Patteritermostaatin vaihto

Patteritermostaatin vaihto hinta

Patteritermostaatin vaihto

Paljonko maksaa patteritermostaatin vaihto?

Patteritermostaatin vaihdon hinta on keskimäärin 653 €

Hinnan vaihteluväli 70 € – 6 100 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Patteritermostaatin vaihdon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Patteritermostaatin vaihto – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 20.11.2022 klo 11:11

Patteritermostaatin vaihto maksaa keskimäärin noin 50 € – 600 € vaihdettavien termostaattien lukumäärästä, tyypistä ja mahdollisista lisätöistä riippuen. Suurimman kustannuksen patterin termostaatin vaihdossa muodostaa työhön käytetty aika.

Miten patteritermostaatin vaihdon hinta muodostuu?

Patteritermostaatin vaihdon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • millaisen patterin termostaatin vaihdosta on kyse
 • termostaatin vaihtoon käytetty työaika
 • uuden termostaatin hankintakustannukset

Termostaatin tehtävänä on säädellä patterin lämpötilaa. Termostaatteja on saatavilla tavallisten termostaattien lisäksi itsesäätyvinä sekä erilaisina älyversioina.

Yleisimpiä patteritermostaatin vaihtoon liittyviä työvaiheita:

 • uuden termostaatin valitseminen tai hankinta
 • vanhan termostaatin poistaminen
 • uuden termostaatin kiinnitys vanhan paikalle
 • mahdolliset lisäasennukset
 • termostaatin toiminnan testaus

Termostaattien yhteensopivuus kannattaa aina varmistaa asentajalta, jotta termostaatin vaihto onnistuu mahdollisimman helposti.

Saako patteritermostaatin vaihdosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta patteritermostaatin vaihto saa kotitalousvähennystä. Patteritermostaatin vaihto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 patteritermostaatin vaihdon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa patteritermostaatin vaihtamisesta sekä uusimisesta

Patteritermostaatin tehtävänä on säädellä lämpöpattereiden lämpötilaa. Yleisesti niiden toimimattomuus huomataan, kun lämpötila ulkona alkaa laskemaan sekä sisälle kaivattaisiin lisää lämpöä. Kun patteritermostaatti menee epäkuntoon, voi vanhan termostaatin korjaaminen tai vaihtaminen olla ajankohtaista.

Miten patteritermostaatti vaihdetaan?

Asennus tiivistettynä:

 • vanhan termostaatin irrotus
 • tiivistepesän irrotus
 • uuden tiivistepesän asennus
 • uuden termostaatin asennus

Patteritermostaatin vaihtaminen alkaa itse termostaattiosan irrottamisella, joka on yleensä kiinnitetty kuusiokoloruuveilla termostaatin juuresta.

Seuraavaksi joudutaan irrottamaan tiivistepesä, joka tapahtuu yleensä jakoavaimella. Venttiilistä voi vuotaa hieman lämmintä vettä, mutta käsipyyhe riittää vesimäärän pyyhkimiseen.

Vanhan tiivistepesän paikalle asennetaan uusi tiivistepesä, joka kiristetään käsin paikalleen. Tiivistepesän toiminta kannattaa tarkistaa tässä vaiheessa painamalla tiivistepesän keskellä olevaa neulaa. Tiivistepesän päälle asennetaan uusi termostaatti, jonka kiinnitetään tavallisesti termostaatin juuresta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

Patteritermostaatin vaihto hinta

Kilpailuta patteritermostaatin vaihto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä