Kattoremontti

Kattoremontti hinta

Kattoremontti

Paljonko maksaa kattoremontti?

Kattoremontin hinta on keskimäärin 11 932 €

Hinnan vaihteluväli 880 € – 37 820 €

Vertaile alueesi kattoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 37 %

Kattoremontti laskuri – Laske hinta-arvio heti

Hintalaskuri

Kattoremontin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kattoremontti – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 24.09.2022 klo 11:09

Katon uusiminen tai remontointi maksaa keskimäärin noin 5 000,00 € – 30 000,00 € pienkohteissa, kuten vapaa-ajan asunnoissa tai omakotitaloissa. Suurempien kohteiden, kuten rivitalojen, kerrostalojen tai toimitilojen kattosaneeraukset vaihtelevat keskimäärin noin 50 000,00 € – 300 000,00 € välillä.

Miten kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremonttien hintoihin vaikuttavat esimerkiksi:

 • remontoitavan katon pinta-ala ja jyrkkyys
 • valittu sadevesijärjestelmä
 • vanha ja uusi katemateriaali
 • läpivientien lukumäärä

Kattoremontin hintoja arvioitaessa tulee ensiksi tarkastella tehtävän remontin laajuutta. Pienemmät kattoremontit ovat enemminkin kunnostustöitä, kuten maalaamista, vaikkakin niistä voidaan käyttää samaa nimitystä. Pienempiluontoiset kunnostustyöt ovat aina halvempia suhteessa kokonaisvaltaisempiin kattosaneerauksiin, joissa vanha katto puretaan ja uusi katto asennetaan tilalle. Remontin yhteydessä saatetaan mahdollisesti tehdä myös uuden katon onnistumisen kannalta tarvittavia töitä, kuten oikaisemista tai muuta. Laajuuden lisäksi remontoitavan katon pinta-ala on tietysti huomioitava laskelmissa, sillä suuremman katon uusimiseen menee enemmän materiaalia ja aikaa suhteessa pienempään kattoon. Katon tyyppi sekä jyrkkyys vaikuttaa myös saneerauksen hintaan.

Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattoremontti saa kotitalousvähennystä. Kattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Voiko jostain katsella kokemuksia kattourakoitsijoista?

Kyllä. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen voit tutustua mm. yritysten arvosteluihin, hintoihin tai vaikkapa rekisteritietoihin.

Katto vuotaa, mitä tehdä?

Home tai kosteusvaurio katossa ovat selviä merkkejä siitä, että nyt kannattaa jo ryhtyä tuumasta toimeen. Kattosaneeraus on aina järkevämpää tehdä enemmin kuin myöhemmin, sillä aikaisemmin tehdyllä remontilla voidaan säästyä myöhemmältä vaivalta. Jos katto vuotaa, kannattaa paikalle pyytää alan ammattilainen ja selvittää katon kunto sekä tarvittavat toimenpiteet.

Katon uusiminen: kesto ja onnistuuko talvella?

Kattoremontin kesto on lyhimmillään muutamia päiviä, riippuen katon ominaisuuksista kuten jyrkkyydestä, materiaalista ja pinta-alasta. Vaativien kohteiden kesto voi olla useitakin viikkoja. Katon uusiminen voidaan toteuttaa monissa eri kohteissa sekä kaikkina vuodenaikoina:

 • omakotitalon katon vaihto
 • rintamamiestalon katon uusiminen
 • rivitalon kattosaneeraus
 • taloyhtiön tai muun suurkohteen kattoihin liittyvät työt
 • katon remontti onnistuu yhtä hyvin myös talvella
  • muita ajankohtia ovat tietenkin kevät, syksy ja kesä

Aiheesta muualla:
Kattourakoitsijoiden laadusta, RALA ry
Katon käyttöikälaskuri, Kattoliitto ry
Vinkkejä kattoremontin kilpailutukseen, Omakotiliitto

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Kattoremontti hinta

Kilpailuta kattoremontti hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä