Öljykattilan huolto

Öljykattilan huolto hinta

Öljykattilan huolto

Paljonko maksaa öljykattilan huolto?

öljykattilan huollon hinta on keskimäärin 300 €

Hinnan vaihteluväli 105 € – 976 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

öljykattilan huollon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Öljykattilan huolto – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 14.09.2022 klo 09:09

Öljylämmitysjärjestelmän huolto maksaa keskimäärin noin 150 € – 320 € riippuen tehtävien huoltotoimenpiteiden laajuudesta. Esimerkiksi omakotitalon poltinhuolto voisi maksaa 160 €.

Miten öljykattilan huollon hinta muodostuu?

Öljykattilan huollon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • öljylämmitysjärjestelmän koko ja ikä
  • huoltotoimenpiteiden laajuus: poltinhuolto, nuohous jne.

Määritettäessä kustannuksia erilaisille öljylämmitysjärjestelmille ja niille tehtäville huolloille, kannattaa ensin huomioida järjestelmän koko, ikä sekä edellisen huollon ajankohta. Mikäli kyseessä on vuosittainen perushuolto, jäävät kustannukset yleensä 100–200 euron väliin. Investointi maksaa itsensä yleensä hyvin nopeastikin takaisin, sillä järjestelmän taloudellinen toiminta tarkoittaa aina myös säästettyjä euroja.

Toisaalta jos edellisestä huollosta on vierähtänyt aikaa useampi vuosi tai järjestelmällä alkaa olla ikää jo reilut 20 vuotta, saattaa huollon hinta hieman kasvaa. Kaikki riippuu oikeastaan siitä miten laajasti järjestelmää huolletaan. Tehdäänkö esimerkiksi pelkästään öljykattilan nuohous, poltinhuolto vai molemmat.

Saako öljykattilan huollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta öljykattilan huolto saa kotitalousvähennystä. Öljykattilan huolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 öljykattilan huollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Öljypolttimen säätö ja huolto osana järjestelmää

Öljypolttimeen kohdistuva huolto eli toisin sanoen poltinhuolto tulisi tehdä joko aikaan tai kulutukseen perustuen, riippuen kumpi näistä ylitetään ensimmäisenä. Polttimen huollossa nyrkkisääntönä käytetään joko 2 vuoden ylittymistä tai 5 000 käytetyn öljylitran ylittymistä. Yleisiä poltinhuollon toimenpiteitä ovat esimerkiksi suuttimien vaihto sekä puhdistus kauttaaltaan tarvittavilta osin. Poltin voidaan tarvittaessa uusia kokonaan, kun sen toiminnallisuus heikentyy selvästi tai käyttöikä ylittää noin 10–15 vuoden rajan.

Öljykattilan nuohous kerran vuodessa tai useammin

Kuten monet muutkin kodin tai kiinteistöön liittyvien lämmitysjärjestelmien huoltotyöt, myös kattiloiden sekä öljypolttimien huoltaminen on luonteeltaan luvanvaraista ja tulisikin tehdä aina ammattilaisen toimesta. Ammattilainen näkee nopeasti järjestelmän riskikohdat ja tuntee yleisimmät huoltotarpeet. Näiden lisäksi huollon yhteydessä voidaan tarkistaa myös, ovatko esimerkiksi öljylämmityksen rinnalle tuodun lämmitysjärjestelmän säädöt ja asetukset kunnossa.

Nyrkkisääntö on, että öljykattilan eli kattilan nuohous tulisi tehdä ainakin kerran vuodessa. Mikäli kyseessä on iältään vanha tai vanhempi kattila, voidaan nuohous tehdä enemmänkin kuin kerran vuodessa.

Lisätietoa öljylämmitysjärjestelmien huolloista

Kuten jo aiemmin mainittu, lisää öljylämmitysjärjestelmän säännöllinen huolto kokonaisvaltaisesti järjestelmän turvallisuutta sekä taloudellisuutta. Tässä vielä muutamia erilaisia skenaarioita, jotka saattavat tarkoittaa järjestelmän huollon ajankohdan siirtämistä aikaisemmaksi:

  • öljypolttimen suutin tukossa
  • patterit ei lämpene
  • ei lämmintä vettä
  • vesi ei kierrä

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Öljykattilan huolto hinta

Kilpailuta öljykattilan huolto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä