Peltikaton korjaus

Peltikaton korjaus hinta

Peltikaton korjaus

Paljonko maksaa peltikaton korjaus?

Peltikaton korjauksen hinta on keskimäärin 2 613 €

Hinnan vaihteluväli 46 € – 18 300 €

Vertaile alueesi kattoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 37 %

Peltikaton korjauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Peltikaton korjaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 13.03.2023 klo 13:03

Peltikaton korjaaminen maksaa keskimäärin noin 500,00 € – 20.000 € riippuen korjaustoimenpiteiden laajuudesta. Esimerkiksi peltilappeen revenneiden peltisaumojen korjaus voisi maksaa 900,00 € ja kattopeltien uusiminen kokonaan 15.000 €.

Miten peltikaton korjauksen hinta muodostuu?

Peltikaton korjauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • korjattavan peltikattopinnan materiaali
 • peltikaton korjaustöiden laajuus
 • peltikaton korjausalueen pinta-ala

Arvioitaessa menoeriä erilaisille peltikattojen korjaus-, huolto- tai paikkaustoimenpiteille, tulee ensimmäisenä kartoittaa mahdollisten vaurioiden tai vahinkojen laajuus. Jos esimerkiksi kosteutta on päässyt pellin alle ja sitä kautta peltikatteen rakenteisiin, ovat myös korjaustyöt osaltaan mittavammat. Toisinaan korjausta ei kannata edes tehdä, vaan katerakenne kannattaa uusia kokonaan ainakin tarvittavilta osin. Toisaalta jos esimerkiksi lumimassa on liikuttanut lumiestettä tehden samalla peltiin pienen repeytymän, on sen korjaaminen yleensä nopeampaa ja halvempaa. Pinta-alalla on myös on painoarvonsa, sillä esimerkiksi suuremmassa peltikatossa naulanreikien paikkaus vie enemmän aikaa sekä paikkausmateriaaleja kuin pienemmässä.

Saako peltikaton korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta peltikaton korjaus saa kotitalousvähennystä. Peltikaton korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 peltikaton korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Peltikaton korjausmassa yhtenä vaihtoehtona

Mikäli peltipintoja päätetään korjata tai paikata kokonaisvaltaisen uusimisen sijaan, voidaan työssä käyttää esimerkiksi korjausmassaa. Tyypillinen peltikaton paikkausmassa tai paikkausaine muodostaa peltien tai vuotokohtien pinnoille elastisen eli joustavan pinnan, joka ei kuitenkaan halkeile. Paikkausmassa estää kosteuden pääsyn katteen sisälle. Se on sovellettavissa esimerkiksi seuraaviin töihin:

 • peltikaton naulanreikien paikkaus
  • vuosien saatossa naulanreiät saattavat ruostua tai jopa halkeilla
 • bitumi
  • myös bitumia voidaan käyttää paikkauksessa etenkin pienemmissä vauriokohdissa

Konesaumatun peltikaton korjaaminen

Esimerkiksi vanhan peltikaton kunnostuksessa kannattaa huomioida seuraavia asioita:

 • kaltevuus
  • suositeltava kaltevuus on noin 1:5 tai 1:6
 • vuotojen tyyppi
  • jos kyseessä on vuotava katto, kannattaa harkita peltikaton poistamista kokonaan
  • tuleeko vuoto ulkoa vai onko kyseessä kondenssivuoto on myös hyvä selvittää

Peltikaton huolto sekä erilaisia töitä

Huolto, paikkaaminen sekä korjausmaalaus ovat kaikki erilaisia töitä, joita suoritetaan peltikatoille ympäri Suomea. Peltikatot eivät eroa huollon suhteen muista katemateriaaleista, vaan myös niitä täytyy huoltaa säännöllisesti. Esimerkiksi reiän paikkaus kannattaa tehdä ns. ”hyvän sään aikana” eli ennen kosteuden pääsemistä rakenteisiin. Joka tapauksessa peltikaton kunto on hyvä selvittää, sillä selvityksen avulla voidaan arvioida peltipintoja parhaiten palvelevat toimenpiteet.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Peltikaton korjaus hinta

Kilpailuta peltikaton korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä