Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti hinta

Kylpyhuoneremontti

Paljonko maksaa kylpyhuoneremontti?

Kylpyhuoneremontin hinta on keskimäärin 8 557 €

Hinnan vaihteluväli 1 759 € 24 400 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kylpyhuoneremontti laskuri – Laske hinta-arvio heti

Hintalaskuri

kpl

kylpyhuoneremontin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kylpyhuoneremontti – Mitä maksaa kylpyhuoneremontti?

Päivitetty: 01.12.2023 klo 22:12

Kylpyhuoneen, pesutilan, kodinhoitohuoneen tai muun märkätilan remontointi maksaa keskimäärin noin 3 500 €–40 000 € riippuen muun muassa kylpyhuoneen pinta-alasta, remontin laajuudesta sekä vesipisteiden lukumäärästä. Tyypillisesti kylppäriremontin neliöhinta asettuu välille 750 €–4 000 €.

Kylpyhuoneremontin hinta on kiinni useista tekijöistä, kuten kylpyhuoneen koosta, käytettävistä materiaaleista ja valitun urakoitsijan hinnoittelusta. Pelkkä pintaremontti on edullisempi toteuttaa, esimerkiksi putkistojen, sähköjen ja lattian uusiminen tai kosteuseristystyöt puolestaan nostavat hintaa. Parhaan käsityksen remonttisi hinnasta saat vertailemalla tarjouksia useammalta alan yritykseltä. Näin näet, mitä eri yritysten palvelut sisältävät, ja voit myös suhteuttaa tarjontaa omaan budjettiisi. Kodinplazan kautta saat useita tarjouksia helposti lähettämällä vain yhden tarjouspyynnön!

Miten kylpyhuoneremontin hinta muodostuu?

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat muun muassa tilan muoto ja pinta-ala, remontin laajuus (pelkkä pintaremontti vai myös esim. putki- tai sähkötöitä) ja se, mitä remontti tarkalleen ottaen sisältää, eli uusitaanko myös esimerkiksi sauna tai kodinhoitohuone. Suuren tilan remontointi maksaa pientä enemmän, ja esimerkiksi laadukkaat kaakelit ovat usein kalliimpia, kuin perusmateriaalit. Yleisesti ottaen kylpyhuoneremonttien hinnoissa on suurta vaihtelua työn laajuuden mukaan. Kallein remontti on uuden kylpyhuoneen rakentaminen alusta asti. Hintaan vaikuttavat myös mahdolliset rakenteelliset muutokset, kuten seinien siirtäminen ja vesipisteiden tai -kalusteiden sijoittaminen uusille paikoille. Ennen remontin aloittamista on tärkeää keskustella urakoitsijan kanssa, jotta molemmille osapuolille on selvää, millainen remontti tehdään, ja mitä kaikkea siihen sisältyy.

Helpoiten saat hinta-arvion uudesta kylpyhuoneesta jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako kylpyhuoneremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta kylpyhuoneremontti saa kotitalousvähennystä. Kylpyhuoneremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kylpyhuoneremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Kylpyhuoneremontti tulee suunnitella huolellisesti etukäteen. Kun palkkaat ammattilaisen tekemään remonttisi, säästyt monesti myöhemmiltä ongelmilta. Ammattilainen hallitsee märkätiloissa tarvittavat toimintatavat, ja hänellä on viranomaisten edellyttämät luvat. Kylpyhuoneremontin suunnittelu voidaan tehdä paikan päällä, ja apuna voidaan käyttää erilaista dokumentointia, kuten piirroksia, ja nykyään myös 3D-kuvia. Suunnittelun yhteydessä kartoitetaan remonttibudjetti, ja tehdään sen puitteissa parhaat mahdolliset ratkaisut niin rakennusteknisen toteutuksen kuin materiaalienkin osalta.

Kylpyhuoneen saneeraus kannattaa jättää ammattilaiselle

Kylpyhuonesaneeraus on vaativa toimenpide, jossa niin sanottuja muuttujia on monia. Alustan lujuus vaihtelee, samoin kuin putkivetojen monimutkaisuus. Kylpyhuoneiden alusmateriaaleihin vaikuttaa ensisijaisesti kiinteistön rakennusajankohta. Esimerkiksi 1960-luvulla rakennettujen kylpyhuoneiden ominaisuudet eroavat merkittävästi 1990-luvun märkätiloista. Varmimmin saat toivotun ja turvallisesti toteutetun lopputuloksen palkkaamalla ammattilaisen toteuttamaan remonttisi.

Kesto vaihtelee 2–5 viikon välillä

Kylpyhuoneremontti kestää keskimäärin noin kaksi viikkoa, mikäli kyseessä on lähinnä pintaremontti. Erilaisten rakenteellisten muutosten tekeminen vie enemmän aikaa. Esimerkiksi tilamuutokset seinien tai vesikalusteiden osalta pidentävät remonttia yleensä 1–2 viikolla. Kokonaisvaltaisen kylppäriremontin kesto on siis useimmiten 2–5 viikkoa.

Kylpyhuoneremontin merkitys kodin arvolle

Kylpyhuoneremontti vaikuttaa positiivisesti kodin arvoon, sillä kylppärin kunto on monille ostajille tärkeä kriteeri. Vanhentunut tai huonokuntoinen kylpyhuone alentaa asunnon arvoa, kun taas nykyaikainen, toimiva ja esteettisesti miellyttävä tila lisää asunnon houkuttelevuutta. Investointi kylpyhuoneremonttiin on siis pitkällä aikavälillä kannattava sijoitus, jonka avulla voit saada asunnostasi paremman myyntihinnan. Lisäksi remontti voi parantaa asumismukavuutta ja -turvallisuutta, mikä on eduksi paitsi nykyiselle, myös tuleville asukkaille.

Vesivahinkojen ehkäisy kylpyhuoneremontin avulla

Kylpyhuoneremontin yhteydessä uusitaan usein vanhoja putkistoja, vesieristeitä ja kalusteita, mikä auttaa ehkäisemään vesivahinkoja. Putkistojen tarkastus ja tarvittaessa uusiminen ehkäisee vuotoja ja kosteusvaurioita. Vesieristeen asentaminen tai korjaus ehkäisee kosteuden pääsyä rakenteisiin, mikä suojaa kylppäriä homeelta. Vesikalusteiden uusimisella vähennetään roiskeita ja vedenkulutusta, mikä paitsi suojaa ympäristöä, myös tuottaa säästöjä. Kylpyhuoneremontti on siis tärkeä toimenpide vesivahinkojen ehkäisyssä.

Kylpyhuoneen toiminnallisuuden parantaminen

Esteettisen ulkonäön ohella kylpyhuoneremontilla pyritään usein parantamaan tilan toiminnallisuutta. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi riittävää säilytystilaa, tehokkaampaa valaistusta, vesikalusteiden uusimista tai ergonomisempia ratkaisuja. Näin kylpyhuoneesta tulee käyttäjälleen entistä miellyttävämpi ja käytännöllisempi, mikä lisää asumismukavuutta ja korottaa asunnon arvoa. Omat tarpeet ja toiveet on tärkeää huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jotta remontilla saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.

Energiatehokkuuden lisääminen kylpyhuoneremontilla

Kylpyhuoneremontilla voidaan alentaa energiakustannuksia ja pienentää hiilijalanjälkeä monin tavoin. Vanhojen vesikalusteiden uusimisella vähennetään vedenkulutusta. Lämmityskustannuksiin ja sisäilman laatuun voidaan vaikuttaa parantamalla lämpöeristystä ja tehostamalla ilmanvaihtoa. Energiatehokkaiden LED-lamppujen avulla puolestaan säästetään sähköä. Kylpyhuoneesta saadaan mahdollisimman kestävä, viihtyisä ja toimiva tila, kun remontoidessa suositaan ekologisia ja energiatehokkaita laitteita ja materiaaleja.

Kylpyhuoneen esteettömyyden ja turvallisuuden parantaminen

Kylpyhuoneremontin yhteydessä tilasta voidaan tehdä esteetön ja turvallinen etenkin ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille henkilöille. Tällaiset muutokset voivat toki olla hyödyllisiä kaikille tilan käyttäjille. Tilasta voidaan tehdä turvallisempi esimerkiksi liukuestematoilla, termostaattisilla suihkuhanoilla ja hyvällä valaistuksella. Esteettömyyttä voidaan parantaa muun muassa suurentamalla ovia, asentamalla tukikaiteita ja madaltamalla suihkutilan kynnystä. Kylpyhuoneremontti onkin hyvä sijoitus paitsi kodin arvoon ja mukavuuteen, myös sen turvallisuuteen ja asumisen jatkuvuuteen.

Kosteusvaurioiden korjaaminen ja ennaltaehkäisy

Kylpyhuoneremontin yhteydessä mahdolliset kosteusvauriot on tärkeää korjata, sillä ne voivat aiheuttaa terveysongelmia ja rakenteellisia vaurioita, ja myös lisätä energiankulutusta. Kosteusvaurioita tulisi myös ennaltaehkäistä mahdollisimman tehokkaasti, jotta vältytään uusilta vaurioilta. Kosteusvaurioiden ennaltaehkäisy- ja korjaustoimenpiteisiin kuuluvat muun muassa asianmukaisesta ilmanvaihdosta ja vesieristyksestä huolehtiminen, rakenteiden kuivatus ja laattojen saumaus. Kylpyhuoneremontin yhteydessä nämä tekijät on tärkeää tarkistaa tilan toimivuuden, turvallisuuden ja pitkäikäisyyden takaamiseksi.

Järkevää tilankäyttöä sisustusratkaisuilla

Sisustusratkaisuilla voidaan vaikuttaa kylpyhuoneen tilankäyttöön ja tehdä huoneesta toimiva ja viihtyisä. Kalusteita valittaessa kannattaa suhteuttaa ne tilan kokoon. Seinään kiinnitettävät kaapit ja hyllyt esimerkiksi säästävät lattiatilaa. Peilikaapit luovat tilaan valoisuutta ja tarjoavat toki myös lisää säilytystilaa. Kylpyhuoneen siisteyttä voidaan edistää suihkuseinillä tai verhoilla, jotka estävät veden roiskumisen. Laatoitus, valaistus ja tekstiilit vaikuttavat tilan tunnelmaan, joten värien ja materiaalien valinnassa kannattaa miettiä tarkasti, millaisen tilan kylppäristään haluaa.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu ja budjetointi

Kylpyhuoneremontti sujuu parhaiten, kun se on huolellisesti suunniteltu ja tarkasti budjetoitu. Näin vältytään yllätyksiltä ja viivästyksiltä työn kulussa. Tässä muutama vinkki helpottamaan remontin budjetointia ja suunnittelua.

  • Tee suunnitelma: Remontti kuin remontti on paras aloittaa suunnittelulla. Tee suunnitelma siitä, mitä haluat kylpyhuoneelta, ja mitä tarpeita sen tulee täyttää. Harkitse tarkkaan tarvitsemiasi ominaisuuksia. Tämä auttaa sinua hahmottamaan, kuinka laaja remontin tulee olla.
  • Arvioi kustannukset: Kun olet tehnyt suunnitelman, voit arvioida kylpyhuoneremontin kustannukset. Arvioi kustannukset kunkin työkohdan kustannusten mukaan, kuten uusien kalusteiden, pintojen, putkien, sähköjen ja niin edelleen. Muista, että remontista koituu usein myös muita kuluja, kuten urakoitsijan palkka ja mahdolliset lupamaksut.
  • Vertaa hintoja: Parhaan hinta-laatusuhteen löytämiseksi kannattaa tehdä laajalti vertailua niin materiaalien kuin urakoitsijankin suhteen. Harkitse tarkkaan mitä ja keneltä ostat.
  • Suunnittele aikataulu: Kylpyhuoneremontti voi kestää useita viikkoja, joten työlle kannattaa laatia tarkka aikataulu. Ota myös selvää, paljonko työ tulee vaikuttamaan päivittäiseen elämään kotonasi, ja ota tämä huomioon, varsinkin jos kyseessä on kotisi ainoa kylpyhuone.
  • Varaudu yllättäviin kuluihin: Kylpyhuoneremontin yhteydessä saattaa ilmetä yllättäviä kuluja, kuten putkiremonttitarpeita, tai muita vikoja, jotka eivät näy päällepäin. Kannattaa siis varautua siihen, että alkuperäinen budjetti saattaa ylittyä.
  • Pidä budjetti mielessä: Pyri pitämään budjetistasi tiukasti kiinni kaikissa remontin hankinnoissa. Näin vältät ylimitoitetut hankinnat.

Huolellisesti suunniteltu ja budjetoitu kylpyhuoneremontti säästää sinut yllätyksiltä niin remontin keston, rahanmenon, kuin muidenkin haasteiden osalta.

Kestävät materiaalivalinnat kylpyhuoneremontissa

Kestävillä materiaalivalinnoilla paitsi pidennetään tilan käyttöikää, myös tehdään siitä ympäristöystävällisempi. Valitse tilaan kierrätettäviä, vettä säästäviä ja energiatehokkaita materiaaleja. Tällaisia ovat esimerkiksi keraamiset laatat ja sertifioidut eko-materiaalit. PVC:tä ja muita haitallisia muoveja kannattaa välttää. Luonnonkivet, kuten marmori ja graniitti, ovat materiaaleina kestäviä ja helppo puhdistaa. Kylpyhuoneen ympäristövaikutuksia pienentävät myös vettä ja energiaa säästävät hanat ja suihkut.

Ammattilaisen valitseminen kylpyhuoneremontin toteutukseen

Kylpyhuoneremontin toteutuksessa ammattilaisten valitseminen on keskeistä projektin onnistumisen kannalta. Oikeiden osaajien valinta takaa laadukkaan lopputuloksen, turvallisuuden ja ajantasaisen lainsäädännön noudattamisen. On tärkeää valita kokeneita ammattilaisia, jotka osaavat huomioida erilaisten materiaalien, vesieristyksen ja viemäröinnin asennukseen liittyvät erityisvaatimukset. Kylpyhuoneremonttisi onnistuu parhaiten, kun palkkaat ammattilaisen hoitamaan sen puolestasi. Oikeiden osaajien valinta takaa, että lopputulos on laadukas, turvallinen ja ajantasaisen lainsäädännön mukainen. Kokenut ammattilainen osaa huomioida kohteen erityisvaatimukset. Kodinplazan kautta voit pyytää kerralla tarjouksia useammalta yritykseltä. Vertaile niitä huolellisesti, tarkista myös referenssit ja varmista, että valitsemallasi yrityksellä on tarvittavat luvat ja sertifikaatit, ja että se noudattaa alan standardeja. Näin voit luottaa siihen, että kylpyhuoneremonttisi toteutetaan ammattimaisesti ja laadukkaasti.

Aiheesta muualla

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Kylpyhuoneremontti hinta

Kilpailuta kylpyhuoneremontti hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä