Jalkalistojen asennus

Tarvitsetko palvelua jalkalistojen asennus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta jalkalistojen asennus 

Jalkalistan asennus kaikkialla Suomessa

Jalkalistan kiinnitys tapahtuu pääsääntöisesti viimeisenä vaiheena remontoinnin tai rakentamisen loppupuolella. Osaamista jalkalistojen kiinnittämiseen löydät Kodinplazan ammattilaisilta.

Vertaile lattialistojen asennus helposti

Välillä esimerkiksi lattialautojen päihin on jäänyt asentamisen yhteydessä pieniä epätasaisuuksia, jotka on helppo laittaa piiloon jalkalistojen avulla. Viimeistely tekee lattian ja seinän välisestä rajasta kauniin.

Lattialistojen asennus alkaa huoneen tai kohteen tarkalla mittauksella ja kiilojen poistamisella. Varsinkin huoneen kulmat kannattaa mitata tarkasti viistetyökalun apua käyttäen. Lattian ja seinän välisen tyhjän tilan voi tiivistää tarvittaessa esimerkiksi silikonitiivisteellä.

Tarjouspyyntöjä

Jalkalistojen kiinnitys liimaamalla. 3h ja keittiö

Listoja karkeasti yhteensä 32 metriä.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Listoitettava tila 50 - 75 m2
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Jalkalistojen asentaminen

Asunnon kokonaispinta-ala 52m2. Asunnossa sauna ja kylpyhuone. Lattiassa muovimatto ja kyseessä on siis uusien lattialistojen asennustyö. Toivon, että yritys hankkii listat. Ohessa asunnon pohjapiirros.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Listoitettava tila 40 - 50 m2
Kohteen rakennusvuosi 1990-luvulla

Jalkalistat kiinnitys naulaamalla

Meiltä löytyy jalkalistat omasta takaa, työkalutkin projektiin löytyy tarvittaessa. (Jiirisaha, naulapyssy)
Paikkakunta Naantali
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Listoitettava tila 125 - 150 m2
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Aiheeseen jalkalistojen asennus liittyviä sivuja

Jalkalistojen sahaus jiiriin

Kuten muissakin listoituksiin liittyvissä töissä, myös jalkalistan jiirisahaus on yksi haastavimmista vaiheista. Tässä helpottaa huoneen kulmien mittaaminen. Jalkalistan jatkaminen on helpointa tehdä leikkaamalla lista 45 asteen jiirikulmassa, joka löytyy ominaisuutena lähes kaikista katkaisusahoista. Samaa kulmaa voidaan käyttää myös silloin, kun kyseessä on seinien välinen 90 asteen kulma.

Muuta jalkalistojen kiinnittämisestä

Kuten oletkin jo ehkä huomannut, on monesti jalkalista vähän vino sen pohjasta. Tämä on tarkoituksenmukaista, sillä vinouden ansiosta lattian reunoihin jäävä röpelöisyys tai kosmeettisesti ei niin silmää miellyttävä reuna-alue saadaan piiloon.

Jalkalistan kiinnitys kipsilevyyn tai betoniseinään laminaatin laiton jälkeen tehdään proppuja apuna käyttäen. Poranterä voidaan merkitä pienellä teipinpätkällä propun muovirajan korkeudelle. Ennen jalkalistojen laittamista paikalleen tarkistetaan ensin, että kulmat ovat oikein. Kulmaan sijoitettavan jiirin tulee ole peilikuva seinän puolelle jäävästä jiiristä. Ruuvit voidaan kiinnittää esimerkiksi noin puolen metrin välein. Jalkalista voidaan asentaa paikalleen myös piilokiinnikkeen avulla.

Jalkalistan kiinnitys liimalla kannattaa tehdä tarpeeksi ripeästi, sillä liimaa kuivuu yllättävän nopeasti. Listat liimataan ensin yhteen, jonka jälkeen ne painetaan seinää vasten. Liimauksen huonoja puolia on se, että todennäköisesti jalkalistaa ei pysty käyttämään myöhemmin uudelleen koska se saattaa repeytyä sitä purkassa. Hyvä puoli liimauksessa on siisteys – jälkiä kiinnittämisestä ei jää.

Kilpailuta jalkalistojen asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä