Kattohuolto

Kattohuolto hinta

Kattohuolto

Paljonko maksaa kattohuolto?

Kattohuollon hinta on keskimäärin 3 683 €

Hinnan vaihteluväli 440 € – 15 372 €

Vertaile alueesi kattoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kattohuollon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kattohuolto – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 26.07.2022 klo 21:07

Kattohuollon teettäminen maksaa keskimäärin noin 1.500 € – 6.000 € kohteesta ja katolle tehtävistä huoltotoimenpiteistä riippuen. Koska katolla tehdään huoltotöitä erittäin laaja-alaisesti, myös hinnat vaihtelevat paljon.

Miten kattohuollon hinta muodostuu?

Kattohuollon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • huollettavan katon tyyppi ja pinta-ala
  • vesikatteen kunto huoltamista ennen
  • huoltotöiden laajuus katolla

Tarkasteltaessa kustannuksia vesikattojen huoltamiseen liittyvistä eri elementeistä, voidaankin ensimmäiseksi ottaa käsittelyyn huollettavan katteen tyyppi. Mainittakoon, että tiilikaton huoltaminen eroaa huopakaton huollosta – sama koskee myös peltikattoa sekä mineriittikattoa. Idea sekä tavoite monissa huoltotöissähän on sama, mutta toteutustavat hieman erilaisia. Tämän lisäksi täytyy arvioida myös huollettavan kattomateriaalin kunto, johon hyvänä indikaattorina toimii edellisen huollon ajankohta. Väistämättä kuitenkin tärkein elementti hinnoissa on katolla tehtävien huoltotöiden laajuus, joka voi vaihdella aina yhden vuodon paikkaamisesta koko katteen uusimiseen.

Saako kattohuollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattohuolto saa kotitalousvähennystä. Kattohuolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kattohuollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Katon huoltaminen sopivilla toimenpiteillä

Mainittakoon ensimmäiseksi, että helpointa on tehdä huolto etupainotteisesti – kun katon yleiskunto ei ole vielä päässyt huonoksi. Tällä tavoin käyttöikää on helpoin kasvattaa ja samalla myös kulut pysyvät kurissa.

Käytännön esimerkkinä voisi käyttää sammalta tai muuta kasvustoa. Ensinnäkin sammal on helpompi poistaa katolta, kun se ei ole vielä ehtinyt ”juurtua” kunnolla. Juurtumisen jälkeenkin sen saa pois, mutta pahimmassa tapauksessa katemateriaali on jo ehtinyt vaurioitua.

Lisätietoja kattohuolloista

Oikein mitoitettu, säännöllinen sekä ammattitaitoinen katon huolto on olennainen osa kaikkien kattojen kunnossapitoa – riippumatta katetyypistä tai –materiaalista. Yhtälailla tiilikatto kuin huopakattokin pitää huoltaa, unohtamatta tietenkään peltikattoja.

Yleisen suosituksen mukaan vesikatteen kunto kannattaisi tarkistaa parikin kertaa vuodessa, mikäli vain mahdollista. Esimerkiksi katon kuntokartoituksessa voidaan tutkia kunnon lisäksi myös erilaisten huoltotoimenpiteiden tehokkuus sekä soveltuvuus. Jos katossa on löydetty esimerkiksi vuotokohtia, ei kattoa välttämättä kannata pestä painepesurilla ennen vuotokohtien paikkaamista.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

Kattohuolto hinta

Kilpailuta kattohuolto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä