Jalkalistojen asennus

Jalkalistojen asennus

Jalkalistojen asennus

Tarvitsetko palvelua jalkalistojen asennus?

Kilpailuta jalkalistojen asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Jalkalistojen asennus – Mitä tarkoittaa jalkalistojen asennus?

Päivitetty: 14.08.2023 klo 15:08

Jalkalista tai lattialista tarkoittaa listaa, joka peittää seinän ja lattian välisen liitoksen. Sen asentaminen tai kiinnitys tapahtuu pääsääntöisesti viimeisenä vaiheena remontoinnin tai rakentamisen loppupuolella.

Mitä maksaa jalkalistojen asennus?

Katso hintasivu: Jalkalistojen asennus hinta

Saako jalkalistojen asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta jalkalistojen asennus saa kotitalousvähennystä. Jalkalistojen asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 jalkalistojen asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Jalkalistojen sahaus jiiriin

Kuten muissakin listoituksiin liittyvissä töissä, myös jalkalistan jiirisahaus on yksi haastavimmista vaiheista. Tässä helpottaa huoneen kulmien mittaaminen. Jalkalistan jatkaminen on helpointa tehdä leikkaamalla lista 45 asteen jiirikulmassa, joka löytyy ominaisuutena lähes kaikista katkaisusahoista. Samaa kulmaa voidaan käyttää myös silloin, kun kyseessä on seinien välinen 90 asteen kulma.

Muuta jalkalistojen kiinnittämisestä

Kuten oletkin jo ehkä huomannut, on monesti jalkalista vähän vino sen pohjasta. Tämä on tarkoituksenmukaista, sillä vinouden ansiosta lattian reunoihin jäävä röpelöisyys tai kosmeettisesti ei niin silmää miellyttävä reuna-alue saadaan piiloon.

Jalkalistan kiinnitys kipsilevyyn tai betoniseinään laminaatin laiton jälkeen tehdään proppuja apuna käyttäen. Poranterä voidaan merkitä pienellä teipinpätkällä propun muovirajan korkeudelle. Ennen jalkalistojen laittamista paikalleen tarkistetaan ensin, että kulmat ovat oikein. Kulmaan sijoitettavan jiirin tulee ole peilikuva seinän puolelle jäävästä jiiristä. Ruuvit voidaan kiinnittää esimerkiksi noin puolen metrin välein. Jalkalista voidaan asentaa paikalleen myös piilokiinnikkeen avulla.

Jalkalistan kiinnitys liimalla kannattaa tehdä tarpeeksi ripeästi, sillä liimaa kuivuu yllättävän nopeasti. Listat liimataan ensin yhteen, jonka jälkeen ne painetaan seinää vasten. Liimauksen huonoja puolia on se, että todennäköisesti jalkalistaa ei pysty käyttämään myöhemmin uudelleen koska se saattaa repeytyä sitä purkassa. Hyvä puoli liimauksessa on siisteys – jälkiä kiinnittämisestä ei jää.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jalkalistojen asennus

Kilpailuta jalkalistojen asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä