Ilmalämpöpumpun puhdistus

Ilmalämpöpumpun puhdistus hinta

Ilmalämpöpumpun puhdistus

Paljonko maksaa ilmalämpöpumpun puhdistus?

Ilmalämpöpumpun puhdistuksen hinta on keskimäärin 240 €

Hinnan vaihteluväli 149 € 486 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

ilmalämpöpumpun puhdistuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa ilmalämpöpumpun puhdistus?

Päivitetty: 10.05.2024 klo 16:05

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmalämpöpumpun puhdistus saa kotitalousvähennystä. Ilmalämpöpumpun puhdistus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 ilmalämpöpumpun puhdistuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistus

Sisäyksikön puhdistus on siinä mielessä tärkeää, että tukkeutuneet suodattimet tai kenno eivät päästä ilmaa virtaamaan kunnolla. Ensimmäinen vaihe sisäyksikön puhdistamisessa on tietenkin virtojen kytkeminen pois päältä, jonka jälkeen kansi irrotetaan tai avataan. Kannen alta paljastuvat ns. filtterit. Suodattimien puhdistus voidaan tehdä esimerkiksi pesemällä tai imuroimalla ne puhtaaksi pölystä ja muista epäpuhtauksista.

Ilmalämpöpumpun lämmitysteho talvella putoaa merkittävästi, mikäli suodattimet ovat tukossa. Huonosti tai tehottomasti puhaltava ILP kuluttaa myös enemmän sähköä.

Ulkoyksikön puhdistus keväisin ja loppusyksystä

Kuten yläpuolella, kannattaa varmistaa virtojen sulkeminen ennen kunnostuksen aloittamista. Ulkoyksikkö sijaitsee talon tai kiinteistön ulkopuolella, joten se on paljon alttiimpi esimerkiksi puiden lehdille, havuneulasille tai muille irtoroskille. Irtonaiset roskat tai lika kannattaa poistaa harjalla, paineilmalla tai imurilla. Puhdistusvaahto on tarkoitettu juuri ulkoyksikön huoltoon.

Lisätietoa ilmalämpöpumppujen puhdistuksista

Puhdistusaineet valitaan tehtävien toimenpiteiden mukaan ja olennaista on tietää puhdistetaanko sisä- vai ulkoyksikköä. Erilaisten menetelmien käyttö, kuten spray tai putsaus höyrypesurilla on mahdollista etenkin tilanteissa, joissa ILP halutaan saada puhtaaksi homeesta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Öljysäiliön puhdistus hinta
Ilmalämpöpumpun puhdistus hinta

Kilpailuta ilmalämpöpumpun puhdistus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä