Kattoremontti

Kattoremontti

Kattoremontti

Tarvitsetko palvelua
Kattoremontti?

Kilpailuta kattoremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa kattoremontti?

Päivitetty: 05.04.2024 klo 18:04

Kattoremontti on monille suomalaisille kodinomistajille yksi suurimmista investoineista. Siksi on tärkeää tietää, mitä kattoremontti maksaa. Ymmärtämällä kattoremontin hintaan vaikuttavat tekijät, voit tehdä paremman päätöksen ja saada parhaan mahdollisen lopputuloksen. Uusi katto ja kattoremontti voidaan asentaa niin talvella kuin kesälläkin. Toimenpiteen kesto pientaloissa on keskimäärin noin 2–10 päivää.

Mitä maksaa kattoremontti?

Katso hintasivu: Kattoremontti hinta

Saako kattoremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattoremontti saa kotitalousvähennystä. Kattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kattoremonttiin vaikutta tekijät ja kattoremonttityöt

Kattoremontin suorittamiseen liittyy useita eri tekijöitä, jotka riippuvat erityisesti kattotyypistä. Esimerkiksi peltikatot vaativat usein harvemmin huoltoa ja voivat kestää vuosia. Mutta tiilikatot voivat vaatia säännöllisempiä remontteja suojatakseen rakennuksen sisätilat vedeltä ja lialta.

Kattoremonttiin voi liittyä useita erilaisia sisältyä työtä: Kattosaneerauksesta eli katon vaihdosta, kattoturvan tarkastamiseen ja korjaamiseen, vanhan katteen poistamiseen ja uuden katteen asentamiseen, yläpohjan tarkastamisesta ja vuotojen paikkaamiseen, katon lämmöneristyksen parantamisesta, kattoturvatuotteiden asentamiseen.

Kattoremontti voidaan jakaa erilaisiin tyyppeihin riippuen katon kunnosta ja tarpeista:

- Peruskattoremontti edellyttää vain pientä korjausta, kuten roskien poistamista ja joitain pintoja uusimista, jotta katto saadaan taas kuntoon.

- Päällystysuusinta sisältää katon maalaamisen tai pinnoitteen uusimisen, jotta se saadaan näyttämään uudelta.

- Kattorakenteiden korjaus voi sisältää esimerkiksi lumiesteiden ja räystäiden vaihtamisen, kun ne ovat vaurioituneet, rikkinäiset tai vanhentuneet.

- Vesikatteen uusiminen voi sisältää esimerkiksi katon uusimisen tai korjaamisen vuotavien elementtien vuoksi.

On suositeltavaa, että kysyt aina ammattilaiselta, mitkä toimenpiteet ovat tärkeimmät juuri sinun kotisi katolle.

Mitä asioita on otettava huomioon kattoremontin suunnittelussa?

Jotta onnistut paremmin kattoremontissa, on tärkeää ottaa muutama asia huomioon suunnitteluvaiheessa. Kattoremontin suunnittelussa on paljon asioita, jotka on otettava huomioon. Oikean kattotyypin ja materiaalin valitseminen, budjetin määrittely, ammattilaisen palkkaaminen ja tarvittavat luvat.

Ensinnäkin on tärkeää miettiä kattotyyppiä ja materiaaleja, joita haluat käyttää. Kun olet päättänyt, mikä on oikea kattotyyppi, on aika tutustua eri materiaaleihin, joita voit käyttää. Toiseksi sinun on harkittava budjettiisi. Budjetin määrittäminen auttaa sinua selvittämään, mitkä materiaalit ja työt ovat käytettävissäsi ja mikä on kattoremontin kokonaiskustannus. Kolmanneksi on tärkeää päättää, yritys, joka sopii sinulle parhaiten. Neljänneksi on hyvä varmistaa, että tarvittavat luvat on hankittu.

Miten valita oikea ammattilainen kattoremonttiin?

Kattoremontissa on ensisijaisen tärkeää valita oikea ammattilainen, joka tekee työn oikein ja turvallisesti. Suosittelemme varmistamaan, että valitsemasi palveluntarjoaja on luotettava ja hänellä on kokemusta samanlaisista projekteista. On myös hyödyllistä tarkistaa, ovatko he valtuutettuja alan ammattilaisia.

Varmista myös, että heidän tarjoamansa palvelut ja materiaalit ovat korkealaatuisia. Pyydä heiltä näytekappaleita ja tarkista, ovatko ne laadukkaita ja kestäviä. Kysy myös työn takuusta, joka auttaa suojaamaan sinua mahdollisilta ongelmilta myöhemmässä vaiheessa.

Miten huolehtia katosta kattoremontin jälkeen?

Kattoremontti on iso investointi, ja sen jälkeen on tärkeää huolehtia katosta, jotta se pysyy terveenä ja kestävänä myös tulevaisuudessa. Tässä on muutamia asioita, jotka voit tehdä huolehtiaksesi katostasi kattoremontin jälkeen:

1. Varmista, että katon pinnoite on kunnossa. Varmista, että se on puhdistettu ja että maalit ja muut pinnoitteet ovat ehjät.

2. Tarkista kattotuolien ja aluskatteen kunto. Varmista, että ne ovat kunnossa ja että niitä ei ole vaurioitunut.

3. Puhdista katto säännöllisesti. Poista roskat ja liitäntäpisteet ja puhdista aluskate säännöllisesti.

4. Varmista, että kattotuolit ja aluskatteet ovat kuivat ja pysyvät kuivina. Jos katto on märkä tai kostea, se voi aiheuttaa vaurioita.

5. Tarkista, että katon vesikourut ja sadevesijärjestelmä ovat toimintakunnossa. Tarkista, että ne toimivat oikein ja että ne eivät ole tukkeutuneet.

6. Tarkista katon alapuoliset alueet säännöllisesti. Varmista, että aluskatteet ja kattotuolit ovat kunnossa ja että ne eivät ole vaurioituneet.

7. Tarkista katon alapuoliset alueet mahdollisimman usein. Tarkista, ettei katolla ole vuotoja ja että se ei ole vaurioitunut.

Kattoremontti - Aiheeasta muualla

Tutustu kattoremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle kattoremontti.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Kattotyöt Huopakattoremontti Sisäkattoremontti Tiilikattoremontti Peltikaton uusiminen Sisäkaton uusiminen Katon vaihto
Kattoremontti

Kilpailuta kattoremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä