Kattolistan asennus

Kattolistan asennus – Mitä tarkoittaa kattolistan asennus?

Kattolistan asennus

Tarvitsetko palvelua kattolistan asennus?

Kilpailuta kattolistan asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kattolistan asennus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 02.08.2023 klo 21:08

Kattolistojen kiinnitys tai asentaminen viimeistelee katon ja seinän välisen rajan niin, että se näyttää huolitellulta ja hyvältä. Erilaisilla kattolistoilla sisätilaa voi tyylitellä juuri oman maun ja näkemyksen mukaisesti.

Mitä maksaa kattolistan asennus?

Katso hintasivu: Kattolistan asennus hinta

Saako kattolistan asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kattolistan asennus saa kotitalousvähennystä. Kattolistan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kattolistan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kattolistan jiirin tekeminen

Kuten jo mainittu, nurkkiin tulevat jiirit ovat listoituksen haastavin kohta. Mallipalojen tekeminen ulko- ja sisänurkkiin on suositeltavaa, koska niiden avulla voidaan hahmotella listojen pituutta ja kulmaa etenkin silloin jos kulma ei ole tasan 90 astetta.

Kulman hakeminen kannattaa tehdä rauhassa ja huolellisesti, jotta kulmasta tulisi mahdollisimman siisti. Jos listaa sahataan sirkkelillä, kannattaa listaa työntää tukevasti sirkkelipöytää vasten. Näin haettu katkaisukulma pysyy oikeana. Ennen sirkkelin käyttöä olisi hyvä varmistua myös sirkkelin terän terävyydestä. Tylsä terä saattaa tehdä kattolistan reunasta röpelöisen.

Kattolistat kiinnitetään tasaisin välein, esimerkiksi noin 60 cm välimatkaa käyttäen. Naulaaminen tapahtuu päältä, joka tarkoittaa naulankantojen jäämistä näkymiin. Tässä ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä listakynä on hyvä työkalu naulankantojen peittämiseen.

Kattolistan asentaminen vinoon sisäkattoon

Vinon sisäkaton nurkkaan sahattavat listajiirit ovat hieman haasteellisia ja oikeat kulmat löytyvät etsimällä ja kokeilemalla. Silmää saa käyttää apuna kuin myös seinän ja katon välistä kaltevuuskulmaa. Vinon katon listoitus ei ole tehtävien töiden helpoimmasta päästä, joten ammattilaisen apua voi rohkeasti käyttää.

Kattolistan kulmapala helpottaa elämää

Helpottava ratkaisu kattolistan kiinnittämisessä on kattolistan kulmapala ja sen käyttö. Kulmapalojen ansiosta nurkkien haasteellista jiirausta ei tarvitse tehdä, sillä jiiraukset ovat ”valmiina”. Parilla naulalla nurkkaan kiinnitettävä kulmapala helpottaa kattolistan kiinnittämistä niin, että nyt kattolistan suora pää voidaan asentaa suoraan kattopalan uraan. Kulmapaloja voidaan käyttää niin ulko- kuin myös sisäkulmissa ja niiden valikoima on laaja.

Kattolistan jatkaminen tehdään siten, että jatkekohdassa olevien listojen päät jätetään seinää vasten ja niiden välille jiirataan 45 asteen kulma. Kattolistan voi asentaa myös betoniseinään tai kiviseinään ja osa asentaa kattolistan liimalla.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kattolistan asennus

Kilpailuta kattolistan asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä