Tiilikattoremontti

Tiilikattoremontti hinta

Tiilikattoremontti

Paljonko maksaa tiilikattoremontti?

Tiilikattoremontin hinta on keskimäärin 13 641 €

Hinnan vaihteluväli 1 760 € 42 700 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 37 %

tiilikattoremontin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa tiilikattoremontti?

Päivitetty: 03.04.2023 klo 08:04

Tiilikaton remontointi tai saneeraus maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 35.000 € kohteesta ja valitusta saneeraustavasta riippuen.

Miten tiilikattoremontin hinta muodostuu?

Tiilikattoremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • muutetaanko katon muotoa
 • millä tavoin tiilikatto remontoidaan
 • vanhan tiilikaton pinta-ala
 • uusi katemateriaali
 • lisävarusteet, kuten tikkaat tai kattoturvatuotteet

Arvioitaessa kustannuksia vanhan tiilikaton uusimiselle, tulee huomioida useita eri hintaan vaikuttavia asioita. Näistä ensimmäinen ja varsin merkittäväkin aspekti on katon muodon muutos. Toisinaan esimerkiksi tasakattoinen rakenne muutetaan kaltevaksi ja päälle ladotaan myös tiilet. Tiilikaton kaltevuuden muokkaaminen tuo takuuvarmasti oman lisänsä hintoihin. Toinen aihe liittyy remontoimistapaan eli mistä suunnasta tiilikaton remontointia tarkastellaan. Remontoidaanko tiili tiileksi, tiili pelliksi, pelti tiileksi vai huopa tiileksi, vaikuttaa remontoimismenetelmiin ja sitä kautta hintoihin. Totta kai myös tiilikaton pinta-alalla on merkitystä, sillä pinta-alan kasvaessa myös remontoitava alue sekä tarvittavien tiilimateriaalien määrä kasvaa.

Saako tiilikattoremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta tiilikattoremontti saa kotitalousvähennystä. Tiilikattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 tiilikattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Tiilikatto vuotaa, mitä tehdä?

Tiilikaton vuotaminen ei ole aina remontin paikka, mutta vuotokohta kannattaa silti paikantaa mahdollisimman nopeasti. Vuodot aiheuttavat todennäköisesti kosteusvaurioita rakenteisiin ainakin pidemmällä aikavälillä. Tästä syystä kannattaakin käydä esimerkiksi ullakolla kattoasiantuntijan kanssa tarkistamassa aluskatteen kunto.

Vanhan tiilikaton uusiminen tehdään monesti juuri siitä syystä, että esimerkiksi läpiviennit, harvat tiilet tai muut pellitykset ovat päästäneet kosteutta vuosien ajan läpi.

Tiilikatteen valintaperusteita

Pääasiallisesti suomalaisissa omakotitaloissa käytetään kahta erilaista tiilityyppiä: savitiiltä tai betonitiiltä. Betonitiili on näistä kahdesta yleisemmin käytetty vaihtoehto. Minkä takia kodin tai kiinteistön omistajat valitsevat vesikatolleen materiaaliksi tiilen?

 • näyttävyys
  • kunnon massiivinen tiilikatto on kieltämättä hyvännäköinen
  • värivalikoimat ovat kehittyneet paljon viimeisten vuosien aikana, joten valinnanvaraa riittää
 • asumismukavuus
  • mikäli ulkona sataa, ei sateen äänet eli ropinat kantaudu sisälle asuntoon samalla tavalla kuin esimerkiksi peltikatolta

Kattotiilien vaihto vai kokonaan uusi katemateriaali?

Monesti, kun mietitään erilaisia vesikatevaihtoehtoja, on myös kiinnitettävä huomioita katteen painoon. Tiili on paljon painavampi materiaali verrattuna esimerkiksi huopaan tai peltiin. Tästä syystä kattorakenteiden tuleekin olla riittävän vahvat, jotta ne pystyvät kantamaan päälle ladottavan tiilikatteen. Mikäli kate ei ole tarpeeksi vahva, mikä on varsin yleistä vanhemmissa taloissa, voidaan vanha tiilikatto korvata esimerkiksi peltikatolla, joka on ominaisuudeltaan kevyempi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Kattoremontti hinta Kattotyöt hinta Huopakattoremontti hinta Sisäkattoremontti hinta Peltikaton uusiminen hinta Sisäkaton uusiminen hinta Katon vaihto hinta
Tiilikattoremontti hinta

Kilpailuta tiilikattoremontti hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä