Kattoremontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 09.05.2022 klo 13:05

Vesikattoremontti tarkoittaa tyypillisesti toimenpidettä, jossa kiinteistön tai rakennuksen vesikate vaihdetaan uuteen. Kattosaneeraus eli katon vaihto tai vesikaton uusiminen lisää ulkokaton käyttöikää jopa 50 vuotta ja se voidaan tehdä kaikille eri kattotyypeille.

Uusi katto voidaan asentaa niin talvella kuin kesälläkin. Toimenpiteen kesto pientaloissa on keskimäärin noin 2–10 päivää.

Katon uusiminen tai remontointi maksaa keskimäärin noin 5 000,00 € – 30 000,00 € pienkohteissa, kuten vapaa-ajan asunnoissa tai omakotitaloissa. Suurempien kohteiden, kuten rivitalojen, kerrostalojen tai toimitilojen kattosaneeraukset vaihtelevat keskimäärin noin 50 000,00 € – 300 000,00 € välillä.

Kattoremonttien hintoihin vaikuttavat esimerkiksi:

 • remontoitavan katon pinta-ala ja jyrkkyys
 • valittu sadevesijärjestelmä
 • vanha ja uusi katemateriaali
 • läpivientien lukumäärä

Kattoremontin hintoja arvioitaessa tulee ensiksi tarkastella tehtävän remontin laajuutta. Pienemmät kattoremontit ovat enemminkin kunnostustöitä, kuten maalaamista, vaikkakin niistä voidaan käyttää samaa nimitystä. Pienempiluontoiset kunnostustyöt ovat aina halvempia suhteessa kokonaisvaltaisempiin kattosaneerauksiin, joissa vanha katto puretaan ja uusi katto asennetaan tilalle. Remontin yhteydessä saatetaan mahdollisesti tehdä myös uuden katon onnistumisen kannalta tarvittavia töitä, kuten oikaisemista tai muuta. Laajuuden lisäksi remontoitavan katon pinta-ala on tietysti huomioitava laskelmissa, sillä suuremman katon uusimiseen menee enemmän materiaalia ja aikaa suhteessa pienempään kattoon. Katon tyyppi sekä jyrkkyys vaikuttaa myös saneerauksen hintaan.

Kyllä. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen voit tutustua mm. yritysten arvosteluihin, hintoihin tai vaikkapa rekisteritietoihin.

Home tai kosteusvaurio katossa ovat selviä merkkejä siitä, että nyt kannattaa jo ryhtyä tuumasta toimeen. Kattosaneeraus on aina järkevämpää tehdä enemmin kuin myöhemmin, sillä aikaisemmin tehdyllä remontilla voidaan säästyä myöhemmältä vaivalta. Jos katto vuotaa, kannattaa paikalle pyytää alan ammattilainen ja selvittää katon kunto sekä tarvittavat toimenpiteet.

Kattoremontin kesto on lyhimmillään muutamia päiviä, riippuen katon ominaisuuksista kuten jyrkkyydestä, materiaalista ja pinta-alasta. Vaativien kohteiden kesto voi olla useitakin viikkoja. Katon uusiminen voidaan toteuttaa monissa eri kohteissa sekä kaikkina vuodenaikoina:

 • omakotitalon katon vaihto
 • rintamamiestalon katon uusiminen
 • rivitalon kattosaneeraus
 • taloyhtiön tai muun suurkohteen kattoihin liittyvät työt
 • katon remontti onnistuu yhtä hyvin myös talvella
  • muita ajankohtia ovat tietenkin kevät, syksy ja kesä

Aiheesta muualla:
Kattourakoitsijoiden laadusta, RALA ry
Katon käyttöikälaskuri, Kattoliitto ry
Vinkkejä kattoremontin kilpailutukseen, Omakotiliitto

Palvelusta kattoremontti saa kotitalousvähennystä. Kattoremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kattoremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu kattoremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile kattoremonteista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kattoremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä