Kattopeltien vaihto

Kattopeltien vaihto hinta

Kattopeltien vaihto

Kilpailuta kattopeltien vaihto

Vertaile alueesi kattoyritykset ja selvitä kattopeltien vaihto hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa kattopeltien vaihto?

Kattopeltien vaihdon hinta on keskimäärin noin 50 € – 100 € per neliömetri riippuen katon koosta, käytetyistä materiaaleista, asentajan osaamisesta ja kohteen sijainnista. Esimerkiksi noin 120 m² kokoisen katon peltien vaihto voisi maksaa 7 200 €.

Mitä tarkoittaa kattopeltien vaihto?

Katso tietosivu: Kattopeltien vaihto

Mistä tai miten kattopeltien vaihdon hinta muodostuu?

Kattopeltien vaihdon hinta muodostuu useista eri tekijöistä, joista tärkeimmät ovat materiaalit, työn määrä, katon koko ja muoto, tarvittavat esivalmistelut sekä mahdolliset lisätyöt. Seuraavassa on eritelty yksityiskohtaisesti, miten nämä tekijät vaikuttavat hintaan:

Materiaalit

Yksi suurimmista kustannustekijöistä ovat käytettävät materiaalit. Erilaiset kattopellit vaihtelevat hinnaltaan, ja valinnan perusteella hinta saattaa muuttua huomattavasti. Tavallisimpia valintoja kattopeltimateriaaleiksi ovat:

 • Teräspellit: Usein edullisin vaihtoehto. Teräspeltiä voidaan lisäksi pinnoittaa erilaisilla suoja-aineilla, mikä voi lisätä hintaa mutta myös pidentää käyttöikää.
 • Alumiinipellit: Jonkin verran kalliimpi kuin teräs, mutta kevyempi ja kestävämpi korroosiota vastaan.
 • Kuparipellit: Erittäin kestävä ja pitkäikäinen vaihtoehto, mutta myös monin verroin kalliimpi kuin teräs tai alumiini.

Työn määrä

Työkustannukset vaihtelevat huomattavasti sen mukaan, kuinka paljon työtä katon vaihtamiseen liittyy. Näihin sisältyy vanhojen kattopeltien poistaminen, mahdollisten aluskatteiden tarkistus ja uusiminen, sekä uusien peltien asennus. Lisäksi työkustannuksiin vaikuttavat:

 • Työn vaativuus: Monimutkaiset ja haastavat katot, kuten suuret kaltevuudet tai monimuotoiset rakenteet, voivat lisätä työkustannuksia merkittävästi.
 • Työaika: Sesonkiaikana hinnat voivat olla korkeampia, ja kiireelliset projektit voivat lisätä kokonaiskustannuksia.

Katon koko ja muoto

Katon kokonaispinta-ala ja muoto vaikuttavat olennaisesti tarvittavan materiaalin määrään sekä työhön käytettävään aikaan. Suurempi ja monimuotoisempi katto vaatii enemmän materiaalia ja työtä, mikä luonnollisesti nostaa kustannuksia. Esimerkiksi katot, joissa on paljon kulmia ja katkaisuja, lisäävät työn monimutkaisuutta ja siten kustannuksia.

Esivalmistelut

Mahdolliset esivalmistelut, kuten vanhan katon purkaminen, rakenteiden tarkistaminen ja tarvittavat korjaukset, vaikuttavat myös hintaan. Jos katon rakenteissa ilmenee merkittäviä ongelmia, kuten lahoja puurakenteita tai kosteutta, näiden korjaaminen ennen uusien kattopeltien asentamista on välttämätöntä ja nostaa kustannuksia.

Lisätyöt ja -palvelut

Erilaiset lisäpalvelut ja -työt voivat myös lisätä kokonaiskustannuksia. Näiden tarve kannattaa kartoittaa etukäteen, jotta budjetti pysyy hallinnassa. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Sadevesijärjestelmien uusiminen: Kourujen ja syöksyputkien uusiminen saattaa olla tarpeen kattoremontin yhteydessä ja vaikuttaa hintaan.
 • Lämmöneristys: Kattopeltien vaihdon yhteydessä voidaan myös parantaa katon lämpöeristystä, mikä voi tuoda lisäkustannuksia.
 • Tikkaiden ja turvavarusteiden asennus: Katolle kiinnitettäviä turvavarusteita ja tikkaita voidaan asentaa, mikä lisää kustannuksia mutta parantaa katon turvallisuutta.

Kokonaisuudessaan kattopeltien vaihdon hinta muodostuu useiden eri tekijöiden yhteisvaikutuksesta. Tarkka ja yksilöllinen arviointi on yleensä tarpeen, jotta saat selkeän kuvan kokonaiskustannuksista ja vältetään yllätykset.

Mistä kattopeltien vaihdon hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

Kattopeltien vaihdon hintaerot eri toimijoiden välillä voivat johtua useista eri tekijöistä, joita ovat muun muassa materiaalikustannukset, työn laatu ja laajuus, yrityksen kokemus ja maine, alueelliset tekijät sekä tarjottavat takuut ja palvelut.

Materiaalikustannukset

Eri toimijat voivat käyttää erilaisia materiaaleja, joiden hinnat vaihtelevat. Korkealaatuisemmat ja kestävämmät materiaalit ovat yleensä kalliimpia. Myös materiaalien tuotantopaikka ja hankintakanavat voivat vaikuttaa hintaan, sillä osa yrityksistä saattaa saada materiaalit edullisemmin tukkualennuksia hyödyntäen.

Työn laatu ja laajuus

Työn laatu on merkittävä tekijä hintaerojen taustalla. Kokenut ja ammattitaitoinen työntekijä voi laskuttaa korkeampaa tuntitaksaa, mutta työn jälki ja kestävyys voivat olla huomattavasti parempia. Lisäksi työn laajuus, kuten mahdolliset lisätyöt ja kattotyypin vaatimukset, vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi monimutkaisemmat kohteet vaativat enemmän aikaa ja erityistyökaluja.

Yrityksen kokemus ja maine

Kokeneemmat ja hyvämaineiset yritykset voivat pyytää korkeampaa hintaa palveluistaan. Heillä on enemmän referenssejä ja onnistuneita projekteja taustallaan, mikä tuo asiakkaalle lisävarmuutta työn onnistumisesta. Maineikas yritys saattaa myös tarjota parempaa asiakaspalvelua ja asiakastyytyväisyys on heille tärkeää.

Alueelliset tekijät

Alueellinen hintataso ja markkinoiden kilpailutilanne vaikuttavat myös hintaan. Esimerkiksi suurissa kaupungeissa hintataso saattaa olla korkeampi kuin maaseudulla. Alueelliset kuljetus- ja logistiikkakustannukset voivat myös vaikuttaa hintaan, samoin kuin paikalliset työvoimakustannukset.

Takuut ja palvelut

Tarjottavat takuut ja ylimääräiset palvelut, kuten jälkiseuranta ja kunnossapito, voivat nostaa hintaa. Pidemmät ja kattavammat takuut tuovat asiakkaalle lisäturvaa mutta voivat samalla lisätä urakan kokonaishintaa. Joillakin toimijoilla voi olla myös lisäpalveluita, kuten vanhojen kattomateriaalien poiskuljetus, joka voi sisältyä tai olla erillinen kustannus.

Kaiken kaikkiaan kattopeltien vaihdon hintaan vaikuttaa moni tekijä, ja näiden ymmärtäminen auttaa asiakasta valitsemaan itselleen parhaiten sopivan palveluntarjoajan.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattopeltien vaihto saa kotitalousvähennystä. Kattopeltien vaihto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kattopeltien vaihdon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Miksi kattopeltien vaihto on tärkeää?

Kattopeltien vaihto on tärkeää monesta syystä:

 • Rakenteellinen kestävyys: Ajan myötä kattopellit voivat ruostua, vaurioitua tai menettää rakenteellista kestävyyttään. Vaihtamalla vanhat kattopellit uusiin varmistetaan, että katto pystyy suojaamaan rakennusta säältä ja kulumiselta.
 • Vesivuotojen ehkäisy: Kuluneet tai vaurioituneet kattopellit voivat johtaa vesivuotoihin, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja rakennuksen rakenteisiin ja sisätiloihin. Uusilla kattopelleillä voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä nämä ongelmat.
 • Energiatehokkuus: Nykyajan kattopellit on suunniteltu parantamaan energiatehokkuutta. Hyvässä kunnossa oleva katto voi vähentää lämpöhukkaa talvella ja pitää sisätilat viileinä kesällä.
 • Esteettisyys: Uudet kattopellit parantavat merkittävästi rakennuksen ulkonäköä ja lisäävät sen arvoa. Modernit kattopeltivaihtoehdot tarjoavat laajan valikoiman värejä ja tyyliä, jotka sopivat kaikkiin rakennuksiin.
 • Pitkän aikavälin säästöt: Vaikka kattopeltien vaihto on investointi, se voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä vähentämällä korjauskustannuksia ja parantamalla rakennuksen energiankulutusta.

Milloin on paras ajankohta suorittaa kattopeltien vaihto?

Kattopeltien vaihdolle paras ajankohta riippuu monista tekijöistä, kuten sääolosuhteista, katon nykyisestä kunnosta ja omista aikatauluistasi. Yleisesti ottaen kevät ja syksy ovat suositeltavia aikoja kattopeltien vaihdolle, mutta myös kesällä ja talvella on omat etunsa ja haasteensa.

Kevät

Keväällä lämpötilat ovat yleensä suotuisat, ja talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot on hyvä korjata ennen kesän sateita ja helteitä. Kevätaikaan urakoitsijoilla on usein enemmän vapaita aikoja verrattuna kesän kiirekauteen.

Kesä

Kesällä sää on yleensä tasaisen lämmin ja kuivempi, mikä tekee työskentelystä miellyttävämpää ja nopeampaa. Toisaalta kesällä urakoitsijoilla on usein paljon töitä, joten aikataulujen sovittaminen saattaa olla haastavampaa.

Syksy

Syksyllä sää on jälleen viilenevä, mutta usein vielä riittävän lämmin kattopeltien vaihtoon. Tärkeää on saada työt valmiiksi ennen talven tuloa, jotta uusi katto kestää hyvin tulevat lumikuormat ja pakkaset.

Talvi

Talvella kattopeltien vaihto on yleensä haasteellisempaa kylmien lämpötilojen ja lumisateen vuoksi. Kuitenkin kuivana ja tyynenä päivänä työskentely voi olla mahdollista, joskin se vaatii urakoitsijalta erityistä ammattitaitoa ja varusteita. Talviaikaan urakoitsijoilla on usein vähemmän töitä, joten aikataulut voivat olla joustavampia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kattopeltien vaihdon ajankohta riippuu pitkälti omista tarpeistasi ja aikatauluistasi. Paras aika voi vaihdella, mutta kevät ja syksy tarjoavat usein optimaalisen tasapainon sääolosuhteiden ja urakoitsijoiden saatavuuden suhteen.

Mitä varotoimia tulee ottaa huomioon ennen kattopeltien vaihtoa?

Ennen kattopeltien vaihtoa tulee ottaa huomioon useita varotoimia, jotta prosessi sujuu turvallisesti ja tehokkaasti. Alla on kattava lista tärkeimmistä varotoimista:

Turvallisuus

 • Henkilökohtaiset suojaimet: Käytä aina asianmukaisia henkilökohtaisia suojaimia, kuten turvakypärää, suojalaseja, käsineitä ja liukastumista estäviä kenkiä.
 • Turvavaljaat: Korkealla työskennellessäsi käytä turvavaljaita ja varmista, että ne ovat kunnolla kiinnitettyjä asianmukaisiin ankkurointipisteisiin.
 • Sääolosuhteet: Vältä työskentelyä huonoissa sääolosuhteissa, kuten voimakkaassa tuulessa, sateessa tai liukkailla pinnoilla.

Esivalmistelut

 • Suojaus: Suojaa ympäristö, kuten pihakalusteet ja kasvit, mahdollisilta vahingoilta ja roskilta.
 • Työkalut ja materiaalit: Varmista, että kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit ovat valmiina ja hyvässä kunnossa ennen työn aloittamista.
 • Kattorakenteiden tarkistus: Tarkasta kattorakenteet mahdollisten vaurioiden, kuten lahovaurioiden tai korroosion, varalta ja tee tarvittavat korjaukset ennen uusien peltiliuskojen asentamista.
 • Mittaukset: Ota tarkat mittaukset kattopintojen koosta ja varmista, että uudet kattopellit ovat oikean kokoisia ja muotoisia.

Työskentelymenetelmät

 • Vanhojen peltien irrotus: Irrota vanhat kattopellit huolellisesti niin, että alusrakenteet eivät vaurioidu.
 • Aluskatteen tarkistus: Tarkista ja tarvittaessa vaihda myös aluskate varmistaaksesi kattorakenteen vesitiiviyden.
 • Asennusohjeiden noudattaminen: Seuraa uusien kattopeltien valmistajan asennusohjeita tarkasti.
 • Kiinnitys: Käytä tarkoituksenmukaisia kiinnikkeitä ja varmista, että ne on asennettu oikeisiin paikkoihin ja oikealla tavalla.

Jälkityöt

 • Roiskeiden siivous: Poista kaikki ylimääräiset materiaalit ja jätteet kattorakenteista ja ympäristöstä työn päätyttyä.
 • Laatutarkistus: Tarkista työn lopputulos huolellisesti mahdollisten virheiden tai puutteiden osalta ja korjaa ne tarvittaessa.
 • Dokumentointi: Säilytä kaikki asennusohjeet, takuukirjat ja mahdolliset korjausraportit tulevaa käyttöä varten.

Kattopeltien vaihto on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Ottamalla huomioon nämä varotoimet voit varmistaa, että työ sujuu turvallisesti ja että lopputulos on kestävä ja laadukas.

Miten kattopeltien vaihto suoritetaan vaihe vaiheelta?

Kattopeltien vaihto on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja tarkkaa työskentelyä. Tässä vaiheittainen ohje kattopeltien vaihtamiseen:

1. Tarpeen arviointi ja suunnittelu

Aluksi on tärkeää arvioida nykyisen katon kunto ja määrittää, missä laajuudessa peltien vaihto tarvitaan. Tämän jälkeen luodaan suunnitelma, joka sisältää tarvittavat materiaalit, työkalut ja aikataulun.

2. Turvallisuus ja työvälineet

Huolehdi turvallisuudesta asentamalla tarvittavat turvavarusteet, kuten kattotelineet, turvavaljaat ja kypärät. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työvälineet, kuten vasara, ruuvimeisseli, peltisakset, ruuvit ja tiivisteet.

3. Vanhan katteen purku

Aloita vanhan kattopellin poistamisella. Tämä tehdään irrottamalla peltien kiinnikkeet ja nostamalla vanhat pellit varovasti pois. Ole varovainen, ettet vahingoita aluskatetta tämän vaiheen aikana.

4. Alustan tarkastus ja korjaus

Tarkasta katon alusta huolellisesti. Mikäli aluskatteessa on vaurioita tai lahoja kohtia, ne tulee korjata ennen uusien peltien asentamista. Varmista, että alusta on tasainen ja kantava.

5. Aluskatteen asennus

Asenna tarvittaessa uusi aluskate. Tämä suojaa katon rakenteita kosteudelta ja vuodoilta. Aluskatteen tulee olla tiiviisti kiinni ja limittäin asennettu.

6. Uusien peltien leikkaus ja valmistelu

Leikkaa uudet kattopellit sopivan kokoisiksi. Varmista, että pellit ovat oikean pituisia ja kulmissa ei ole teräviä reunoja, jotka voivat vahingoittaa aluskateetta tai katon rakenteita.

7. Peltien kiinnitys

Aloita kattopeltien kiinnitys alarinteestä ylöspäin. Varmista, että pellit menevät riittävästi limittäin estääkseen veden pääsyn katon sisään. Kiinnitä pellit ruuveilla tai nauloilla suositusten mukaisesti. Huomioi erityisesti saumat ja niiden tiivistäminen.

8. Harjapellin ja läpivientien asennus

Asenna harjapellit ja varmista, että kaikki saumakohdat ja läpiviennit, kuten savupiiput ja tuuletusputket, on tiivistetty huolellisesti. Käytä laadukkaita tiivistemateriaaleja pitkän käyttöiän varmistamiseksi.

9. Viimeistely

Viimeistele asennus tarkistamalla, että kaikki pellit ovat kunnolla kiinni ja tiivistetty. Tarkista myös, että kaikki roskat ja vanhat materiaalit on siivottu työmaalta.

10. Tarkastus ja huolto

Suorita lopputarkastus varmistaaksesi, että kaikki on tehty suunnitelman mukaisesti ja että katto on täysin tiivis. Jatkossa kattoa tulee myös huoltaa säännöllisesti, jotta sen käyttöikä säilyy pitkänä.

Huolellinen suunnittelu ja tarkka työskentely takaavat onnistuneen kattopeltien vaihdon ja pitkäikäisen katon.

Kuinka pitkä on kattopeltien käyttöikä vaihdon jälkeen?

Kattopeltien käyttöikä vaihdon jälkeen riippuu useista tekijöistä, kuten käytetyn peltimateriaalin laadusta, kattorakenteiden huollettavuudesta, asennustavasta sekä ympäristöolosuhteista. Yleisesti ottaen laadukkaista materiaaleista oikein asennetut ja säännöllisesti huolletut kattopellit voivat kestää 30–50 vuotta tai jopa kauemmin.

Materiaalin valinta

Kattopeltejä valmistetaan erilaisista metalleista, joilla on erilaisia kestävyysominaisuuksia:

 • Teräspelti: Sinkitty tai pinnoitettu teräspelti on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista. Sen käyttöikä ilman merkittäviä ongelmia voi olla 30–50 vuotta, riippuen pinnoitteen laadusta ja säännöllisestä huollosta.
 • Alumiinipelti: Alumiini on kevyt ja ruostumaton materiaali, joka voi kestää 40–60 vuotta. Sen käyttöikä on usein pidempi, koska se ei ole altis korroosiolle.
 • Kuparipelti: Kupari on erittäin kestävä ja lähes huoltovapaa materiaali, jonka käyttöikä voi olla yli 100 vuotta. Se patinoituu ajan myötä, mikä parantaa sen korroosionkestävyyttä.
 • Ruostumaton teräs: Ruostumaton teräs on erittäin kestävä materiaali, joka voi kestää 50–100 vuotta. Se soveltuu hyvin koviin ilmasto-olosuhteisiin.

Asennuksen laatu

Asennuksen laatu vaikuttaa merkittävästi kattopeltien käyttöikään. Ammattitaitoisesti ja oikein asennetut pellit kestävät pidempään, koska ne ovat paremmin suojattuja erilaisia sääolosuhteita vastaan. Lisäksi oikea asennus vähentää mahdollisten vuotojen ja muiden vahinkojen riskiä.

Huolto

Säännöllinen huolto on avain kattopeltien pitkään käyttöikään. Huoltoon kuuluvat muun muassa:

 • Lian ja lehtien poisto katolta ja sadevesikouruista
 • Pinnoitteen kunnon tarkistaminen ja korjaaminen tarvittaessa
 • Kattoläpivientien ja saumojen tiivistäminen
 • Korroosion merkkien tarkkailu ja pikainen korjaus

Ympäristöolosuhteet

Kattopeltien kestävyyteen vaikuttavat myös ympäristöolosuhteet. Esimerkiksi voimakkaasti saastuneet teollisuusalueet tai merellisessä ilmastossa sijaitsevat rakennukset voivat kuluttaa kattopeltejä nopeammin. Vastaavasti suojaisilla alueilla ja maltillisissa ilmasto-olosuhteissa kattopellit kestävät pidempään.

Kaiken kaikkiaan kattopeltien käyttöikä vaihdon jälkeen voi olla hyvin pitkä, kunhan valitaan sopiva materiaali, asennus suoritetaan ammattitaitoisesti ja kattopellit pidetään hyvässä kunnossa säännöllisellä huollolla.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Kattoremontti hinta Kattotyöt hinta Huopakattoremontti hinta Sisäkattoremontti hinta Tiilikattoremontti hinta Peltikaton uusiminen hinta Sisäkaton uusiminen hinta Katon vaihto hinta Aitan katon eristäminen hinta Aluskate huopakaton alle hinta Aluskate konesaumakaton alle hinta Aluskate peltikaton alle hinta Aluskate tiilikaton alle hinta Aluskate vanhaan kattoon hinta Aluskatteen jälkiasennus hinta

Kilpailuta kattopeltien vaihto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä