Kattolistan asennus

Tarvitsetko palvelua kattolistan asennus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta kattolistan asennus 

Kattolistojen asennus tyylillä

Kattolistojen asennuksella pystytään viimeistelemään katon ja seinän välinen raja niin, että se näyttää huolitellulta ja hyvältä. Apua kattolistojen asennukseen saat Kodinplazan yrityksiltä.

Vertaile kattolistojen asennuttaminen helposti

Koska katon ja seinän välinen raja on harvoin sellaisenaan tarpeeksi siisti, käytetään viimeistelyssä usein kattolistoja. Kattolistan jiiri on yleensä kattolistojen asentamisen haastavin kohta, joten kattolistan sahaus tulee tehdä onnistuneesti.

Onnistuessaan kattolistan kiinnitys tekee huoneesta miellyttävän näköisen. Erilaisilla kattolistoilla huonetta voi tyylitellä juuri oman maun ja näkemyksen mukaisesti.

Tarjouspyyntöjä

Huonosti asennettujen kattolistojen irroittaminen ja uusien asennus

Kattolistojen irroitus ja uusien asennus 7m osalta, eli yhden seinän osalta. Puiset kattolistat, jotka on nyt liimattu ja naulattu kiinni seinään ja kattoon tulisi irtoittaa. Tässä joudutaan ehkä hiomaan vanhaa liimaa pois. Eli tämä työ vain yhden seinän osalta. Asennukseen tarvitaan kaksi miestä sillä kattolistat tulee asentaa mahdollisimman pitkästä tavarasta.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Listoitettava tila 20 m2 tai alle
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Kattolistojen asennus

Omakotitalon pintaremontin viimeistelyä
Paikkakunta Siuntio
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Listoitettava tila 125 - 150 m2
Kohteen rakennusvuosi 2000-luvulla
120 neliöinen omakotitalo ja kattoon tulee leveät holkkalistat.Pelkästään näiden listojen asennus.

Aiheeseen kattolistan asennus liittyviä sivuja

Kattolistan jiirin tekeminen

Kuten jo mainittu, nurkkiin tulevat jiirit ovat listoituksen haastavin kohta. Mallipalojen tekeminen ulko- ja sisänurkkiin on suositeltavaa, koska niiden avulla voidaan hahmotella listojen pituutta ja kulmaa etenkin silloin jos kulma ei ole tasan 90 astetta.

Kulman hakeminen kannattaa tehdä rauhassa ja huolellisesti, jotta kulmasta tulisi mahdollisimman siisti. Jos listaa sahataan sirkkelillä, kannattaa listaa työntää tukevasti sirkkelipöytää vasten. Näin haettu katkaisukulma pysyy oikeana. Ennen sirkkelin käyttöä olisi hyvä varmistua myös sirkkelin terän terävyydestä. Tylsä terä saattaa tehdä kattolistan reunasta röpelöisen.

Kattolistat kiinnitetään tasaisin välein, esimerkiksi noin 60 cm välimatkaa käyttäen. Naulaaminen tapahtuu päältä, joka tarkoittaa naulankantojen jäämistä näkymiin. Tässä ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä listakynä on hyvä työkalu naulankantojen peittämiseen.

Kattolistan asentaminen vinoon sisäkattoon

Vinon sisäkaton nurkkaan sahattavat listajiirit ovat hieman haasteellisia ja oikeat kulmat löytyvät etsimällä ja kokeilemalla. Silmää saa käyttää apuna kuin myös seinän ja katon välistä kaltevuuskulmaa. Vinon katon listoitus ei ole tehtävien töiden helpoimmasta päästä, joten ammattilaisen apua voi rohkeasti käyttää.

Kattolistan kulmapala helpottaa elämää

Helpottava ratkaisu kattolistan kiinnittämisessä on kattolistan kulmapala ja sen käyttö. Kulmapalojen ansiosta nurkkien haasteellista jiirausta ei tarvitse tehdä, sillä jiiraukset ovat ”valmiina”. Parilla naulalla nurkkaan kiinnitettävä kulmapala helpottaa kattolistan kiinnittämistä niin, että nyt kattolistan suora pää voidaan asentaa suoraan kattopalan uraan. Kulmapaloja voidaan käyttää niin ulko- kuin myös sisäkulmissa ja niiden valikoima on laaja.

Kattolistan jatkaminen tehdään siten, että jatkekohdassa olevien listojen päät jätetään seinää vasten ja niiden välille jiirataan 45 asteen kulma. Kattolistan voi asentaa myös betoniseinään tai kiviseinään ja osa asentaa kattolistan liimalla.

Kilpailuta kattolistan asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä