri,Jokin muu

Putkistojen tutkimuksella saan toivottavasti lisätietoa remonttitarpeen laajuudesta.

Kylpyhuoneen ja saunan remontti on edessä lähivuosien aikana.

Paikkakunta Espoo
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Käyttöpinta-ala 100 - 150 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla
Tutkittava putkisto Käyttövesi,Viemäri

Rivitaloyhtiön käyttövesi-, lämpöverkko- sekä viemäriputkiston kuntokartoitus. Tämän pohjalta suunnitellaan remonttia jos sellaiselle on tarvetta.

Rivitalo rakennettu 1979, 4 huoneistoa a 109 m2, betonirunko.<br>Tarjous putkistojen kuntotarkastuksesta ylihuomiseen mennessä.

Paikkakunta Savonlinna
Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Käyttöpinta-ala 300 - 500 m2
Kerrosten lukumäärä 2
Kohteen rakennusvuosi 1970-luvulla
Tutkittava putkisto Käyttövesi,Lämpöverkko (patteriverkosto),Viemäri

Omakotitalon kuntotarkistus putkistoille

Kuntotarkistusta putkille. Laitamme asunnon myyntiin. Olisi hyvä tarkistaa ainakin käyttövesi- ja viemäriputkiston kunto. Lämmitysverkko uusittu jo jokunen vuosi sitten.

Paikkakunta Oulu
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Käyttöpinta-ala 100 - 150 m2
Kerrosten lukumäärä 3
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin
Tutkittava putkisto Käyttövesi,Viemäri

Putkikartoitus estää ei-toivotut yllätykset

Teettämällä kuntotutkimuksen saat selville putkistojesi kunnon sekä niiden käyttöiän. Kuntotutkimuksen avulla tulevien korjausten ajankohdat voidaan ennakoida sekä välttää mahdolliset vuodot.

Erilaisia kohteita kuntotutkimukselle:

  • Lämpöjohdot
  • Vesijohdot
  • Viemärit
  • Salaojat

Milloin putkikartoitus kannattaa tehdä?

Putkikartoitus alkaa olla ajankohtainen, mikäli viemäritukoksia tulee toistuvasti tai itse putkistosta aiheutuu jokin vuoto. Tarkastuksen avulla voidaan varmistua siitä, etteivät putket ole huonokuntoisia.

Vesivuodon paikantaminen putkikartoituksen avulla

Kuntotutkimuksia voidaan suorittaa paineellisesti sekä paineettomasti. Putkistot läpivalaistaan käyttäen erilaisia läpivalaisukuvauslaitteita, kuten ainetta rikkomattomin NDT-menetelmin. Kuvaukset voidaan suorittaa putkieristeitä purkamatta sekä vedenjakelua katkaisematta, joten haittaa putkikartoituksesta ei asumiselle juuri synny.

VV-kartoitus, LVV-kartoitus vai LVI-kartoitus?

VV-kuntotutkimuksella tarkoitetaan pelkkien vesi- ja viemärijärjestelmien kartoittamista. LVV-kuntotutkimuksessa käydään läpi taas lämpö-, vesi- ja viemärijärjestelmät. LVI-kuntotutkimukseen kuuluu lämpö- sekä vesijärjestelmien lisäksi myös ilmajärjestelmät.

Kilpailuta putkiston kuntotutkimus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä