Tiiviysmittaus

Tiiviysmittaus

Tiiviysmittaus

Tarvitsetko palvelua
Tiiviysmittaus?

Kilpailuta tiiviysmittaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Tiiviysmittaus – Mitä tarkoittaa tiiviysmittaus?

Päivitetty: 23.11.2023 klo 21:11

Kiinteistön ilmatiiviysmittaus on tehokas keino selvittää sekä parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Tiiveysmittaus on pakollinen uudiskohteissa.

Mitä maksaa tiiviysmittaus?

Katso hintasivu: Tiiviysmittaus hinta

Saako tiiviysmittauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta tiiviysmittaus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Tiiveysmittauksella säästöjä sekä parempaa ilmaa

Tiiveysmittaus kertoo rakentamisen laadusta ja se on suoraan yhteydessä asunnon lämmityskustannuksiin sekä asumismukavuuteen. Tiiveysmittaus on suositeltavaa suorittaa kaikkiin uusiin kohteisiin ja mittaus kannattaa suorittaa siinä vaiheessa, kun rakennus on ilmatiivistetty, mutta odottaa vielä viimeistelytöitä.

Ilmavuotojen kautta sisäilma pääsee vuotamaan eristeisiin. Home- sekä kosteusvaurion riski kasvaa, kun kosteus pääsee imeytymään eristeisiin. Kun rakennuksesta tukitaan ylimääräiset ilmavuodot, voidaan haittavaikutuksia estää sekä parantaa sisäilman laatua. Näin sisäilmaan ei pääse yhtä vapaasti erilaisia epäpuhtauksia, kuten mikrobeita, mikrokuituja tai hometta.

Ilmavuotoluku

Suoritettaessa tiiveysmittausta, saadaan rakennukselle ilmanvuotoluku eli q50-luku. Ilmanvuotoluvulla kuvataan vuotoilmanmäärää suhteessa pinta-alaan. Mitä pienempi ilmavuotoluku on, sitä ilmatiiviimpi rakennus.

Omakotitalon ilmanvuotoluku

Vanhan pientalokannan ilmanvuotoluku on keskimäärin 6-8, huonosti eristetyissä taloissa jopa 10. Uusien omakotitalojen ilmanvuotoluku on noin hieman yli yhden ja kahden välissä, kun taas määräysten enimmäisarvo on 4.

Onko tiiviysmittaus pakollinen?

Tiiviysmittaus on pakollinen kaikissa uusissa rakennuksissa. Energiatodistusta vaadittaessa tarvitaan tietää rakennuksen ilmanvuotoluku eli q50-luku.

Tutustu tiiviysmittauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle tiiviysmittaus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Asbestikartoitus Kosteusmittaus Sisäilmatutkimus Maaperätutkimus Hometutkimus Lämpökuvaus Putkiston kuntotutkimus Katon kuntotarkastus
Tiiviysmittaus

Kilpailuta tiiviysmittaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä