LVI-asennus

LVI-asennus hinta

LVI-asennus

Paljonko maksaa LVI-asennus?

LVI-asennuksen hinta on keskimäärin 1 335 €

Hinnan vaihteluväli 61 € – 9 150 €

Vertaile alueesi LVI-yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

LVI-asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

LVI-asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 07.09.2022 klo 21:09

LVI-asennuksen hinta on keskimäärin noin 100 € – 3.500 € työn kohteesta ja laajuudesta riippuen.

Miten LVI-asennuksen hinta muodostuu?

LVI-asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • asennustyön kohde: lämpö-, vesi- vai ilmastointilaitteet
 • työn laajuus: yksittäinen vesilaite vai koko lämmitysjärjestelmä

Kun lähdetään määrittelemään hintoja erilaisille LVI-asennuksille, tulisi ensin tarkentaa hieman tehtävän työn laajuutta. Mikäli kyseessä on esimerkiksi yksittäisen vesilaitteen asennus, hinnat liikkuvat keskimäärin noin 70 € – 400 € välillä. Toisaalta esimerkiksi vesiputkien ja lämmitysjärjestelmän uusiminen pientalossa voisi maksaa 30.000 €. Jos haluat saada tarkan hinta-arvion tai tarjouksen juuri omasta LVI-asennuksestasi, suosittelemme jättämään tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako LVI-asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta LVI-asennus saa kotitalousvähennystä. LVI-asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 LVI-asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

LVI-asentaja, joskus myös LV-asentaja, on LVI-alan moniosaaja

LVI on lyhennös sanoista lämpö, vesi ja ilma. Lämmöllä tarkoitetaan usein kiinteistön lämmittämiseen liittyvää tekniikkaa, kuten vaikkapa lämmitysjärjestelmää. Vesi virtaa putkissa tuoden rakennuksen käyttäjille puhdasta käyttövettä ja ohjaten jäteveden eteenpäin järjestelmässä. Ilma puolestaan viittaa usein rakennuksen ilmanvaihtoon liittyviin asioihin. Toimiva talo- ja rakennustekniikka on viihtyisän ja terveellisen asumisen lähtökohta.

LVI-asennuksella voidaan tarkoittaa siis hyvin montaa erilaista asiaa. Alapuolella esimerkkejä tyypillisistä LVI-asentajan työtehtävistä.

 • lämpölaitteiden asennus
  • lämpölaitteet ja lämmitysjärjestelmät ovat lähes pakollinen osa suomalaisia kiinteistöjä alhaisten lämpötilojen takia
  • lämmitysjärjestelmän osa-alueita ovat esimerkiksi lattialämmitys, öljylämmitys, kaukolämpö, maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu sekä lämminvesivaraaja
 • vesilaitteiden asennus
  • vesilaitteet ovat nykypäivänä olennainen osa melkeinpä mitä tahansa rakennusta
  • vesilaitteiden osa-alueita voivat olla esimerkiksi vesijohdot, viemäriverkosto, pesualtaat, wc-istuimet, vesihanat sekä lämpöpatterit (vesikierto)
 • ilmastointilaitteiden asennus
  • ilmastoinnilla voidaan edesauttaa sisäilman laatua ja ihmisten terveyttä
  • ilmastointilaitteisiin kuuluu mm. ilmalämpöpumput, ilmanvaihtokoneet sekä ilmanvaihtokanavat

Näiden lisäksi LVI-asentajat voivat olla erikoistuneita esimerkiksi kaasu-, automatiikka- tai jäähdytysjärjestelmien asennukseen, huoltoon ja korjaukseen. Minkälaista LVI-asennusta tarvitsetkaan, tavoitat Kodinplazan avulla yhdellä tarjouspyynnöllä useita yrityksiä.

Aiheesta muualla:
LVI-alan toimiala- ja työnantajajärjestö, LVI-Tekniset Urakoitsijat

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

LVI-asennus hinta

Kilpailuta LVI-asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä