Hanan asennus

Hanan asennus hinta

Hanan asennus

Paljonko maksaa hanan asennus?

Hanan asennuksen hinta on keskimäärin 145 €

Hinnan vaihteluväli 70 € – 390 €

Vertaile alueesi LVI-yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Hanan asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Hanan asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 21.11.2022 klo 20:11

Hanan asennuksen hinta on keskimäärin noin 80 € - 300 € hanojen lukumäärästä, tyypistä ja vaadittavista valmisteluista riippuen. Esimerkiksi yhden tavallisen hanan asennus vanhan tilalle voisi maksaa 85 €.

Miten hanan asennuksen hinta muodostuu?

Hanan asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • millaista hanaa ollaan asentamassa
 • sopiiko hana suoraan asennuskohteeseen vai tarvitaanko muutoksia
 • itse hana + tarvikekustannukset

Hanan vaihto voi pienimmillään olla pelkkä kosmeettinen operaatio, mutta yleensä hanoja vaihdetaan, kun vanha rikkoontuu tai joutuu muuten vain epäkuntoon. Hanan ollessa yleensä sisätiloissa, ei asennukseen vaikuta myöskään vuodenaika tai ulkolämpötila.

Yleisimpiä hanojen vaihtoon liittyviä työvaiheita:

 • veden katkaisu
 • liitosten irrotus
 • hanan irrotus
 • hanan poistaminen
 • uuden hanan asennus
 • uuden hanan kiinnitys
 • tuloletkujen kiinnitys
 • poistoletkujen kiinnitys
 • veden avaus
 • tarkistus vuotojen varalta

Saako hanan asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta hanan asennus saa kotitalousvähennystä. Hanan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 hanan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa hanan vaihtamisesta

Ennen itse hanan vaihtamista, kannattaa asunnon tulovesi katkaista. Tavallisesti tulovesi voidaan katkaista sulkemalla pääsulkuventtiili, joka sijaitsee useimmiten juuri ennen vesimittaria. Kun pääsulkuventtiili on suljettu, voidaan hanoja pitää niin kauan auki, kunnes vedenpaine laskee eikä hanoista tule enää mitään.

Tämän jälkeen voidaan hanoille tulevia vesiletkuja sekä liitäntöjä avata. Putkistossa voi vielä olla pieniä määriä vettä, joten paikkojen suojaaminen on suositeltavaa. Yleensä keittiön hanan pohjassa on putki, josta löytyy kierteet, mutteri, aluslevy sekä kiinnityslevy. Mutteri voidaan löysätä käyttämällä jakoavainta, jonka jälkeen kiinnitystarvikkeet voi poistaa käsin. Kun kaikki kiinnitykset on poistettu, hana voidaan nostaa irti.

Uusi hana asennetaan yleensä samalle paikalle käyttäen hanan mukana tulevia kiinnitystarvikkeita. Hana tarvitsee toimiakseen myös tulovesiputkesta tulevan syöttöputken. Tavallisesti syöttöputki tulee uuden hanan mukana.

Lopuksi voidaan sulkuventtiilit avata sekä tarkistaa kaikki asennukset mahdollisten vuotojen varalta.

Saako vesihanaa asentaa itse?

Vesihanat voidaan asentaa itse, mutta kun kyseessä on vesikaluste jonka väärinasennuksesta voi aiheutua vesivahinko, emme sitä suosittele. Myös mahdollisen vesivahingon sattuessa vakuutuksesi ei välttämättä anna korvauksia väärin asennetusta hanasta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

Hanan asennus hinta

Kilpailuta hanan asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä