Kattohuolto

Kattohuolto hinta

Kattohuolto

Paljonko maksaa kattohuolto?

Kattohuollon hinta on keskimäärin 3 148 €

Hinnan vaihteluväli 440 € 13 908 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

kattohuollon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kattohuolto – Mitä maksaa kattohuolto?

Päivitetty: 22.10.2023 klo 10:10

Kattohuollon teettäminen maksaa keskimäärin noin 1.500 € – 6.000 € kohteesta ja katolle tehtävistä huoltotoimenpiteistä riippuen. Koska katolla tehdään huoltotöitä erittäin laaja-alaisesti, myös hinnat vaihtelevat paljon.

Miten kattohuollon hinta muodostuu?

Kattohuollon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • huollettavan katon tyyppi ja pinta-ala
  • vesikatteen kunto huoltamista ennen
  • huoltotöiden laajuus katolla

Tarkasteltaessa kustannuksia vesikattojen huoltamiseen liittyvistä eri elementeistä, voidaankin ensimmäiseksi ottaa käsittelyyn huollettavan katteen tyyppi. Mainittakoon, että tiilikaton huoltaminen eroaa huopakaton huollosta – sama koskee myös peltikattoa sekä mineriittikattoa. Idea sekä tavoite monissa huoltotöissähän on sama, mutta toteutustavat hieman erilaisia. Tämän lisäksi täytyy arvioida myös huollettavan kattomateriaalin kunto, johon hyvänä indikaattorina toimii edellisen huollon ajankohta. Väistämättä kuitenkin tärkein elementti hinnoissa on katolla tehtävien huoltotöiden laajuus, joka voi vaihdella aina yhden vuodon paikkaamisesta koko katteen uusimiseen.

Saako kattohuollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattohuolto saa kotitalousvähennystä. Kattohuolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kattohuollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Katon huoltaminen sopivilla toimenpiteillä

Mainittakoon ensimmäiseksi, että helpointa on tehdä huolto etupainotteisesti – kun katon yleiskunto ei ole vielä päässyt huonoksi. Tällä tavoin käyttöikää on helpoin kasvattaa ja samalla myös kulut pysyvät kurissa.

Käytännön esimerkkinä voisi käyttää sammalta tai muuta kasvustoa. Ensinnäkin sammal on helpompi poistaa katolta, kun se ei ole vielä ehtinyt ”juurtua” kunnolla. Juurtumisen jälkeenkin sen saa pois, mutta pahimmassa tapauksessa katemateriaali on jo ehtinyt vaurioitua.

Lisätietoja kattohuolloista

Oikein mitoitettu, säännöllinen sekä ammattitaitoinen katon huolto on olennainen osa kaikkien kattojen kunnossapitoa – riippumatta katetyypistä tai –materiaalista. Yhtälailla tiilikatto kuin huopakattokin pitää huoltaa, unohtamatta tietenkään peltikattoja.

Yleisen suosituksen mukaan vesikatteen kunto kannattaisi tarkistaa parikin kertaa vuodessa, mikäli vain mahdollista. Esimerkiksi katon kuntokartoituksessa voidaan tutkia kunnon lisäksi myös erilaisten huoltotoimenpiteiden tehokkuus sekä soveltuvuus. Jos katossa on löydetty esimerkiksi vuotokohtia, ei kattoa välttämättä kannata pestä painepesurilla ennen vuotokohtien paikkaamista.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Tiilikaton huolto hinta Lumenpudotus hinta
Kattohuolto hinta

Kilpailuta kattohuolto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä