Kattohuolto - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 25.04.2022 klo 13:04

Oikein mitoitetut ja ajoitetut kattojen huoltotyöt ovat kustannustehokas tapa lisätä katteen elinkaarta.

Kattohuollon teettäminen maksaa keskimäärin noin 1.500 € – 6.000 € kohteesta ja katolle tehtävistä huoltotoimenpiteistä riippuen. Koska katolla tehdään huoltotöitä erittäin laaja-alaisesti, myös hinnat vaihtelevat paljon.

Kattohuollon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • huollettavan katon tyyppi ja pinta-ala
  • vesikatteen kunto huoltamista ennen
  • huoltotöiden laajuus katolla

Tarkasteltaessa kustannuksia vesikattojen huoltamiseen liittyvistä eri elementeistä, voidaankin ensimmäiseksi ottaa käsittelyyn huollettavan katteen tyyppi. Mainittakoon, että tiilikaton huoltaminen eroaa huopakaton huollosta – sama koskee myös peltikattoa sekä mineriittikattoa. Idea sekä tavoite monissa huoltotöissähän on sama, mutta toteutustavat hieman erilaisia. Tämän lisäksi täytyy arvioida myös huollettavan kattomateriaalin kunto, johon hyvänä indikaattorina toimii edellisen huollon ajankohta. Väistämättä kuitenkin tärkein elementti hinnoissa on katolla tehtävien huoltotöiden laajuus, joka voi vaihdella aina yhden vuodon paikkaamisesta koko katteen uusimiseen.

Mainittakoon ensimmäiseksi, että helpointa on tehdä huolto etupainotteisesti – kun katon yleiskunto ei ole vielä päässyt huonoksi. Tällä tavoin käyttöikää on helpoin kasvattaa ja samalla myös kulut pysyvät kurissa.

Käytännön esimerkkinä voisi käyttää sammalta tai muuta kasvustoa. Ensinnäkin sammal on helpompi poistaa katolta, kun se ei ole vielä ehtinyt ”juurtua” kunnolla. Juurtumisen jälkeenkin sen saa pois, mutta pahimmassa tapauksessa katemateriaali on jo ehtinyt vaurioitua.

Oikein mitoitettu, säännöllinen sekä ammattitaitoinen katon huolto on olennainen osa kaikkien kattojen kunnossapitoa – riippumatta katetyypistä tai –materiaalista. Yhtälailla tiilikatto kuin huopakattokin pitää huoltaa, unohtamatta tietenkään peltikattoja.

Yleisen suosituksen mukaan vesikatteen kunto kannattaisi tarkistaa parikin kertaa vuodessa, mikäli vain mahdollista. Esimerkiksi katon kuntokartoituksessa voidaan tutkia kunnon lisäksi myös erilaisten huoltotoimenpiteiden tehokkuus sekä soveltuvuus. Jos katossa on löydetty esimerkiksi vuotokohtia, ei kattoa välttämättä kannata pestä painepesurilla ennen vuotokohtien paikkaamista.

Palvelusta kattohuolto saa kotitalousvähennystä. Kattohuolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kattohuollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu kattohuollosta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kattohuolto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä