Kattoremontti

Kattoremontti hinta

Kattoremontti

Paljonko maksaa kattoremontti?

Kattoremontin hinta on keskimäärin 11 708 €

Hinnan vaihteluväli 1 584 € – 36 600 €

Vertaile alueesi kattoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 37 %

Kattoremontti laskuri – Laske hinta-arvio heti

Hintalaskuri

Kattoremontin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kattoremontti – Mitä maksaa kattoremontti?

Päivitetty: 20.09.2023 klo 15:09

Kattoremontin kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten käytettävien materiaalien laadusta, remontin kokoluokasta ja alueen hinnoista. Yleensä vanhan katon korvaaminen uudella maksaa enemmän kuin katon korjaus.

Pienemmät kattoremontit, kuten maalaukset, voivat maksaa noin 5001000 euroa, kun taas suuremmat kattoremontit, kuten tiilikaton asentaminen, voivat maksaa 30005000 euroa. Katon uusiminen maksaa keskimäärin noin 5 00030 000 euroa pienkohteissa, kuten vapaa-ajan asunnoissa tai omakotitaloissa. Suurempien kohteiden, kuten rivitalojen, kerrostalojen tai toimitilojen kattosaneeraukset vaihtelevat keskimäärin noin 50 000300 000 euroa.

Miten kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontin hinta muodostuu useista tekijöistä. Ensimmäinen ja tärkein tekijä on katon koko. Suurempi katto vaatii enemmän materiaaleja ja työvoimaa, ja siten vie enemmän aikaa ja rahaa. Toinen tekijä on kattomateriaali. Esimerkiksi peltikatto on edullisin vaihtoehto, kun taas harjakatto voi olla kalliimpi.

Kolmas tekijä on katon vanha kunto. Jos katto ei ole enää käyttökelpoinen, se vaatii koko katon uusimisen, joka vie enemmän aikaa. Neljäs tekijä on vaadittavat kattotyöt, kattoremontti voi sisältää esimerkiksi uuden katteen asentamisen, vuotokohtien korjaamisen ja vesikourujen ja sadevesijärjestelmän vaihtamisen.

Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattoremontti saa kotitalousvähennystä. Kattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kattoremonttiin vaikutta tekijät ja kattoremonttityöt

Kattoremontin suorittamiseen liittyy useita eri tekijöitä, jotka riippuvat erityisesti kattotyypistä. Esimerkiksi peltikatot vaativat usein harvemmin huoltoa ja voivat kestää vuosia. Mutta tiilikatot voivat vaatia säännöllisempiä remontteja suojatakseen rakennuksen sisätilat vedeltä ja lialta.

Kattoremonttiin voi liittyä useita erilaisia sisältyä työtä: Kattosaneerauksesta eli katon vaihdosta, kattoturvan tarkastamiseen ja korjaamiseen, vanhan katteen poistamiseen ja uuden katteen asentamiseen, yläpohjan tarkastamisesta ja vuotojen paikkaamiseen, katon lämmöneristyksen parantamisesta, kattoturvatuotteiden asentamiseen.

Kattoremontti voidaan jakaa erilaisiin tyyppeihin riippuen katon kunnosta ja tarpeista:

- Peruskattoremontti edellyttää vain pientä korjausta, kuten roskien poistamista ja joitain pintoja uusimista, jotta katto saadaan taas kuntoon.

- Päällystysuusinta sisältää katon maalaamisen tai pinnoitteen uusimisen, jotta se saadaan näyttämään uudelta.

- Kattorakenteiden korjaus voi sisältää esimerkiksi lumiesteiden ja räystäiden vaihtamisen, kun ne ovat vaurioituneet, rikkinäiset tai vanhentuneet.

- Vesikatteen uusiminen voi sisältää esimerkiksi katon uusimisen tai korjaamisen vuotavien elementtien vuoksi.

On suositeltavaa, että kysyt aina ammattilaiselta, mitkä toimenpiteet ovat tärkeimmät juuri sinun kotisi katolle.

Mitä asioita on otettava huomioon kattoremontin suunnittelussa?

Jotta onnistut paremmin kattoremontissa, on tärkeää ottaa muutama asia huomioon suunnitteluvaiheessa. Kattoremontin suunnittelussa on paljon asioita, jotka on otettava huomioon. Oikean kattotyypin ja materiaalin valitseminen, budjetin määrittely, ammattilaisen palkkaaminen ja tarvittavat luvat.

Ensinnäkin on tärkeää miettiä kattotyyppiä ja materiaaleja, joita haluat käyttää. Kun olet päättänyt, mikä on oikea kattotyyppi, on aika tutustua eri materiaaleihin, joita voit käyttää. Toiseksi sinun on harkittava budjettiisi. Budjetin määrittäminen auttaa sinua selvittämään, mitkä materiaalit ja työt ovat käytettävissäsi ja mikä on kattoremontin kokonaiskustannus. Kolmanneksi on tärkeää päättää, yritys, joka sopii sinulle parhaiten. Neljänneksi on hyvä varmistaa, että tarvittavat luvat on hankittu.

Miten valita oikea ammattilainen kattoremonttiin?

Kattoremontissa on ensisijaisen tärkeää valita oikea ammattilainen, joka tekee työn oikein ja turvallisesti. Suosittelemme varmistamaan, että valitsemasi palveluntarjoaja on luotettava ja hänellä on kokemusta samanlaisista projekteista. On myös hyödyllistä tarkistaa, ovatko he valtuutettuja alan ammattilaisia.

Varmista myös, että heidän tarjoamansa palvelut ja materiaalit ovat korkealaatuisia. Pyydä heiltä näytekappaleita ja tarkista, ovatko ne laadukkaita ja kestäviä. Kysy myös työn takuusta, joka auttaa suojaamaan sinua mahdollisilta ongelmilta myöhemmässä vaiheessa.

Miten huolehtia katosta kattoremontin jälkeen?

Kattoremontti on iso investointi, ja sen jälkeen on tärkeää huolehtia katosta, jotta se pysyy terveenä ja kestävänä myös tulevaisuudessa. Tässä on muutamia asioita, jotka voit tehdä huolehtiaksesi katostasi kattoremontin jälkeen:

1. Varmista, että katon pinnoite on kunnossa. Varmista, että se on puhdistettu ja että maalit ja muut pinnoitteet ovat ehjät.

2. Tarkista kattotuolien ja aluskatteen kunto. Varmista, että ne ovat kunnossa ja että niitä ei ole vaurioitunut.

3. Puhdista katto säännöllisesti. Poista roskat ja liitäntäpisteet ja puhdista aluskate säännöllisesti.

4. Varmista, että kattotuolit ja aluskatteet ovat kuivat ja pysyvät kuivina. Jos katto on märkä tai kostea, se voi aiheuttaa vaurioita.

5. Tarkista, että katon vesikourut ja sadevesijärjestelmä ovat toimintakunnossa. Tarkista, että ne toimivat oikein ja että ne eivät ole tukkeutuneet.

6. Tarkista katon alapuoliset alueet säännöllisesti. Varmista, että aluskatteet ja kattotuolit ovat kunnossa ja että ne eivät ole vaurioituneet.

7. Tarkista katon alapuoliset alueet mahdollisimman usein. Tarkista, ettei katolla ole vuotoja ja että se ei ole vaurioitunut.

Kattoremontti - Aiheeasta muualla

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Kattoremontti hinta

Kilpailuta kattoremontti hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä