Kylpyhuoneremontti - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 10.05.2022 klo 12:05

Kylpyhuoneen, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen tai muun märkätilan remontointi voi tulla ajankohtaiseksi, kun vanhasta kylpyhuoneesta halutaan tehdä esimerkiksi käytännöllisempi tai viihtyisämpi.

Tyypillinen kylppäriremontti eli KPH:n saneeraus tai uusiminen alkaa huolellisella suunnittelulla tai vaikkapa keräämällä erilaisia ideoita. Toisinaan kylpyhuone- ja saunaremontti voidaan tehdään samanaikaisesti. Toimenpiteen kesto on keskimäärin noin 2 – 5 viikkoa kohteesta riippuen.

Monille mieluisin vaihtoehto on hankkia uusi kylpyhuone avaimet käteen –tyyppisellä ratkaisulla. Tarjous kannattaa pyytää yhdellä kertaa usealta eri yritykseltä.

Kylpyhuoneen, pesutilan, kodinhoitohuoneen tai muun märkätilan remontointi maksaa keskimäärin noin 3.500 € – 40.000 € kylpyhuoneen pinta-alasta, remontin laajuudesta sekä vesipisteiden lukumäärästä riippuen. Tyypillisesti kylppäriremontin m2- eli neliöhinta asettuu välille 750 € – 4.000 €.

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kylpyhuoneen muoto, pinta-ala ja vesipisteiden lukumäärä
  • kylpyhuonesaneerauksen laajuus: pelkät pinnat, uusia lattiakaivoja jne.
  • uusitaanko myös muita tiloja: kodinhoitohuone, sauna jne.
  • mahdolliset putki- ja sähkötyöt

Kylpyhuoneen remontointi on palvelu, jossa hinnat vaihtelevat erittäin paljon riippuen remontin laajuudesta. Tyypillisesti täysremontti on kallein vaihtoehto uudelle kylpyhuoneelle. Näiden lisäksi kustannuksiin vaikuttavat myös kylpyhuoneen mahdolliset rakenteelliset muutokset, kuten seinien paikan siirtäminen tai vesipisteiden tai vesikalusteiden sijoittaminen uusille paikoille. Helpoiten saat hinta-arvion uudesta kylpyhuoneesta jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Kylpyhuoneen remontoinnista käytetään muutamaa eri nimeä. Lähtökohtaisesti pesuhuoneen remontointi, märkätilojen remontointi tai kylppäriremontti tarkoittavat yhdessä samaa asiaa. Kohteiden ja tehtävien urakoiden laajuus kylläkin vaihtelee ja toisinaan on märkätiloihin ja pesuhuoneeseen sisällytetään myös sauna.

Onnistunut pesuhuoneen tai märkätilojen remontti alkaa aina hyvällä suunnittelulla. Kun remontin teettäminen jätetään ammattilaisen käsiin, vältytään myöhemmin ylimääräisiltä yllätyksiltä. Kylpyhuoneessa työskennellessä on otettava huomioon myös tiettyjä toimintatapoja tai lupia, joita edellytetään viranomaisten toimesta.

Suunnittelu voidaan tehdä paikan päällä ja riippuen yrityksestä, suunnittelussa voidaan käyttää apuna erilaista dokumentointia, kuten piirroksia tai 3D-kuvia. Samalla voidaan kartoittaa myös käytössä oleva budjetti ja tehdä sen perusteella mahdollisimman hyvät ratkaisut rakennusteknisistä toteutuksista sekä kylpyhuoneen materiaaleista.

Kylpyhuonesaneeraus on vaativa toimenpide, jossa muuttujina saattaa olla alustan lujuuden lisäksi erilaisten putkivetojen monimutkaisuus. Kylpyhuoneiden alusmateriaaleihin vaikuttaa ensisijaisesti kiinteistön rakennusajankohta ja esimerkiksi 1960-luvulla rakennettujen kylpyhuoneiden ominaisuudet eroavat 1990-luvulla rakennetuista kylpyhuoneista.

Kylpyhuoneremontin kesto on keskimäärin noin kaksi viikkoa, mikäli kyseessä on vain pintojen uusiminen. Erilaiset rakenteelliset muutokset, kuten tilamuutokset seinien tai vesikalusteiden osalta vaikuttavat remontin kestoon pidentäen sitä noin 1–2 viikolla. Kokonaisvaltainen remontti kestää siis kahdesta neljään viikkoa.

Aiheesta muualla:
Märkätilasaneerauksen valvonta ja tarkastukset, Ympäristöhallinto
Kylpyhuoneen vedeneristyksen sertifikaatti, Eurofins Expert Services
Ohjeita kylpyhuoneremontin teettäjälle, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Palvelusta kylpyhuoneremontti saa kotitalousvähennystä. Kylpyhuoneremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kylpyhuoneremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Kodinplazan Google arvostelut

Google arvostelut

4.5 tähteä | 61 arvostelua

Tutustu kylpyhuoneremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile kylpyhuoneremonteista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kylpyhuoneremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä